Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Navigasyon ekranı dediğin böyle olur: Tesla S

paramecium

Öne çıkan mesajlar

dasaaa said:

abi o değil de tesla'nın görüntüsü çok çekici ya. abd satış fiyatı her yerde geçerli olsa, kredi mredi alırdım

turbine jant rulez!

bmw de 18 inchden sonra sunulmuyor turbine jant (niye bilmiyorum), halbuki teslaninki hem boyut olarak nefis duruyor hem koyu renkte harika durmus. bmw feyz alsin, 20 inch turbine uretsin.

Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 7 ay sonra ...
2003 yılında kurulan bir firma 10 yılda böyle bir teknolojiye ulaşıyor. adamlar paypal ı 2002 de 1.5milyar dolara ebay e satıp tesla motors'u kuruyor. silikon vadisinin cinyıslarını toplayıp herkesi kıskandıracak bir teknolojiye ulaşmışlar.

incelediğim kadarıyla, şu an için çok ileri bir teknoloji..
inş büyük firmalar tarafından baltalanmaz.

piller çok büüyk ağırlık yaptığından dolayı(yaklaşık 2ton) bütün fazla ağırlıktan kaçınılmaya çalışılmış. eşşek gibi 17inch lcd'nin de asıl olayı o. arabanın bütün ıvır zıvırları oradan kontrol ediliyor.
zaten başka ağırlık yapacak bişey de yok arabada;
arka iki tekerlek arasında bir elektrik motoru.. başka hiç bişey yok... pillerin ısısını dengelemek için bir sulu soğutma sistemi o kadar. ön kaputu açıyorsun bagaj,arkayı açıyorsun bagaj.. ne akü ne karbiratör ne triger kayışı yok hava fitresi yağ filtresi hiç bişi yok.. vites yok.. elektrik motorunun devir çevirmesinde problem yok çünkü 6000 revirde son hıza ulaşıyor.

-şu ana kadar ulaşılmış en iyi hava sürtünme katsayısı
-son hız 210km/h
-0-100km/h 4,3sn [b]416hp

-430km idare eden batarya
-km'de 6krş masraf, 100km'de 6 lira[/b]

ve full+full 100k $ fiyatı var.
türkiyeye gelse 100k+ .%18kdv + .%37ötv = 162k $ gibi bir fiyata denk gelecek.
en boşu ise 105k $ olacak gibi gözüküyor TR'de

http://www.teslamotors.com/models/options
Sosyal ağlarda paylaş

The Model S battery is guaranteed by Tesla Motors for eight years or 125,000 mi (201,000 km) for the base model with the 60 kW·h battery pack.

All models with the 85 kW·h battery pack are guaranteed for eight years and unlimited miles.

A battery replacement option may be purchased for a cost of US$10,000 for the 60kWh battery and US$12,000 for the 85kWh battery and will provide a replacement battery anytime after the 8th year of operation of the original battery.

pilin sıcaklığını ayarlamak için sulu ısıtma soğutma sistemi kurulmuş.. üstte bahsettim
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

O rakamlara sahip olsam kafadan Tesla alırdım. Min mekanik mevcut araçta; öyle servis derdi de yok. Büyük ihtimalle pili soğutan sistem motoru da kontrol ediyordur diye düşünüyorum.

İçten yanmalı motorların rölanti ve kalkış torkuna karşın elektrik motorunun torkunu düşününce suratımda aptal bir sırıtış beliriyor, ağzım sulanıyor :D

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

3 kuruşum olsa elon musk'ın tüm işlerine şüphesiz kefil olurum direkt, basarım paramın yarısını. adam oldukça vizyoner ve başarılı bi herif.

tesla s'in ekranını sevmedim yazmışım, doğru. ama genel olarak baktığında tesla motors 'inanılmaz' bir başarı yakalamış bi firma. düşün, gm, ford, bmw, vw grubu, psa hepsi elektrikli otomobiller konusunda yıllarrrrrdır çalışıyor, milyarlarca dolar yatırıyor, ortada dişe dokunur bir başarı yok. bu adamlar çıkıp çok kısa bir sürede önümüzdeki 50 yılın otomobil piyasasını şekillendiriyorlar.

elektrikli otomobil olayını konsept olarak ele alan tek firma tesla şu anda, özellikle şarj istasyonlarını da incelemenizi tavsiye ediyorum. california'da mesela tesla'nın onlarca istasyonu var ve şarj bedava. istasyon üstü güneş enerji panellerinden üretiyorlar, pillere ittiriyolar sonra, dolduruyorlar, bedava sunuyorlar müşterilere. eğer pilin dolmasını bekleyemem bi saat, hemen şarj etsin gideyim falan diyorsan arabanın altından bi mekanizma pili çıkarıp takıyor, para ödüyorsun bu sefer. ve bu yapılmış, yapılan bir şey yani, mercedes'in, gm'in konseptler gibi değil.

neyse bu ufak bi örnek sadece. geeky arkadaşlara ısrarla musk'ın tüm işlerini takip etmelerini öneriyorum, spacex'ten tut son fikri hyperloop'a kadar. adam kafayı yemiş biraz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...