Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

saatler geri alıncak bu gece

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
abi iki telefon ve bilgisayar kendiliğinden saati geri alıyo. ulan denyo herifler alındığını söyleyen bi uyarı koysanıza. sabah uyandım "ulan aldı mı, yoksa hepsi mi ileri şu anda" diye bakıyorum. en son analog saate baktım salonda, öyle emin oldum sdfsdf
Mesaj tarihi:
yahu neden alınır bu saatler geriye hakketten söylenen kadar karlı bir iş mi

dünya da kaç ülke bunu yapıyor ve biz neden yapıyoruz gerçekten sinir bozucu bi durum
Mesaj tarihi:
Şu saat muhabbeti sonraki sabahlardan nefret ediyorum. Her bir yanı kontrol et, dijitaller kendisini almış mı, tele bak tvye bak bilgisayara bak, bi de hepsi otomatik aldıysa alıp almadığından da emin olamıyosun dsahg
Mesaj tarihi:
hem kaldı ki güneş olayı nedir ya
zaten kaçta aydınlanıyor hava.. saat altıda ışıkları açıcakken kalkıp beşte ışık kullanmaya başlıyoruz..

saatler ilerde olsada olmasada sekizde sabahlar aydınlık...
Mesaj tarihi:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/archive/2/29/20121027221633%21DaylightSaving-World-Subdivisions.png/800px-DaylightSaving-World-Subdivisions.png

amerika kullanıyor tabi ondan kullanıyo olabiliriz..
Mesaj tarihi:
daha az elektrik harcanacagini hesaplamak bu kadar zor olmasa gerek
ayrintili aciklama isteyenlere de belirtelim, saatlerin geri alınması yani kış saatinin uygulanması tasarruf nedeni ile degil, standart zamana geri dönülmek icindir.yani yazın uzun olan gunduzlerden daha cok faydalanmak amaci ile ileri alinan saatler ile yaz saati uygulamasina gecilir ve aydinliktan daha uzun faydalanmak suretiyle tasarruf saglanir.kisin ise yazin kazanilan bu saat gerek olmadigi icin saatler standart saate geri alinir.
Mesaj tarihi:
yumy said:

her sene bi ileri bi geri alıyosun abi işte, totalde değişme olmuyor asdf

Len tırıvırı onu demiyorum.Her yaz saat farkı 2 her kış 1 mi oluyor.O şekilde mi işliyor yani saçma işte.
Mesaj tarihi:
yalnız evde kendi kendini ayarlamayan bir alet kalmadı, vay be. eskiden bir heyecan olurdu, aman ayarlayalım, unutmayalaım filan diye. şimdi değiştiğini bile farketmiyorum.
Mesaj tarihi:
bu uygulamayı yapmayan ülkelerle yaz dönemi 1 saat değişiyor olabilir, normal olan zaten fistanın dediği gibi kış olan standart fark yani o olsa gerek.
  • Yeni Oluştur...