Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vücut Geliştirme #2

AthleT

Öne çıkan mesajlar

tekrar sayısını yüksek tutunca vucut ağırlığa değil tekrar sayısını arttırmaya yönelik çalışıyor çok kiloyla az ağırlık girersen vucut sürekli daha ağır kilolara hazırlıyor kendini arasındaki fark dayanıklılık ve güç, kasları parçalama muhabbeti de hareketi ne kadar yavaş ve kasılı pozisyonda ne kadar durduğunla ilgili ha bunlar benim şahsi görüşüm yanlış da olabilir :D zaten ne yaparsan yap her türlü yağ yakımı olucak vucuda bu enerji nerden gelicek başka
Sosyal ağlarda paylaş

tiLi said:

Ardeth said:

bişey sorcam mesela A aletini ya da egzersizini 5 adet 3 set yapacaksanız arka arkaya yap dinlen yap dinlen yap şeklinde mi yapmak daha iyi yoksa araya başka şeyler sokmak mı? arka arkaya yapınca 3. sette baya kasıyor

araya soktuğun şeyin farklı kas grubu olduğunu hatta antagonist olduğunu varsayıyorum.

antagonist kas gruplarını çalıştıran hareketlere örnek:
biceps curl, triceps extension
leg curl, leg extension
seated row, bench press

antagonist çiftler kullanarak superset yapmanın avantajları var. birincisi daha kısa sürede daha fazla iş yapıyorsun. kasların dinlenme süresi azalmıyor ama aynı süreye daha fazla set sıkıştırabiliyosun. zaman belki 1.3 kadar artıyor ama yaptığın iş 2 katına çıkıyor.
ikincisi reciprocal inhibition ı azaltıyosun. böyle çalıştığında daha çok iş yapmana rağmen güçsüzleşmemeni belki biraz da bununla açıklayabiliriz.
üçüncüsü antagonistleri ard arda çalıştığında neural drive ı arttırıyosun.

son 2 madde 4-5 yıl önce okuduğum christian thibadeau yazısından alınmıştır. o da kaynak göstermemiş.

antagonist pairing yapmadığın zaman daha iyi pump, bir kasa veya harekete daha iyi odaklanabilme gibi avantajları var. badici olcam demiyosan antagonistleri çiftleştir derim, programın genel hatlarına da bakar tabi

şöyle anlatayım ben kullandığım hareket ve aletlerin hangi kas gruplarını çalıştırdığını bile bilmiyorum asıl amacım koşmak vb ama bir yarım saat 45 dakka falan ağırlık da çalışıyorum orda da bütün yapabileceğim şeylerden 2 ya da 3 set yapıyorum. bu koşullar altında bir aleti 3 kere arka arkaya yapmak mı daha iyi yoksa araya kas gruplarını dikkate almadan random bişeyler sokmak mı
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

Tam tersi değil midir o muhabbet? Şişmek istiyorsan çok ağırlık az tekrar, yağ eriteceksen az ağırlık çok tekrar diye biliyorum ben.

valla bu işe girmeden önce biraz araştırdım özet olarak çok ağırlık az tekrar kastaki fiberların sayısını arttırıyor sebebi ise çok ağırlıkta bu dokularda mini zedelenmeler vs oluyor ve bunları tamir ederken arttırılıyor sayıları. az ağırlık çok tekrarda ise kasları çok zedelemiyorsun ama çok fazla enerji harcatıyorsun ve yoruyorsun dolayısıyla kaslar hücre sıvı miktarını arttırıyor daha fazla mitokondri depolayıp daha çok enerji üretebilmek için. bu daha güçlü yapmıyor seni ama kasların daha uzun sğre çalışabiliyor ve şişiyor tabi hücre sıvısından ötürü
Sosyal ağlarda paylaş

e dinlenerek de yapsam 3.de zorlanıyor zaten ondan kaçış yok.

nasıl zorlandığına bakar ama. az tekrarda kasların kapasitesini zorluyorsan hacim artmaz. çok tekrarda kasların dayanıklılığını zorluyorsan (enerji açısından) o zaman şişer.

benim anladıklarım bunlar işin bilimsel kısmından
Sosyal ağlarda paylaş

nahanda internette gördüğüm şeyler şurda yazanlara benziyor (ama citation needed diyor kendiniz de araştırın isterseniz o yüzden)

http://en.wikipedia.org/wiki/Muscle_hypertrophy

said:
Muscle hypertrophy involves an increase in size of skeletal muscle through an increase in the size of its component cells. Hypertrophy can be broken down into two types of categories: myofibril and sarcoplasmic. Each of these specific types of muscle hypertrophy will result in increasing size of cells, but not of equal effect. Sarcoplasmic hypertrophy is focused on increasing the actual size of the muscle, and less on increasing strength. Myofibril hypertrophy will focus more on strength increase and less on an increase in the size of the skeletal muscle. Muscle hypertrophy is not achieved within minutes or days, rather it takes months of consistent training and proper nutrition to see its visual effects on body composition.[citation needed]

Strength training typically produces a combination of the two different types of hypertrophy: contraction against 80 to 90% of the one repetition maximum for 2–6 repetitions (reps) causes myofibrillated hypertrophy to dominate (as in powerlifters, olympic lifters and strength athletes), while several repetitions (generally 8 – 12 for bodybuilding or 12 or more for muscular endurance) against a sub-maximal load facilitates mainly sarcoplasmic hypertrophy (professional bodybuilders and endurance athletes).[citation needed] The first measurable effect is an increase in the neural drive stimulating muscle contraction.
Sosyal ağlarda paylaş

Öyle karışık bi program yaptımki kendime ya yakında kötürüm kalıcam yada bişiler düzelecek :P
KArdiyo ve ağırlıktan geriye boş günlerde (haftasonu hariç elbette o günler alkole reserve) evde yapılabilecek 10 dakikalık Abs ve göğüse başladım. Baya keyif aldım yani toplamda 6-7 hareket yapıyorum bilemedin 10 ama acaip rahatlatıyor insanı.
Ev programım şöyle
her biri 20 saniye diye düşünün.
1. Yatar posizyon ayaklar yerden 20cm havada sırt yerden 10 cm havada dur
2. Aynı posizyon ama bacaklar palet kullanıyor gibi kalçadan yukarı aşağı
3. Aynı pozisyon ama bacaklar bitişik yer kadar indir sonra 90 derece kaldır tepeye.
4. Bacaklar dizden kırık sırt gene 5-10cm kalkıkken bacaklar bisiklet yaparken eller ensede ters bacaga dirsek değdirmece
5. oturur posizyonda ayaklar yerden 20cm kalkık eller bitişik şekilde göbek çevresinden bir sağa yere değ bir sola yere değ
6. Şınav posizyonu ama dizseklerin üzerinde bekle.
7. Barfikste asılıyken dizleri bir sağa birde sola doğru yukarı çek
8. Barfisk eller yüze dönük
9. Barfiks eller ileriye dönük ve omuzdan geniş. (Bunu altıma tabure alıp yapabiliyorum agırlıgımın bir kısmını ona tasıtıyorum)
10. Amele şınavı
11. Bitti
Bunları arada dinlenmeden veya en fazla 20 -30 saniye dinlenerek yapıyorum. Eğer canım kalırsa bir set daha yapıyorum 5 dakika dinlenip.
Sosyal ağlarda paylaş

verte said:

Seperate said:

3 gündür falan ağırlıktan sonra kardioya geçince sağ kaburganın alt tarafındaki bölge ağrı yapıyor , koşu bandı veya crossta oluyor ,bisiklette sorun yok ,dalak şişmesi gibi ama karaciğer var o tarafta yada safra kesesi ,hayırdır inşallah

Seperate bende de vardı böyle bir problem, tamamen nefes kontrolü ile alakalı. Problemin olma nedeni organlarının birbirine değmesi ve bünyenin panik yapıp durdurması. Koşuda mesela her adımında yere doğru bir darbe yapıosun ve bu darbe yayılı olarak tüm organların üzerinden taşınıo. Kısaca
1) diyaframdan nefes al,
2) tempona göre nefesini ayarla (örn 3 adımda 1 defa nefes verilir gibi)
3) nefesini verirken bir anda ver,
4) nefesini vereceğin adımı hangi tarafın ağrıyorsa o adımını atmadan önce ver
5) su içip koşmamaya çalış ( böbreklerin şişiyor vb daha fazla basınç daha fazla ağrı)

Nefes konusuna dikkat etmeme rağmen halen devam ediyor bu ,özellikle ani efor sarfettiğim de oluyor ,gerçi ağırlık antremanında olan bir durum değil ,ne zaman koşu bandına çıksam bir süre sonra şişiyor o bölge resmen ,inatlaşırsan da bıraktıracak seviyede ağrıyor
Sosyal ağlarda paylaş

spora başlamadan 3 saat önce yemek ye
koşarken her dakika su içme 15 dakikada 1 bardak su içecek şekilde kendini ayarla
her adımında 1 kere olmak üzere 2 seferde nefes al ve 2 seferde nefes ver.
örnek : sağ adım nefesin yarısını çektin, sol adım 2. yarısını çektin
sağ adım yarısını verdin sol adım 2. yarısını verdin.
bu şekilde 10 dakika devam et kalbin bu ritimde pompalamaya alışacaktır.
eğer olaki dalağın ağrırsa sol elin ile dalağının bulunduğu bölgeyi sıkıştır tut ve sık bir süre tuttukdan sonra ağrın geçecektir. dene geri dön olanlara göre tekrar düşüneyim
Sosyal ağlarda paylaş

o zaman dalağın yerinden bahsettiğim cümleyi istiyorum.
ben senin sıkıntının ne olduğunu bile okumadım, afaki koşuyla ilgili genel geçer bir şey yazdım.
orada bir kaç madde sıralamış biri onların arasından ani nefes ver yazısını görünce yazdım onları.

dalağım şişti diye ağlayorsunuz da genele hitaben; sorunun kaynağı da hızlı nefes alıp vermeye bağlı kan akışının hızlanması ve bu sebeple kan dalağa birikir ve dalak kapsülünün gerilmesine sebep verir.

nefesini yavaş yavaş kullanırsan bu sorunu zamanla çözersin.
Sosyal ağlarda paylaş

Selamlar

Şimdi P90X de 1. ayım bitmek üzere dinlenme haftasına girdim. Şöyle bir durum var tüm ay boyunca elimden geldiğince her hareketi maks seviyede yaptım. gayet zorladım. fakat şöyle bir durum var barfiks hareketlerinde zorlanıyorum yani geniş barfiksi normal yapamıyorum. bu yüzden barfiksleri sandalye ile çekiyorum.

Sorum şu 1 ay boyunca kol çalışırken falan ciddi bir güç artışı gördüm eskiden bitiremediğim egsersizleri şimdi bitiriyorum fakat barfikslerde pek bir değişiklik yok. Sizce bu normal mı? Bu konuda ne yapabilirim?

not: boy 180 kilo 63 spor geçmişi 0
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...