Flassh Mesaj tarihi: Kasım 15, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2012 bu konuyu silmeyin sonra okucam, birde yeter uzatmayın daha okuması zor oluyor
GwindonSurion Mesaj tarihi: Kasım 15, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2012 Noyzura said: Alın getirin bir tane o kendini aşmış dediğiniz 20-30 yıl kasmış bir adamı istanbula hem kendine ev kursun , hem yaşam mücadelesi versin, bir sürü karmaşası olan bir sürü arkadaşı olsun görüştüğü ve bir tanede manitası olsun. bakalım kaç saniye zen zihnini koruyabilecek ;D Ustalık inzivalarda değil , kaos'un tam ortasındadır... O kadar araştırmışlar etmişler ermişler aydınlanmışlar yüzlerce yıldır felsefeyi geliştirmişler, adamların ağzına sıçtın iki dakkada.
Noyzura Mesaj tarihi: Kasım 15, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2012 GwindonSurion said: Noyzura said: Alın getirin bir tane o kendini aşmış dediğiniz 20-30 yıl kasmış bir adamı istanbula hem kendine ev kursun , hem yaşam mücadelesi versin, bir sürü karmaşası olan bir sürü arkadaşı olsun görüştüğü ve bir tanede manitası olsun. bakalım kaç saniye zen zihnini koruyabilecek ;D Ustalık inzivalarda değil , kaos'un tam ortasındadır... O kadar araştırmışlar etmişler ermişler aydınlanmışlar yüzlerce yıldır felsefeyi geliştirmişler, adamların ağzına sıçtın iki dakkada. Sex but true..
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 15, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2012 Noyzura said: Kimilerinin gerçeklik anlayışı doğru düzgün eğitimini bile almadığı bilimsel bilgiler olabilir ama bi dakka diğerlerini okumadım. bu ben miyim tanımda geçen?
Noyzura Mesaj tarihi: Kasım 15, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2012 Ardeth said: Noyzura said: Kimilerinin gerçeklik anlayışı doğru düzgün eğitimini bile almadığı bilimsel bilgiler olabilir ama bi dakka diğerlerini okumadım. bu ben miyim tanımda geçen? Hepimiz Bir'iz ;D
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 15, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2012 Noyzura said: Bilmeden konuşmak buna deniliyor sanırım =P Ben nasıl ruhani tecrübe edilinebilir onun yolunu çizmiyorum ki size. Sadece genel olarak insanlarda var olan kolaya kaçma eğilimini bu güruhta da gözlemledim ondan bahsediyorum. Biraz kötü bilim felsefecilerine benziyor. Bir yerde e=mc^2 ile ilgili popüler bir yazı okuyup bu okuduğuyla yetinen, daha sonra yarım yamalak edindiği anlayışı heycanla etrafından gördüğü her fenomene uygulayan insanlar. Yani bilim felsefecisi olmasına rağmen hayatında bir kere de modern fizik kitabı açıp da okumaya üşenen kişiler. İyi bilim felsefecisi de gördüm ben fizikçi kadar fizik bilen ya da matematikçi kadar matematik bilen. Bence bu söylediğim şey "ustalık" gerektiren her yere uygulanabilir. Eğer gerçekten beynin yarattığı kalıpların dışına safi kendi iradenle çıkmak kolay olsa bunu becerebilen bir çok insan olurdu. Olmadığına göre ustalık gerektiren bir mesele, dolayısıyla buna doğal olmayan yollarla ulaşabilen kişiler de yukarda tanımladığımı sınıfa giriyor.
