Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Seyir halindeyken airbag patlaması

Fransuxa

Öne çıkan mesajlar

Cok gecmis olsun, gercekten verilmiş sadakan varmış, Allah korumuş. Arabam astra degil ona rağmen ben de tedirgin oldum. Olayı ehil avukatlara danışmanı öneririm. Medya boyutu da çok onemli, markanın prestijini halk gözünde düşürecek davranışlar genelde ise yarar. Açıkcası sonu karanlık bir süreç, vaktin ve imkanın yettiğince, yuklenebildigin kadar yüklen derim ben. Boru degil abi ölebilir hatta muhtemelen öldürebilirdin. Elin amerikasındaki hassasiyet bir günde boyle olmamıştır. Tüketici olarak bizlerin boyle konularda ziyadesiyle yirtik, cirkef olmamız gerek.

elesso said:

garanti kapsamında olsa ok ama bence 5 senelik arabada herhangi bir hak iddaa edemezsin.

öncelikli olarak özel servise gittiğinden periyodik bakımlarınında düzgün yaptırmadığını varsayıyorum.

herhangi bir hak kazanma durumun varsada periyodik bakımı öne sürerek gene birşeyden sorumlu olacaklarını sanmıyorum.

Hava yastıkları bildigim kadarıyla 10 yılda bir bakıma girip değişiyor. Su zamana kadarki periyodik bakımlarda hava yastığı ile ilgili bir kalem yoksa mağdur hak iddia edebilir "bence".

Tekrar gecmis olsun. Allah beterinden saklasın.
Sosyal ağlarda paylaş

burası öyle bir ülke ki, ben o airbag patlamış halde hidrolik olmadan yol ortasındaki bankete çıksam küçük küçük sıra dizilmiş ağaçlara vurup dursam hem sol airbag hemde direksiyon airbagi patlardı ve ben hak iddaa ettiğim zamanda "BIRAH GARDEŞİM BİZİM YİYON" cevabını almam %100 muhtemel olurdu.

bugün gittim pendikteki ATM ye. araçta herhangi bir airbag patlamasını geçin öyle bir parçanın sökülüpte takılmasını gerektiricek herhangi hiçbir hasar yok. kapıda küçük sürtmelere dayalı minnacıcık yerlerinde lokal boyalar var. herif tutturdu marşpiyel boyanmış, ön arka kapıda boya var. tam bir dürzü geldi karşıma süzme dürzü yani. ordaki karı bana diyorki ali bey opel astralar konusunda master seviyesinde usta bir insandır diyo. herife direk saldırı pozisyonunda girdim konuya ben diyorumki arabada en ufacıcık bir kaza bile yok yani kaldırıma bile çarpmadım ben bu arabayı kardeşim nasıl olurda düz yolda giderken airbagim patlar diyorum herif bana dünya üzerindeki otomotiv firmalarının airbag koyma prensiplerini airbaglerin çalışma şeklini anlatıyor.

ufacık lokal boyaların alıp eline araç boyasını kendin boyamaya kalksan 100 milyona halledebileceğin bir işi opelin kendi servisine götürsen (garanti kapsamı dışında) selamın aleyküm aleyküm selam tak 500 lira kitledikleri için bizde özel servislerle muattap olmak zorunda kalıyoruz böyle durumlardada başımıza iş geliyor.

bu master dediğimiz denyo kapıdaki boya yapılırken kapı sökülüp içindeki folyolar değiştimi falan diye sorular soruyor bana bende diyorumki bu kapının ÇIKARILIP TAKILMASINI GEREKTİRECEK HERHANGİ BİR PROBLEM OLMAMIŞTIR dedikçe herif özel servisiniz fotorafını çekmişmi cevapları veriyor bana.

kısaca herif sanki opelin %40 hisselerine sahipmiş gibi ekmek yediği yere köpek gibi bağlılık göstererek başıma gelen olayı "kardeşim kesin sen bi bok yedin opele kitliyosun bu hatayı" dercesine hareket etti. kendi özel servisim kapılarda "AİRBAG AÇILMASINI GEREKTİRECEK HİÇBİR ŞEKİLDE HİÇBİR VURUK,ÇÜRÜK,ÇİZİK VS" durum olmadığını altını çize çize beyan etti. gerekirse yazılı çizili belgeleride elbet vardır çünkü yapılan boyası bilmemnesi falan her şekli sigorta falan kapsamında oldu.

