Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kredi kartı


barbu

Öne çıkan mesajlar

Bana da öyle geldi. faiz oranları aynı zaten hemen hemen her bankanın. ikisi de çoğu yerde geçiyor. bu bonus para veya chip para %kaç oranında birikiyor o bilgileri bulamadım.

bir de asıl soru. limit belirleme nasıl oluyor? maaşın ne kadarına göre mesela? bir de ileride istersem limiti düşürün diyebiliyorum değil mi?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

direk 1k dan mı başlıyor? bordrona göre değil mi ilk limit belirlenmesi? 1k az ya.

ya mesela vatandan %25 indirim zamanında filan o miles n smiles işlemez heralde. normal garanti bonus filan isterler. eğer bonusun taksitlendiği, indirim sağladığı yerlerde de geçiyorsa o zaman miles n smiley daha mantıklı evet.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Garanti hakkında genelde iyi şeyler duymuyorum.Ancak kendi kullandığım bonusta da hiçbir problem yaşamadım ve memnunum.

Birçok yerde sadece bonusla kampanyalı oluyo ve diğer kartlarda vade farkı alınıyor.Netten çok alışveriş yapıcaksan bonus avantajlı olacaktır.

Axess'i hiç kullanmadım o yüzden pek bir bilgim yok.

Bankaların sitelerinden gecikme faizlerine ve nakit çekim faizlerine bakabilirsin.

Diğer kredi kartım maximum, ondan da memnunum da puan muan kazandırmıyor pek.

Maaş bordrona göre kart limitin belirlenir.Düzenli ödemelerle bu limit zamanla artar. Zaten aldıktan 2-3 ay sonra bankamatiğe taktığında limitini arttırmak istiyo musun diye sorar sdf

Kredi kartınızı Llama gibi kullanmayın. Aylık ödeme kotası koyun kendinize ve ona göre taksit yaptırın. Ben kendim öğrenci olduğumdan aylık taksitlerimin toplam tutarını 250tlyi geçirmiyorum mesela.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Miles'n Smiles olayına açıklık getireyim. Bonus, axess ve advantage gibi bir üründür kendileri. THY ile yapılan programın sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Birçok yerde taksit yaptıramazsınız. Biriktirdiğiniz milleri sadece THY'den bilet almak için kullanabiliyorken, son güncellemelerle beraber duty free, shell ve turkcell'lerde de 125mil 1 TL'ye tekabül edecek şekilde harcayabilirsiniz (bknz: miles and smiles.

Eskiden en güzel avantajlarından birisi havaalanındaki Garanti Zone'lardan yararlanmaktı. Artık o da yok. Sanırım Atatürk İç Hatlar'da sadece İş Bankasının misafir alanı kaldı.

Eğer ayda 2-3 defadan fazla THY ile uçuyorsanız ve biletlerinizi bu kredi kartı ile alacaksanız, miles and smiles'i tavsiye edebilirim. Yoksa gerçekten gereksiz bir kart.

Kredi kartı alırken göz önüde bulundurmanız gerekenler özetle aşağıdaki gibidir:

-İstediğiniz limit oranını hangi kart karşılıyor?
-Aidat ücreti konusunda esneklik sağlayabilecekler mi? (Ücret iadesi, puan yüklenmesi vb.)
-Devamlı harcama yaptığınız sektörde hangi kart daha avantajlıdır? (Örneğin; uçuş için mil biriktiren kartlar)
-Puan biriktirmek hangisinde kolay ve harcaması bir o kadar rahat?
-Müşteri hizmetleri konusunda yorumlar nasıl? Telefonda ne kadar bekletiyorlar?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

axess kullanıyorum finanscardım da vardı

finanscard'da yıl boyunca biriktirdiğim puanlar kart aidatıyla neredeyse denk oluyordu bir de her sene kart aidatı iadesiyle uğraşıyordum

axess maaş hesabıma bağlı olduğu için aidat almıyorlar finansı da fix kartla değiştirdim hani acil bir durum olursa diye kenarda duruyor

o çip para biriktirmek için sürekli bankanın anlaşmalı olduğu yerlerden alış veriş yapman gerekiyor o yüzden dikkatli seç

ben genelde migrostan alış veriş yaptığım için axess i de bırakıp money card çıkartırtabilirim o zaman hem money puan hem de bonus biriktiriyor de emin değilim o kadar küçük hesap yapmaya yoruluyorum artık
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

anlaşmalı yerlere baktığımda devasa bir liste çıkıyor zaten karşıma. o yüzden çok sorun olacağını sanmıyorum. peki oran nedir mesela. 1tl ye 1tl gibi bir oran verebilir misiniz? anlaşma olmayan yerler için buldum %0.002 sanırım. ama anlaşmalıları bulamadım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...