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 15, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2012 Noyzura said: Ardeth said: Noyzura said: Kimilerinin gerçeklik anlayışı doğru düzgün eğitimini bile almadığı bilimsel bilgiler olabilir ama bi dakka diğerlerini okumadım. bu ben miyim tanımda geçen? Hepimiz Bir'iz ;D dur dur bi söyle bunu bana mı dedin
GwindonSurion Mesaj tarihi: Kasım 15, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2012 Noyzura said: Sex but true.. Ha yani anladım tamam onlar bilmiyor sen biliyorsun.
tiLi Mesaj tarihi: Kasım 15, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2012 GwindonSurion said: Ekim ayı masaüstü konusunun allah belasını versin son sayfada wotlar çoğalınca bıraktım
Noyzura Mesaj tarihi: Kasım 15, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2012 Ardeth said: Noyzura said: Ardeth said: Noyzura said: Kimilerinin gerçeklik anlayışı doğru düzgün eğitimini bile almadığı bilimsel bilgiler olabilir ama bi dakka diğerlerini okumadım. bu ben miyim tanımda geçen? Hepimiz Bir'iz ;D dur dur bi söyle bunu bana mı dedin Sakin yahu sabahtan beri neler diyorsunuz ;D
Myshkin Mesaj tarihi: Kasım 15, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2012 abi şu kadar lame konulara bile kalkıp 10 sayfa wot yazıyorsunuz ya helal olsun ya
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 15, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2012 Noyzura said: Sakin yahu sabahtan beri neler diyorsunuz ;D bunun neyine kızcam yahu meraktan soruyorum sadece bana mı dedin sen onu? bi cevap ver hele amma uğraştırdın ya
coco Mesaj tarihi: Kasım 15, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2012 Flassh said: bu konuyu silmeyin sonra okucam, birde yeter uzatmayın daha okuması zor oluyor tanrım iyiliğini versin emi. aahahahahahahah ahahaha hala gülüyorum.
coco Mesaj tarihi: Kasım 15, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2012 Noyzura said: En pratik olaraktan hiç birşey düşünmemek için yavaş yavaş burnunuzdan diyaframınıza doğru nefesi doldururken sadece içinize dolan havanın giriş ve çıkış hissiyatına odaklanın . o esnada düşüncer yerine ona kitlenip zihninizi boş bırakabilirsiniz. bir şey sorcam sana, burada bahsini ettiğin tekniğin adı nedir? daha doğrusu vipassana ile alakası var mıdır, bilmek istediğim bu?
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 15, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2012 verceğin cevaba göre imzamı değiştiricem sadece yani tek yapacağım o ama cevap vermezsen bana ithafen söylediğini var saycam
Noyzura Mesaj tarihi: Kasım 15, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2012 Ardeth said: verceğin cevaba göre imzamı değiştiricem sadece yani tek yapacağım o ama cevap vermezsen bana ithafen söylediğini var saycam Hahaha bunun cevabını aklını kullanıp düşünerek ve bilimsel olarak bul diyesim geldi =))) Sonuç her nasıl olursa yeni imzanı merak ediyorum =)
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 15, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2012 off saçmalaya saçmalaya soğuttun beni fikirden neyse. zamanında bir de çetintaş bana fettullahçı demişti ondan beri yapılan en isabetsiz tesbit senin oldu.
Noyzura Mesaj tarihi: Kasım 15, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2012 coco said: Noyzura said: En pratik olaraktan hiç birşey düşünmemek için yavaş yavaş burnunuzdan diyaframınıza doğru nefesi doldururken sadece içinize dolan havanın giriş ve çıkış hissiyatına odaklanın . o esnada düşüncer yerine ona kitlenip zihninizi boş bırakabilirsiniz. bir şey sorcam sana, burada bahsini ettiğin tekniğin adı nedir? daha doğrusu vipassana ile alakası var mıdır, bilmek istediğim bu? Hayır yok. Bu günlük hayatın sıradanlığında süper takılmak oluyor =)
