AtlaraFisildayan Mesaj tarihi: Ekim 22, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2012 efenim maçın birinde aldıgım darbe üstüne koşmaya devam etmemden mutevellit bacagımdan gelen tıkırt sesiyle yere yapışmam bir oldu. kırık , çıkık yok, doktor ön çapraz bağların yırtmış dedi, ameliyat gerekebilir eğer başka bir yere kaynamamışsa, tutunmamışsa gibi birşey söyledi. internette araştırdım bulamadım, bunun ameliyati şart mi? yarın mr çektircem. normal yürüyebiliyorum ama koşamıyorum şu an. ha birde en önemlisi, doktor hemen lokal anestezi altında açar dikerim dedi, internette bakıyorum bu kadar kolay birşey olmadığı yazıyor, hatta vida filan deniyor. Bunun ameliyatinda vida şart mı? illa vida olacak mı yani bacağım da. vida istemiyorum ben arkadaş. nedir, bilen var mı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 tabi ya internetten arastir, bosver doktoru.internetten bulursun tedaviyi bence hatta youtubedan tutorial videosu izle ameliyat olcaksa bile kendin yaparsin.ne gerek var mr, hastane falan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Harir Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 Doktor söylemiş işte la biz ne bilelim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AtlaraFisildayan Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 birader, senin burda millete ayar verdiğini sanmaktan başka işin yok mu? ulan hep bir muhalefet, hep bir kompleks, hep bir mükemmellik, hepsi neden Türk insanında toplanmış ya. doktor 10 dakkada hallederim tarzi birşey diyor, hatta 2 gün sonra normal hayatına dönersin diyor, yaptıran arkadaşlarım 1 hafta acıdan duramadığını söylüyor, bende burda yaptırmış/bilen varmı danışmak istiyorum nedir buradaki yanlış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriarty Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 geçmiş olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 ameliyat şart tabii canın acıyacak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 Ameliyat şart eğer koptuysa. Ameliyat sonrası 20 gün koltuk değneği ile yürürsün. 1 hafta hayatında çektiğin en büyük fiziksel acının 10 katını çekersin. Fizik tedavi ve egzersizlerini düzgün yaparsan 3 ayda normal yürümeye başlarsın. 6 ayda tekrar koşabilirsin. Ha bu arada öyle 10 dakikada açar dikerim diyen doktordan koşarak uzaklaş. Diz protezi ameliyatından sonra dizde yapılabilecek en komplike ameliyattır kendisi. Herhangi bir hatalı ameliyat bir daha düzgün yürüyememene bile mal olabilir. O yüzden abuk subuk doktorların eline bırakma kendini. Bu alanda uzmanlaşmış doktorlar var. Ben tam 13 ay önce bugün olmuştum ameliyat, şu anda tekrar koşup oynayabiliyorum futbol ama hep bir tedirginlik var tabi. Eskisi gibi olmuyor. Geçmiş olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NeoStyle Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 siz atlara napıyorsunuz böyle olunca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AtlaraFisildayan Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 holy vida varmı hacı peki sende? vidalar mı o acıyı yapıyor ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 ben çapraz bağları kopardım geçen sene. ameliyat oldum. çapraz bağların koptuysa bunun tekrar birbirine bağlanması gibi bir durum yok benim bildiğim kadarıyla. o bağı tamamen söküp yerine diz kapağının altındaki kas gurubundan bi kesit alıp vidalıyorlar. tamamen kopmamış, yırtılmışsa o zaman durum daha farklı. fizik tedavi ile sağlam kısmı güçlendirme çalışmaları yapıyorsun ama diğer kısmı dikiyorlar mı bilmiyorum. benim tecrübelerim bunlar. geçmiş olsun bu arada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 Başka uzman bir doktora git fikir al. Param yok dersen sgk varsa hastanaye git mr çktir doktorla konuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 geçmiş olsun. ameliyat şart. abi tedaviye dikkat et lütfen. gözünü seveyim tedaviye dikkat et. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AtlaraFisildayan Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 ya şu bağ kopması ile ilgili uyarıları her halısahanın girişine asmaları lazım abi kimle konuştuysam o ilk 1 hafta diyorlar. işin kötüsü orjinaliteyi bozduk lüzumsuz yere, ben sporun her türlüsünde bulunan insanım , hepsi yalan oldu iyimi. kick boks filanda devam edemem sanırım, bok vardı gittim ya maça. teşekkürler. umarım sağlam kalan kısım vardır da güçlendirme filan yaparlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osuran_boga Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 Holy said: Ha bu arada öyle 10 dakikada açar dikerim diyen doktordan koşarak uzaklaş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 o derece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Ekim 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2012 Evet o halde bile koşmak lazım bacağı komple eline vermeden. AtlaraFisildayan said: holy vida varmı hacı peki sende? vidalar mı o acıyı yapıyor kiVida var da acıyı yapan vida değil, ameliyattaki pozisyon ve içerideki kanama. Vücudun vidayı kabul etme süreci de var. Bağ kopunca yerine dikilen bağı da bende diz ile kasık arasındaki tendonlardan birini kesip katlayarak doğal bağ yapmışlardı. Bu nedenle o kısımda da biraz ağrı çekiyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ekim 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2012 sormasi ayip, bacaginin neresine nasil bir darbe aldin? tekme mi atti, carpistinizmi? gecmis olsun bu arada. umarim vakit gectikce tedavisi zorlasan bisi degildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Boci Mesaj tarihi: Ekim 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2012 3 ay önce koparttım. Şiddetli bir şuta, rakip taban kaldırdı. Ameliyat şart, dendiği gibi başka yerden bağ alıp oraya monte ediliyor. Yine dendiği gibi ilk 1 hafta anormal acıyor. Uyku, tuvalet vs işkence oluyor. Sonrasında fizik tedavi şart. Öyle 10 dakkalık bir iş de kesinlikle değil. Muhtemelen menisküs de parçalanmıştır. Sadece o menisküsü temizlemesi 10 dk alır. Elimde ameliyat cd si varda uğraşamam şimdi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2012 şimdi durum nedir? koşabiliyor musun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Boci Mesaj tarihi: Ekim 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2012 Tırsarak koşuyorum. 2013 de top oynamaya başlıycam... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AtlaraFisildayan Mesaj tarihi: Ekim 24, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2012 reyou said: sormasi ayip, bacaginin neresine nasil bir darbe aldin? tekme mi atti, carpistinizmi? gecmis olsun bu arada. umarim vakit gectikce tedavisi zorlasan bisi degildir. hızlıca gelen rakip sol dizime çarptı/vurdu hızlıca. acısı geçtikten sonra gazman, yani ben tekrar koşmaya devam edince tıkırt sesi geldi ve yere yapıştım işte tam olarak olay bu. dün girdim mr a, umarım doktor yanlıs teşhis filan etmıstır ameliyat olmam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Archangel_ Mesaj tarihi: Ekim 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2012 geçmiş olsun, bu tip durumlarda doktorun iyisine denk gelmek gerçekten çok önemli.ameliyatlık bi durum falan çıkarsa mr dan iyicene araştır, hacettepe veya ankara ünide spor doktorlarına falan bi görün derim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ekim 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2012 spor kulubu doktoruna git bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Ekim 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2012 Spor yaralanmalarında uzman bi doktora gitmek lazım bu tip spor kazalarında. Bağ problemleri baya ciddi şeyler. Ameliyat şart olmayabiliyor bazı durumlarda ama ömür boyu seni etkiliyor ameliyat olmazsan. Yoramıyorsun o kası, performansın düşüyor. Spor zaten yapamıyorsun. Ameliyat olabiliyorsa olmakta fayda var. Doktor neye göre dedi çapraz bağların yırtıldığını onu anlamadım. MR falan çekilmeden zor onu anlamak. Geçen kış kayakta bir arkadaşı götürmüştük sakatlık sonrası, başta doktor bir sürü şey saymıştı. Ama MR sonrası gördük ki dizinde bir kemik kırılmış sadece. Şu an bir şeyi kalmadı arkadaşın. Bu arada ameliyat sonrası geri toparlamak için fizik tedavi falan görüyorsun. Sıkıntılı bir dönem ama bu süreci geçirip rahat etmeni öneririm. Diğer türlü ileride çok hatırlatır kendisini.. Bu arada iyi doktor bulmak gerçekten önemli bu konuda. Biz Acıbadem'in aciline gittiğimizde direk spor yaralanmalarında uzman doktorlarını getirdiler başka şubelerinden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Ekim 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2012 MR'sız anlaşılabilen bir sorun aslında. Sırt üstü yatarken dizi 90 derece kaldırmıştı benim doktorum. Daha sonra dize üstten baskı yaparak kaval kemiğini havaya kaldırdığında aradaki bağın koptuğu fiziksel olarak farkedilebiliyor. Diğer bacakla kıyaslandığında rahatlıkla kendiniz bile görebilirsiniz farkı. Ameliyat söz konusu olursa eğer İstanbul Anadolu Yakası'nda doktor tavsiye edebilirim. Şu an çok memnunum ve dediğim gibi futbol oynayabiliyorum hala. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar