Churel Mesaj tarihi: Kasım 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2012 Hangisini tercih etmeliyim acaba? steelseries cataclysm mouse almıştım çok büyük gelmişti bana kullanamadım aldığım gibi paket yaptım duruyor bu sefer almadan bir sorayım dedim. Oyun oynarken,mouse u sadece yatay da kaydırıp oynayamıyorum mutlaka yukarı kaldırıp sağa / sola çekip bırakmam lazım bu sırada da yandaki tuşlara yanlışlıkla basmayım istiyorum ve mouse u kaldırırken kolayca kavrayabileyim. Birde Razer headset (başka da olabilir) önerirseniz surdan http://www.bhphotovideo.com/ yarın New York da olucam onu da alıyım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Kasım 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2012 Anlattığın stil kullanım claw grip oluyor, kolunu oynatmıyorsun ve bileğini sabitliyorsun yani değil mi? Parmakların da farenin çevresine dağılıyor, gerektiğinde kaldırıp koyuyorsun falan. Dikkat etmen gereken şey öncelikle bu, palm grip için tasarlanmış farelerden alırsan rahat edemezsin, özellikle claw grip almalısın. Razer'in sitesinde bu konuya ilişkin bir mouse selector bile vardı. Logi'nin claw tipi faresi G9x sanırım, benim önerim Cyborg R.A.T.7 olur yine, veya Razer'ın yakın zamanda ürettiği taklit :p Yok illa G600/Naga gibi bin tuşlu olsun diyorsan da claw olduğun için Naga. Kulaklık olarak da ben G330 kullanıyorum, enseden takmalı, hafif. USB ses kartlı, ama istersen normal 2 jack haliyle de kullanılabiliyor. Çok pahalı da değil, parasını da hak ediyor, taşımaya uygun da katlanıyor. Biraz daha üst segment bir şey (5.1, kablosuz vs.) ya da üstten takmalı istersen Razer/Steelseries bakmalısın sanıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2012 kısa kıclı/kesik kıclı alıcan clawsan eya fingertipsen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Kasım 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2012 Claw Grip filan anlamam, başlıktaki iki fare arasında seçim yap dersen ise G600 derim. Naga'm vardı, G600 e geçtim, mutluyum mesudum. Hem 12 değil 24 efektif tuş bir toggle tuşuyla, hem de bana daha rahat geldi, bilemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Kasım 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2012 o kadar çok tusu kullanmak zor olmuo yaw ben bir tanesini ancak kullanıyorum herhalde bu claw gripciler için felan daha rahat yan tuşları kullanmak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Kasım 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2012 quixef said: Claw Grip filan anlamam, başlıktaki iki fare arasında seçim yap dersen ise G600 derim. Naga'm vardı, G600 e geçtim, mutluyum mesudum. Hem 12 değil 24 efektif tuş bir toggle tuşuyla, hem de bana daha rahat geldi, bilemiyorum. İşte onun sebebi palm olmanmış demek ki, G600 palm bir fare çünkü, Naga claw. Fare alırken 38 tuşluydu 9800 DPI'dı gibi şeylerden önce en temeli tutuş tipinizi araştırmak, yoksa %80 ihtimalle mutsuz olursunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Churel Mesaj tarihi: Kasım 5, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2012 abiii Baggio tam olarak anlamışsın derdimi konuyla ilgi hiç bilgim yok. Demekki bi tarzım varmış eheh şimdi biraz araştırayım claw grip demek hmm.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis Mesaj tarihi: Kasım 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2012 Naga nasıl bir Claw yaw,Bende Claw olarak tutuyorum. Naga Molten Core edition var bende,bildiğin elim ağırıyor o mouse de.Attım koşeye tozlaniyor. Logitech G700 de var ,valla aslan gibi cok rahat, ama mouse olarak en rahat ettiğim Logitech G9x , ki şu anda onu kullaniyorum. Git al Logitech G600 bak keyifine derim. Naga bildiğin Over priced gimmick şu an gözümde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darksun Mesaj tarihi: Kasım 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2012 Naga hex var bende, yan tarafındaki tuşlar o kadar abartı değil ve birbirinden ayrık o yüzden yanlışlıkla basma gibi bir durum olmuyor. Kullanımı da rahat, tavsiye edebilirim, hatta ettim =p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Kasım 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2012 G600 gozum kesiyor kac gundur, g9x kullaniyorum su anda FPS icin, daha dugmeli birseyler ariyorum mmo/moba variantlari icin. Bu naga hex deki yan tuslar biraz fazla geride degil mi? Bas parmak kramplari gecirmiyormusun bu alet le? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DareJedi Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Bu konu varmış o esnada arama moturundan yanıt alamamıştım buraya yazayım devamını G600 için 143TL iken yeni siparişi verdim vatan bilgisayardan. 1-2 güne gelir bende merak edilen şeylere cevap vermeye çalışırım. http://www.youtube.com/watch?v=WH8a7fzrQTY Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Churel Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Ben ikisinide deneyip sonunda açık ara farkla naga aldım çünkü hakikaten G600 palm. Naga muhteşem sanki tam benim elime göre yapmışlar (elim ortalamanın üstünde, büyük sayılır) inanılmaz rahat tuşlar olsun yukarı kaldırıp indirme olayı olsun. Bu arada burdan öğrendim ama çok ağır "claw" çıktım ben :)kolum bileğim nerdeyse oynamıyor mouse kullanırken tutuş şeklim falan aynı. Tek bir sıkıntı var kafama yatmayan sanki biraz ısınıyor mu ne ? şimdiye kadar çok sıkıntı olmadı çünkü daha saatlerce kullanma fırsatım olmadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DareJedi Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2012 Ben nagayı denemiştim zaten ama üzerindeki o kaplamadan dolayı elim terlediğinde fln mouse hiç iyi olmuyordu birde benim elime ince gelmişti o yüzden G600de karar kıldım görelim bakalım gelince ne olacak Vatanda baya bir test ettim geniş ve şişman bir yapısı olduğu için çok rahat oturdu elime. Mouse zaten çok kişisel birşey bana uyan sana uymaz senin bana uymaz vs o yüzden ikisini kıyaslamaya gitmedim. Teknik olarak birde kullanım kolaylığı için ben G600 ü tercih ettim. Naga da mesela en alttaki macro tuşlarına ben çok zor ulaşıyordum parmak geniş olduğu için masaya çarpıyordu :) G600de eğim olmadığından o sorunu yaşatmadı bana. Birde TRde çok fiyat farkı var 140TL nerede 240TL nerede. Edit: G600de büyük teflon taban olduğu için daha rahat kontrolü var biraz ağır nagaya göre ama daha az güç harcanarak daha rahat konrolü var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar