KidLazer Mesaj tarihi: Ekim 30, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2012 ---konu yanlış yerdeyse taşınabilir--- selam servisini verdiğimiz makinalarda kare dalga ölçümü yaptığımız bazı arızalar oluyor. nasıl ölçüleceği konusunda vs sıkıntımız yok ancak geçen gün asıl firmadan gelen alman biraz şaşırdı. kare dalgayı osiloskopta ölçerken dalganın çok titreşimli olduğunu farkettik. firmadandır dedik (ups'li olmasında rağmen) ancak konyadaki başka bir firmada da aynısıyla karşılaştık. almanyada bu ölçümleri yaparken kare dalgada hiçbir titreşim olmadığını söyledi sanırım bu ülkedeki elektrik şebekelerinden kaynaklanıyor. çözüm olarak powernet filter diye bise söyledi ancak nette net bir bilgiye ulaşamadım. sizin bildiğiniz voltajdaki dalgalanmayı önleyecek bir taşınabilir ünite var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KidLazer Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 up Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KidLazer Mesaj tarihi: Kasım 1, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2012 -- moved topic -- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2012 konu teknik olmasına rağmen cevap gelmediği için konu dışına taşıdım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Kasım 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2012 Regülatör işinizi görmüyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Kasım 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2012 Selam, O sadece voltajı normalize ediyor. Arkadaşın istediği pürüzsüz tam bir sinüs dalgası sanırım. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2012 Türkiye avrupa ile ortak şebekeye girdiğinden beri daldalanma ve frekans problemleri inanılmaz azaldı hatta yok denebilir eskiye göre. Belki 2 işyerinin de yakının da döküm fabrikaları veya sanayi gibi ağır elektrik tüketen ve belirsiz aralıklarla yük çeken yerler varsa dalgalanma ondan olabilir. Yurt çapındaki dalgalanma artık minimal düzeyde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Kasım 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2012 taşınabilir değil ama, bizim komşunun kombisinde ard arda çıkan arızaların elektrik şebekesine bağlanması sonucu voltaj regülatörü diye kocaman bi alet taktılar. Aşağı yukarı 3 bilgisayar kasasını üst üste yatay olarak koyduğunda oluşan büyüklükte kendisi. Voltajı sabit tutmaya yarıyormuş, falanmış, filanmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KidLazer Mesaj tarihi: Kasım 1, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2012 paramecium'un da dediği gibi pürüssüz bir sin/cos dalgası diyebiliriz.kendi hazırlamış olduğu bazı servis manuelleri var ve gerçekten düz bir çizgiyi görebiliyorsunuz ancak burada ne yaptıysak bulamadık. firmalardan biri federal mogul etrafında dökümhane yok ve hatta ups kulanıyorlar diğer firma konya osb'de belki vardır etrafında bilmiyorum. anlaşılan bizim işe uygun portatif bir alet yok şansımıza küselim:/ teşekkürler herkese Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Kasım 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2012 Sorun voltajın düzensizliği mi yoksa frekans mı acaba? Ona göre çözümler farklı olabilir. Yani dalgalanma voltajın genliğinde değil mi osiloskopta? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Kasım 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2012 Selam, AC ile akü doldurup bundan kaliteli(tam sinüse oldukça yakın) AC elde eden sistemler var; olması gerek. Sonuçta tıbbi cihazlar, askeri cihazlar falan bu tarz etkilere açık sistemler. Makina ne makinası ve bir beslemede istenen güç nedir? Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Kasım 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2012 hata payınız ne ki şebeke akımındaki hata payı %5 miydi %2 miydi ne unutmuşum sizin ihtiyacınız ne bide tepe noktalarıda mı önemli yane sinüsler mükemmel mi olucak yoksa frekans sayısı yetiyo mu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Kasım 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2012 paramecium said: Selam, AC ile akü doldurup bundan kaliteli(tam sinüse oldukça yakın) AC elde eden sistemler var; olması gerek. Sonuçta tıbbi cihazlar, askeri cihazlar falan bu tarz etkilere açık sistemler. Makina ne makinası ve bir beslemede istenen güç nedir? Saygılar. paramecium olmaz olur mu en basiti USB UPS ler var işte önce DC yapıp şarj ediyo aküleri sonra tekrar AC yapıyo (USB nerden çıktıysa) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AutolycuS Mesaj tarihi: Kasım 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2012 UPS diyelim yanlış anlaşılma olmasın :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Kasım 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2012 Selam, Ucuz olanlar