Noyzura Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Ardeth said: off saçmalaya saçmalaya soğuttun beni fikirden neyse. zamanında bir de çetintaş bana fetullahçı demişti ondan beri yapılan en isabetsiz tesbit senin oldu. Kendi kendine kurup kendi düşündüğün gibi varsayıp ona göre kendini ayarlayıp bir hayal dünyası yaratıyorsun ve ona göre yaşıyorsun. Get back to reality, get out of your mind ;P
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 said: Şimdi Dünya gezegenini hardcore sistemli(karakterin ölünce diriltemediğin) bir oyun server'ı olarak kafanda canlandır ve sen de Ardeth isimli bir karakter açıp oyuna bir bebek olarak başlayacaksın . Dünyaya yeni karakterinle başlamadan önce geçmiş yaşamlarından birikmiş olan stat ve karma puanlarına sahipsin. Bu puanları önceki yaşamlarında kendini geliştirmenin ve yönelimlerinin , başarılarının(achivements!) karması olarak kullanabilir karakter yaratma puanları olarak düşün. Aynı zamanda karakterinin tipinin belirlenmesi ve dünyada oynamak istediğin oyun tarzına göre hem doğacağın yeri belirleyip hem de dünyada genlerini seçeceğin dünyada olan kişilerin ruhları ile kontratlar yapıyorsun . Yani Ardeth'in babası Aragorn ve Annesi Arwen'in ruhları ile bulunduğun boyutta sözleşip ebebiyenlerin olması üzerine sözleşip bir "kontrat" yapıp onların mevcut dna durumlarına göre karakterinin tipinide sen belirliyorsun , doğacağın yeri de ve ayrıca ebebiyenlerinin de kim olacağını. Buna ek olarak önceden yaşamının konsept temasını da belirleyip henüz doğmadan önce sahip olmak istediğin potansiyelin olan skill ve abilitylerini de ayarlıyorsun. Bunları belirleyip şu an olduğun Ardeth karakterinle bir bebek olarak dünyaya geliyorsun. Ama geliyorsun derken şunu belirteyim nasıl Ultima Online ya da world of warcraft gibi bir oyun oynarken ekranın içindeki karkaterle gerçekliği yaşarken "gerçek" olan karakterin bilgisayarın başında klavye ve mouse'u tutuyorsa bu dünyaya gelirkende özbenliğin dünya serverına bağlanan cihazın başında oturup yarattığın karakter olarak dünyada bir bebek olarak başlıyorsun oyuna . Oyunun gerçekçiliğini maksimum düzeye taşıyan bir kural var : verdiğim oyun örneklerinde bir bilgisayar oyunu ne kadar zevkli olursan olsun kendini hiç başından kalkmayacak kadar kaptırabilsende sonuç olarak oyununun başından kalkıp tuvalate giden , arkadaşlarıyla görüşen , bilgisayarın başında oturan gerçek özbenliğinin farkındasın . Ama bu Dünya gezegeni serverının kuralı bu dünyada bebek olarak dünyaya gelirken ilk bebek olduğun zamanların ardından kendi Sonsuz özbenliğinine dair hiç birşey hatırlamayarak oyuna devam ediyorsun . BU durum oyunu en çarpıcı yapan kurallardan biri çünkü acayip bir gerçeklitesin ve kendini tamamen oyunda oynadığın karaktere ve içinde bulunduğun gerçekliğe kaptırmış durumdasın =) Kendi kişisel questlerinin farkına varıp onlara yönelebildiğin gibi aynı şekilde free run şeklinde öylesine de takılabilirsin . İStersen bir astronot istersen bir diş doktoru ya da çiftçi ya da dünyanın en aksyon yaşayan ordularından birinde asker olabilirsin . Burası özgür seçim gezeneni serverı .. Lakin ne kadar özgür olursan ol alt yapıda yatan çok sağlam server questleri ve achivementları var. Ve bizler bu oyunu oynar iken eş zamanlı olarak oynadığımız server gezegende playerların katkıları olarak değişmekte, gelişmekte, gerilemekte ve bu serverın açılış amaçları doğrultusunda ilerlemekte =)
coco Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 @Noyzura Noyzura said: coco said: Noyzura said: En pratik olaraktan hiç birşey düşünmemek için yavaş yavaş burnunuzdan diyaframınıza doğru nefesi doldururken sadece içinize dolan havanın giriş ve çıkış hissiyatına odaklanın . o esnada düşüncer yerine ona kitlenip zihninizi boş bırakabilirsiniz. bir şey sorcam sana, burada bahsini ettiğin tekniğin adı nedir? daha doğrusu vipassana ile alakası var mıdır, bilmek istediğim bu? Hayır yok. Bu günlük hayatın sıradanlığında süper takılmak oluyor =) üzgünüm ama sentezleyebileceğim bir argüman sunmuyorsun. dolayısıyla saygımı ve ilgimi kabettin.
Öne çıkan mesajlar