Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

29 Ekim tartışmalarına Bahçeli katıldı


KuddusiMavra

Öne çıkan mesajlar

Ankara valililiği’nin 29 Ekim yürüyüşünü yasaklamasının ardından başlayan tartışmalara MHP lideri Devlet Bahçeli de katıldı. Bahçeli yürüyüşle ilgili, “Bazı sivil toplum kuruluşlarının Ortadoğu'daki bazı özentilere heveslenerek 'halk hareketi başlatıyoruz', 'halk yürüyüşü yapıyoruz' derken bir krize Türkiye'yi sokmaları ve bunu da bazı siyasi partilerin çok sıcak sahiplenmeleri doğru değildir” dedi.

Bahçeli, genel başkan yardımcıları, parti yöneticileri, bazı milletvekilleri ve partililerle parti genel merkezinde bayramlaştı. Bahçeli, burada yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı'nın İslam alemine ve Türk milletine hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu. Ramazan ve Kurban bayramlarının hüzünle dolu olduğunu, şehitler verildiğini anlatan Bahçeli, “Milletimiz üzgündür, hüzünlüdür, acılıdır ve özellikle de iki bayram arasında çok sayıda eve, baba ocağına ateş düşmüştür” diye konuştu.

29 Ekim'deki yürüyüş

Bahçeli, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın kutlanmasının yıllardan beri yasalarla belirlendiğini ve bu anlamda bir gelenek oluştuğunu, bu geleneği daha iyiye doğru götürecek katkılarda bulunmak yerine bir krizin başlatılma sebebi haline getirilirse büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalınabileceğini söyledi.

Bahçeli şöyle konuştu:

“Bazı sivil toplum kuruluşlarının Ortadoğu'daki bazı özentilere heveslenerek 'halk hareketi başlatıyoruz', 'halk yürüyüşü yapıyoruz' derken bir krize Türkiye'yi sokmaları ve bunu da bazı siyasi partilerin çok sıcak sahiplenmeleri doğru değildir. Yıllardır yapılmış bayramların içerisinde neyi yapmak istiyorlarsa oraya gelmek suretiyle bu bayramı milletçe kutlamanın, ama eğer bir tepki de koyacaklarsa o tepkiyi de oradaki davranışlarıyla koymalarında yarar vardır. Yoksa alternatifler ortaya koyarak Türkiye'nin bölünmesine her alanda katkı sağlamak cumhuriyetçilik de değildir, milliyetçilik de değildir, vatanseverlik de değildir veya demokrat olma, özgür olmakta anlamını taşımaz.

O bakımdan 29 Ekim günü yapılacak bayramın Türkiye'de bir krizin işareti olarak görülmesi yanlış olur. Türkiye'yi de önemli sıkıntılara sokabilir. Bu yanlışlıktan vazgeçilmelidir, ama siyaseten Cumhuriyetin kazanımlarının bu iktidar tarafından nasıl tahrip edildiğini, nasıl örselendiğini, nasıl yok edildiğini herhangi bir geniş alan yaratan eylemlerin başlangıcı olarak değil, Meclis'te veya kamuoyunda aydınlar aracılığıyla, siyasiler aracılığıyla, sivil toplum kuruluşları aracılığıyla yapmaları ülkemiz açısından daha doğru olacaktır.*

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/21788281.asp


Kendi notum: en acı ekonomik reçeteleri halka yedirmiş ve içirmişken amerikan evladı kemal derviş bir taraftan, iktidar ortağı bahçeli öbür taraftan 2 sene sonra yapılması gereken seçimleri sonucunun ne olacağını bile bile erkenden yaptırıp akp belasını sardı bu milletin başına. o günden bugüne gelindiğinde de AKP'nin neden 50% oy aldığı konusunda "sol birleşemediğinden" dedni, "baykal yüzünden" dendi, "kılıçdaroğlu'da aranan kan değil" dendi...Oysa ki asıl ve tek gerçek sebep aha işte bu Bahçeli. Amerika tüm taşları ileri sürüyor, bu toplantı-buluşma adına ne denirse çok rahatsız etti birilerini demek ki Bahçeli'de çıkıp böyle konuşmuş. yazık MHPli seçmene,dolayısıyla yazık bu ülkeye. Umarım bir mucize olur da MHP'nin başına tez elden MİLLİYETÇİ bir adam geçiverir.

*: şimdiye kadar mecliste MHPli milletvekilleri ve sen bu konuda çok faaliyet gösterdiniz de, bundan sonra da sizin faaliyetlerinizin devamını bekleyelim. Öyle mi?!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

karnesi

-ecevit'e resti çekip olması gereken zamandan 2 sene önce seçim yaptırıp akp'yi çıkmamak üzere türk siyasi hayatına soktu.
-akp gül'ü cumhurbaşkanı seçmek istediği zaman 367 kuralına dayanarak chp ile birlikte buna engel oldu ve yine erken seçime gidilmesini sağladı ve fakat erken seçimlerin hemen ardından tükürdüğünü yaladı ve tam da sultanımız çark edip herkesin istediği birini cumhurbaşkanı seçmekten bahsederken gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesine destek veririz dedi.
-tüm kritik oylamalarda hiç kimsenin ummadığı anlarda sultanımızın destekçisi oldu.
-suriye'ye karşı hükümetin politikasını sorgusuz sualsiz destekledi,desteklemeye devam ediyor.
-silivri'de yargılanan insanlara kendi milletvekili engin alan dahil son ana kadar sahip çıkmadı, hep akp'nin gözünden bakmaya devam etti davaya.
-mhp'de farklı en ufak sese izin vermedi.
-türban,4+4+4,yargının zaptedilmesi,tsk'nin itibarsızlaştırılması gibi pek çok konuda ya sessiz kalarak ya da açıkça hükümetin yanında tavır alarak sürece destek çıktı.

ilk anda aklıma gelenler bunlar...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yapılan darbeler, amerikanın suyuna gitmeler, nasyonel sosyalist partinin kapatılması ve yerine yeşil kuşak planlarına uygun tatlı su milliyetçisi mhp nin kurulması, bütün milliyetçi örgütlenmelerin mhp çatısında toplanması ve bunun daha ileri modeli alperenler falan...

bahçeli ilk başkan olduktan sonra bazı şeyleri değiştirebilecek gibi geliyordu, -partide bir çok aklı başında adamda var- nitekim değiştirdi de, beyaz çorap milliyetçiliğini,...

ama ne yazıkkı türkiyede milliyetçilik bunların temsilinde...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi bi politikacının etrafında sürü dolusu yalaka olmamalı.

bahçeli: yav biz köyde hep püskevit derdik... ne ki bunun doğrusu?
danışman: efendim şey...
bahçeli: olum söylesene ne? piskevüt mü?
danışman: aslında öyle de olur efendim ama...
bahçeli: püsküvet?
danışman: siz en doğrusunu bilirsiniz efendim.
...
meydanda: BİZ PÜSKEVİT DEMEYİ DE BİLİRİZ PÜSKÜVET DEMEYİ DE BİLİRİZ!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...