kendi özel servisimden bu olaylar bu şekilde olmuştur tarzında yazılı bir beyanat alıcam. herhangi bir değişen takılan sökülen bir parça olmadığıda zaten sigorta bilgilerinde falan yapılan boyasında vs. de falan yazması lazım firmada. ben bu beyanatları alıp opele tekrar aracımı götürücem ve arabayı yatırıcam orada bir gün bakayım incelesinler. yanlız benim tek korkum bu şerefsiz evlatlarının arabada hiçbişey yokken kendi mallarına bok attırmıcaklar diye benim arabam orda yatarken sensörle falan oynarlarda top yine bizim üzerimize kalır diye korkuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

o yuzden arabani servise falan goturme, direk tuketici mahkemesine basvur. Paramecium un dedigi gibi bi universite teknik ekibinin tutanagi falan bulunsun elinde.

Sonra dendigi gibi durumu public hale getirirsen oyle rahat rahat ortbas edilemez.

Birde bu arabayi ne kadar gezdirir , olay ustunden ne kadar gecirirsen olayi kanitlamadan o kadar zorlasicak. Arabayla firil firil geziyorsun anlasilan. ECU ve ACU loglarini coktan silmis bile olabilirler. Bide ustune yaptigin kilometreler cabasi
Sosyal ağlarda paylaş

yok arabaya hiçbirşey taktırmadım. içeriye sokupta öyle makinaya falan bağlatmadım. kendi özel servisimde baktırdım o kadar yetkili servis hiçbişeyini görmedi aracın. sadece airbage baktı ve bana nutuk attı haa öylemi dedim aldım aracı çıktım bende. abi işim icabı araba ile gezmek zorundayım ben yapabileceğim birşey yok. ne kadar zamandır o şekilde gezdiğimde zaten bilinen bişey o tech bilmemne makinasını aracaba bağldığı zaman dakika saniye saat tarih göstererek şu anda şu saniyede airbag patladı fişekler patladı falan diye gösteriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Söylenen doğru; aracı sakın yetkili serviste falan bırakma. Her türlü kepazeliği yapabilirler.

Aracı çek garaja, mahkemeye dilekçeni ver ve bilirkişi incelemesi talep et. Bu arada airbag patladığı anda aracın verdiği tepkileri de özellikle belirt.

Aracın hata kayıtlarında hangi sensörden ne tepkisi alındığı kayıtlıdır. Kapının sökülüp sökülmediği bile rahatça anlaşılabilirken o dürzünün anlattıkları hikaye :)

Sana şunu yapmanı da tavsiye ederim. Almanya Opel'e 'aracımda böyle bir sorun yaşadım ama TR yetkilileri beni anlama gayreti göstermedikleri için olayı hukuksal olarak ele almak zorunda kaldım. Teknik bir heyetten rapor talep ettim ve neticesinde olayı sosyal platformlarda da paylaşıp temsilcinizin bu tutumunu diğer insanlara da duyuracağım. Ben olayı çözme taraftarıydım ama TR temsilcinizin beni hiçe sayması yüzünden olayın bu şekilde geliştiğini işin başında sizi bildirmek isterim.' gibi bir metin yollamanı öneririm.

Bu Almanya'nın da olayın başında onlara 'ne oluyor orada' diye bir sorgu çekmelerini sağlayabilir.

Teknik üni sana sensör hatası raporu verdi mi işin kolaylaşır :)

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

opelim.net ve opelx.com'da bu ve bunun gibi üretim hatası araçlara karşı yasal mücadele örnekleri mevcut hacım. 2-3 sene sürüyor ancak, birçoğu çatır çatır paralarını faiziyle birlikte aldılar.

Bir söyleyeyim dedim. Ayrıca çok büyük geçmiş olsun, verilmiş sadakat varmış. 110 ile fren ve direksiyon hidroliği boşalması(ki zaten aracı istop ettirdiği için oldu) "Hadi ordan len" ile geçiştirilebilcek bir dava konusu değil.
Sosyal ağlarda paylaş

yazacaklarımı yanlış anlama; ama ne yazikki burası böyle bir ülke.

örnek mi?

-4 yıl önce jeep vardı bende,yetkili servise göndermiştik. ben teslim alamayınca babam teslim aldı arabayı. neyse okuldan geldim falan annem telefonda panik olum hemen babamın yanına git falan hayırdır dedim. gittim hemen taksiye atlayıp. tunalıdan çankayaya çıkarken köşkün orada araba yanmaya başlıyo ön kaputtan itibaren. sol taraf konsolosluk ön taraf köşk zaten. ponisler falan hemen gerilmiş noluyo diye. babam zar zor o panikle tabi çıkıyo arabaya fren falan çekeemeden, sonra yanan haliyle geri atlıyo millete çarpmasın zarar görmesin diye freni vitesi düzeltiyo. hatta kapılar açılmamış ilk başta babam çıkarken diye hatrlıyorum; ama emin değilim. bu arada arabada lpg var. sonra itfaiye falan geliyo söndürüyo. olay da şu serviste bilmem ne yağının kapağını mı açık bırakıyolar öyle bişeydi. o kadar uğraştırdılar ki hakkımızı ararken dedik lanet olsun yapın arabanın bedeli neyse satacaz sonra artık zaten diye.

- ikinci olay bi yıl önce başıma geldi. 2006 model a3 vardı allahtan. minasera çayyolunun önünden ışıklardan geçtim, basee gidecektim spora. geçtim ışıklardan hız ortalama 100 civarı, ön teker patladı bi anda sağ sol yaptı derken düzeltemedim kontrol edemedim arabayı pat direk karşıya geçtimortadaki ağaçları da ala ala, allahtan araba gelmiyodu normalde hızla araba geçer oradan işlektir. çarpsa ben ölücem o ölücek garanti yani. audi sağolsun sertte çarptım her yere; ama en küçük bişey olmadı bana niye audi olduğnu anladım adeta. arabada 10.000tl civarı hasar olmuştu. teker patlama sebebi de yolda öyle bi çukur vardı ki anlatmak mümkün değil yani. kaçamadımda müsait olamadım. şerefsizlerin ypaacağı yol bu kadar işte. kimsenin canı kimsenin umrunda değil burada. tabi o ağaçların parasını falan filan da ödettiler.

gerçekten geçmiş olsun, çok çok büyük kaza atlamışsın. hakkını sonuna kadar ara tabiki; ama beklentini düşük tut kendine sinirden zarar verme. delirtmek için herşeyi yapacaklar şimdi başlıyo süreç. millet yolda yürürken ölüyo bu ülkede. böyle gelmiş böyle gider.
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:

Sana şunu yapmanı da tavsiye ederim. Almanya Opel'e 'aracımda böyle bir sorun yaşadım ama TR yetkilileri beni anlama gayreti göstermedikleri için olayı hukuksal olarak ele almak zorunda kaldım. Teknik bir heyetten rapor talep ettim ve neticesinde olayı sosyal platformlarda da paylaşıp temsilcinizin bu tutumunu diğer insanlara da duyuracağım. Ben olayı çözme taraftarıydım ama TR temsilcinizin beni hiçe sayması yüzünden olayın bu şekilde geliştiğini işin başında sizi bildirmek isterim.' gibi bir metin yollamanı öneririm.
Bu Almanya'nın da olayın başında onlara 'ne oluyor orada' diye bir sorgu çekmelerini sağlayabilir.
Saygılar.

Buna benzer bir maili ben zamanında atmıştım, 'Opel Almanya da Opel Türkiye gibi GM'e bağlı bir alt şirkettir, bizim oraya müdahale etme şansımız maalesef yok' tarzı bir cevap gelmişti. Dolayısıyla GM'e yazman gerekir böyle bir şey istiyorsan, ki yaz yani.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Avukat tutarsan parani alirsin. Yok tutmazsan opel senin karsina ilkokul mezunu bir adam cikartir iste kamil usta master derecesinde uzmandir der. Hakkini ariyor olabilirsin ama bunun usulu avukata vekalet verip ona yaptirmaktir. Sonucta limon sikacagin hatali oldugu icin tuketici mahkemesine basvurmuyorsun, binek aracin hatali oldugu icin basvuruyorsun. ayrica mail atmak cozum degil, seni ciddiye almalari icin ihtarname cekilmesi gerek.
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle gecmis olsun.

Opel Insignia ve bazi Astra'lari airbag sorunu nedeniyle 2010 yilinda sorunun düzeltilmesi icin servislere cagirmislar.

http://theapeonline.com/?p=4544

Alamanca haberi de söyle
http://www.bild.de/auto/2010/auto/insignia-astra-werkstatt-airbag-fensterheber-15058976.bild.html

Simdi Türkiye'de nasil oluyor bilmiyorum ama yurtdisinda araci servise sokunca bu tür sorunlari sana sormadan gideriyorlar. Muhtemelen senin Astra'da da ayni sorun varmis ve servise girdigi halde bu sorun giderilmediyse baslari cooook ama cok agrir.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
  • 2 ay sonra ...
bu olay hiçbir sonuca bağlanamadı. araba yetkili servise gitti araba alttan darbe almış dediler araba alttan darbe falan almadı, çamurluk darbeli dediler çamurluğa ben arabayı yolun kenarındaki çiçek saksılarına beton olanlara minicik sürttüm tam eklem yerinden ucundan hafif içeriye doğru girdi yani airbag patlatmayı bırak canın istemese boya bile sürdürmessin o kadar minicik bişi. kapılar boyanmış folyolar değişmemiş dediler kapılar sökülmeden boya yapıldı folyo değişmesine gerekecek hiçbişey olmadı dememe rağmen rerörö yaptılar geçtiler. tüketici hakları mahkemesi boşuna kasmayın bundan bi cacık olmaz dediler sürücü kaza yapmamış bişi yapmamış burnu bile kanamadan atlatmış hiç bişi çıkmaz dediler allah belanızı versin dedik vazgeçtik. ne sigortadan karşılayabildik ne hakkımızı arayabildik. hala airbag ışığım yanık geziyorum. ara konsola bağlanıpta arabadaki arızaları gösteren o makina bağlandığı zaman hala airbag fişekledi bilmemne oldu diye yazıyor. arabada zerre kaza vuruk çürük çarık çıkık değişik hiçbişi yok. bi ara çok niyetlendim hürriyete milliyete mail atiyim başıma böyle bi olay geldi diye anlatıyım dedim işten güçten onada vakit bulamadım. opel sağlam araba yapar mekaniği cartı curtu bişi falanı filanı 100k yı geçmeden bi problem çıkarmaz falan derdik bu cenabetlikte bizi buldu. allah beterinden saklasın.
Sosyal ağlarda paylaş

calimero said:

abicim paramecium önceki sayfada sakın servise verme demiş sen gitmiş servise vermişsin. ben olsam arkasını bırakmazdım bu olayın yine de orası ayrı. yurt dışı yetkilileri ile bağlantıya geçmek en mantıklısı gibi sanki..

abi servise arabayı verme demiş iyi güzel demişte avukata söyledik yetkili servis raporu ile dava açılabilir dedi herif. herifler arabaya bakarken al kardeşim arabayı bak raporu bana ver demedik, bizde heriflerle beraber başında durduk raporu beraber tuttuk. ya neyse uğraşıcak vaktim ve gücüm olsa harbiden opel markasını dünyada ortadan kaldırana kadar uğraşırım ama hakikaten ne manen ne de maddi açıdan bu işlerle uğraşabileceğimi düşünmüyorum. verilmiş sadakam varmış dedim geçtim.
Sosyal ağlarda paylaş

seneler önce haberlerde airbag açılmadı, bir aile yok oldu tarzı bir haber görmüştüm. sağ çıkan her kimse artık kendi kanıyla mı yoksa bir boyayla mı bilmiyorum aracın üstüne opel yazmıştı basın sansürü basmıştı ama okunuyordu yazı. beni çok etkilemişti. o günden bu yana opele kılım tanıdığım biri opel almaya niyetlenirse hemen bu haberi anlatıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...