aküden beslemek yerine şebekeye paralel tutuyor aküleri diye biliyorum ben. Çok kaliteli tam sinüs dalga üreten UPSler mevcut ve tabi maliyetlerini bilmek gerek :) Benim kalıma elektrik motoruyla çalıştırılacak olan bir jeneratör geldi. Böylece izole bir hat oluşturabilirsiniz. Zihni sinir projesi gibi oldu :P Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Kasım 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2012 elektrik motoruyla çalışan jeneratörde aynı elektriği alıp rotoru döndüreceğinden aynısı olmasada çok yakın bi sinüs üretcek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Kasım 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2012 erke donergeci oldu o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Kasım 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2012 Selam, Anlık pikler ve gürültüyü engellersin. Tam 380V elde etmeyebilirsin ama zaten hattan da beslesen tam 380V almıyorsundur. Sonuçta motor bobini tolere edebilecek bir sistem. Burada istenen güç ne; asıl önemli olan bu. 1kW bir güç mü yoksa 40kW bir güç mü? Gereken bu gibi: http://tr.wikipedia.org/wiki/Kesintisiz_g%C3%BC%C3%A7_kayna%C4%9F%C4%B1#On-Line_UPS said: On-Line UPS On-Line UPS'ler giriş gerilimini sürekli olarak giriş şebekesinden doğrultarak elde ettiği için DC gerilimden üreterek sağlarlar. Şebeke gerilimi varken şarj ünitesi akü gerilimini dengeler (çıkış gerilimi sürekli inverter ünitesinden sağlandığı için inverterin güç kaybı süreklidir). Şebekedeki gerilim değişimleri, giriş gerilimini hiç bir zaman etkilemez. Şebeke izolasyonu vardır. On-Line UPS'lerin, arıza yaptığında veya aşırı yüklendiğinde kendini koruyabilmesi için Static By-Pass üniteleri vardır. Çıkış dalga şekilleri tam sinüstür. Tam sinüs çıkış her türlü yükle sorunsuz çalışmasını sağlar. Kullanım alanları Line-Interactive UPS'lerin kullanıldığı her yerde kullanılabilirler. Çok kullanıcılı bilgisayar sistemlerinde jeneratör desteği olmadan güvenle kullanılabilirler. İyi bir giriş regülasyonu, şebeke izolasyonu ve kararlılık gerektiren tıbbi ve üniversite laboratuar cihazlarında her türlü ölçüm ve test ünitelerinde koruma ve hatasız çalışma için kullanılabilirler. Otomasyon sistemlerinde 3 fazlı gerilim gerektiren makinaların beslenmesi ve korunmasını sağlarlar. Avantajları İyi bir giriş regülasyonu sağlarlar. Inverter ünitesi sürekli devrede olduğu için cevap süresi gibi bir problemleri yoktur ve ani yük değişimlerine cevap çok hızlıdır. Tam bir şebeke izolasyonu sağladığı için hatlardaki elektriksel gürültülerin cihazlara yansımasını engeller. Özellikle sanayi bölgelerinde şebekede çok fazla gürültü ve bozulma olduğu için On-Line UPS'ler önemli bir koruma sağlar. Tam kesintisiz çalıştıkları için tüm elektronik cihazlara güvenle uygulanabilirler. 3 fazlı çalışmalar için uygundur. (Özellikle otomasyon sistemlerinde alternatifsiz çözüm oluştururlar.) Static by-pass ünitesine sahip olduğu için arıza durumunda veya aşırı yüklenme halinde kesinti yaratmadan şebeke konumuna geçebilmektedir. Dezavantajları Diğer UPS modellerine göre daha pahalıdır, diğer UPS modellerinden daha büyük boyutludurlar. Verimleri Line-Interactive UPS modellerine göre daha düşüktür. İş yerlerinde kullanılmak üzere tasarlanmışlardır. Bence ilacın bu :) Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KidLazer Mesaj tarihi: Kasım 2, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2012 arkadaşlar netlik kazandırmak için şöyle bir resim ekleyeyim:) ölçümünü yaptığımız durum budur. göründüğü gibi dalgalar çok titreşimli dolayısıyla makinanın çalışmasına mani oluyor. Not: kalite kontrol makinası olduğu için mikron ve nano bazda çalışıyor dolayısıyla hata toleransı olmaması lazım döner tablada titreşim vs. gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KidLazer Mesaj tarihi: Kasım 5, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2012 up Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Kasım 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2012 abi hala güçten haber yok ama bu kadar ince çalışıcaz diyosanız illa parameciumun dediği gibi en mantıklı yok AC akımı sizin üretmeniz bunun içinde bi DC çevirici + USB UPS+ AC çeviricili bi sistem olsa gerek bi bakiyim eşe dosta sorup kim üretiyo öle bişi. İnatla USB diyorum anamadım bu işi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KidLazer Mesaj tarihi: Kasım 5, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2012 valla sorabilirsen çok makbule geçer hacım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Kasım 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2012 Selam, On-line UPS üreten yerli firmalar var. http://enel.com.tr/products http://makelsan.com.tr/makelsan/ups/urunler/ Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar