Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kariyer.Net

bingildak

Öne çıkan mesajlar

bende deneyim var, CV'de çok sağlam ayrıca çalıştığım şirkette iş bul portal piyasa araştırmasıyla raporunu da ben yazmıştım. yıllık anlaşma yapıyorsun databaseden senin istediğin niteliklerdeki elemanları sana veriyor + ilana başvuru alıyorsun. ilan sayısı sana verdiği yıllık pakete göre değişiyor, bundan daha fazla ilan vermek istersen süresi ve niteliğine göre ayrıca ücret alıyor.

benim anladığım büyük şirketlerin ilanları kalıcı, farklı bir tür anlaşma yapıyorlar. belli pozisyonlar için o ilan sürekli açık duruyor ve başvuru topluyor. eğer pozisyon açılırsa ve portilli biri girmediyse araya bu database açılıp inceleniyor gibi.

ben iş geliştirme, pazarlama, analist ağırlıklıyım deneyim olarak. hiçbir başvuruma daha açılıp bakılmamış bile. akıl fikir alacak gibi değil. hani satış olsa anlarım, binlerce adam var bu kategoride iş arayan veren ama zaten pazarlama ve iş geliştirme çok kısıtlı sayıda pozisyon ve adam mevcut diye biliyorum.

en son işime girmeden önce kariyer netten başvurular yapmıştım, başvurulardan 15 gün sonra işe girmiştim, işe girdikten 7 ay sonra geri dönüşler olmuştu "şöyle bir başvurunuz var görüşmek istiyoruz diye". 7 ay sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

abi normal

şöle söyleyim, buradan ilan veren vardır elbette.
her baktığın için bi para ödüyorsun.

atıyorum 100kişiye bakıcam diyorsun Xyüz lira ödüyorsun.
kişi başı X liraya geliyor.

veriyorsun ilanı -ki ona da para ödüyorsun zaten- sonrasında gelen başvuru sayısı 450 olsun.
bunlarn içinden 100tanesine falan bakıyorsun. ötekilere bakamıyorsun

öleymiş

boktan sistem ya
buradan iş bulan adam sayısı çok azdır.
hayvan gibi tecrübeli isen ancak iş bulunur

Sistemi şöyle:

İlan ve veritabanı görüntüleme kontörü satın alıyorsun.

İlan verdiğinde 2 ay falan o ilan yayında kalabiliyor, tarihini güncelleyebiliyorsun ve oraya başvuran herkesin bütün bilgilerini tamamen görebiliyorsun.

Bir de, kariyer.net'in database'inde cvsi olan insanlar arasından arama yapabiliyorsun. Arama sonucunda, son iş deneyimindeki detaylar, isim soyad, iletişim bilgileri dışındaki bütün bilgileri görüntüleyebiliyorsun. ANCAK, bu saydığım bilgileri görüntülemek istiyorsan, elindeki kontörden düşecek şekilde o cv'yi bir nevi satın alıyorsun.

işverenlerin kariyerneti nasıl kullanıldığına falan çok bağlı olarak iş bulabilme bulamama olayı değişebilir. biz sekreter ilanı verdik yakın zamanda, 1 - 1,5 ay sonra çözüldü. Stajyer ilanımız vardı, son 2 ayda oradan 4 stajyer falan aldık. Olunca oluyor yani.
Sosyal ağlarda paylaş

acaba bu "görüntülenme" counter ı bozuk olabilir mi ya?

anlamadım 39 başvuru var, kaç hafta* oldu hala bir kişi CV'e bakmamış. 0 deneyim falan boş bir CV olsa neyse de, 39 ilandan hiçbiri açıp da bakmamış olabilir mi ya.

bu arada absurd arayışlar o kadar fazla ki...

adam sektörel 15 yıl deneyim, ayrı sektörde 5 yıl deneyim, proje yönetiminde (mimarlık vs. değil) 10 yıl deneyim istiyor. proje yönetimi metodolojisi USA de yaygınlaşalı kaç yıl oldu da sen türkiyede 10 yıllık proje yönetimi yapan adam arıyosun. ha böyle bir adam var ve kariyer net e girip profil yaratmış iş arıyor. hehe.

iş portal siteleri warez siteler gibi olmuş neye tıklasan reklam çıkıyor, pop up fırlıyor, araya reklam kaçıyor vs. bununda tadını kaçırmışlar rekabet edecez ayağına.
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

adam sektörel 15 yıl deneyim, ayrı sektörde 5 yıl deneyim, proje yönetiminde (mimarlık vs. değil) 10 yıl deneyim istiyor. proje yönetimi metodolojisi USA de yaygınlaşalı kaç yıl oldu da sen türkiyede 10 yıllık proje yönetimi yapan adam arıyosun. ha böyle bir adam var ve kariyer net e girip profil yaratmış iş arıyor. hehe.

abi bugün bunu konuşuyorduk biz de :D

doğru yani dediklerin :P
Sosyal ağlarda paylaş

ya bunların hepsi üniversitedeki bölüm seçiminden dolayı oluyor işte. sektörel veya teknik bilgi olmaması sıkıntı. iş geliştirmede 15 ay çalıştım, öncesinde 6 ay havacılıkta idari işler gibi bir pozisyonda çalıştım.

son 1 yılda oluşturduğum o kadar çok şey var ki; pazarlama planlarından tut, marka değerlendirmelerinden, finansal planlamaları, bilanço analizlerine kadar. elimde 2 ayrı şirketin sahibinden yazılmış referans mektubu var. gel gelelim toplamda 70 küsür başvuraya bu kadar haftadır bakan bir kişi bile yok.

insanlar soruyor hangi bölüm diye, amerikan kültürü ve edebiyatı diyosun direk geçiyorlar. götü boklu dünyadan alakasız, arz talep piyasası, bilanço okumasını bilmeyen açık öğretim işletme mezunu benim önüme geçiyor... anlaması mümkün değil ya.
Sosyal ağlarda paylaş

Linkedin iyi, yani elevator pitch olayını kullanabilirsiniz orada aslında ancak türkiye'de böyle mi gerçekten bilmem de
2 tane kız arkadaşım 3 tane yönetici eklemişti farklı şirketlerden
adamların 3'ü de mesaj atmış çalışmak istersen gel görüşelim diye ben de ekledim adamı kabul bile etmemiş :(
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...