Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

superonline fiber / torrent sorunu

7thBreath

Öne çıkan mesajlar

Şu son bir haftadır torrent'ten bir şey indiremez hale geldim, speed test sonuçları iyi olmasına rağmen (20mb bağlantı) torrent hızım yerlerde, 20kb ile dl yapıyorum çevrede aynı problemi yaşayan bir kaç arkadaşım daha var patide hiç bu sorunu yaşayan var mı yada ben bunu nasıl çözücem ? Modem resetliyorum bazı iplerde 1mb e kadar fırlıyor kısa zamanlı olsada sonra tekrar düşüyor 100kb civarına.
Sosyal ağlarda paylaş

Bi VPN ustunden baglanip oyle dene bakalim. Degisiklik olursa anla ki SOL baya baya cakmis limiti P2P'lere. =)

edit : bi de o speedtest'leri kendi sitelerinden degil, speedtest.net'ten falan yurt disi lokasyonlari secerek yapin zira torrent ile baglandiginiz yer yine cogunlukla yurt disi IP'ler.
Sosyal ağlarda paylaş

speedtest.net ile sofya 30mb almanya civarları 20mb çıkıyor. Vpn olarak da ne kullanabilirim ki denemek için ?

edit: demin aradım müşteri hizmetlerini kadının biri çıkıp ftp anadolu.ed.tr den 4 tane dosya indirtip hızlarınız normal diyip kestirdi attı, dedim torrent böyle böyle o zaman torrent'e mail atın dedi :D
Sosyal ağlarda paylaş

inan superonlineda vs çalışanlardan daha bilgilisin konuda. sıkıntı yok, bildiğin şekilde at btkya maili sen.

telefondaki modeme reset at, hız testi yap diye darlar.
teknik servis gelir modeme reset atar öyle bakar. speedtestlere güvenmez, bi de şurdan bakalım burası bizim der.

ttnet / superonline hepsinin teknik servisi aynı. kalifiye eleman yok zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Torrent icin kimseye bir sey yardirma hakkiniz oldugunu sanmiyorum esasen. =) Hani illegal hic bir veri indirmiyor olsaniz hakli olursunuz da, su halde degilsiniz. Adamlar suratiniza suratiniza vurabilir gayet.

Bir de Turkiye'ye ozgu bir durum degil bu. Dunya capinda hemen her ISP yapiyor bunu.
Sosyal ağlarda paylaş

aynı durum bendede var. 100mbit fiber superonline kullanıyorum.
torrentleech ten gecen aylarda 4-5 mb/s kadar indirebiliyordum istediğimi. private tracker olduğu için ve güncel diziler olduğu için seed sorunu olması imkansız.

mesela şunu: 2331 seed var ve sadece 11 kişi indiriyor gözüküyor.

The Big Bang Theory S06E03 HDTV x264-LOL
Added in TV :: Episodes on 2012-10-12 00:30:23 6 136 MB 6576
times 2331 11

110 kb/s ile indiriyorum. 7-8 dakikadır da açık durumda..

nette falan problem olabilir diye gittim nvidia nın sitesinden gpu driver falan indirdim görmek için hızı, download accelerator kapalıyken 2mb falan indiriyor, accelerator ile dibine kadar vuruyor 6-7 mb/s.

artık p2p e mi filtreleme koymuşlar napmışlarsa...
1 ay daha bakarım, böyleyse durum ne yapayım ben fiberi lol ya.

ps: adil kota falan aktif değil şu anda. private tracker ratio ya baktım (2.6) oradanda hız kısıtlaması vs olması mumkun değil. portlar açık. gel gelelim hız 110kb/s geçmiyor. üstüne torrent falan eklersen oda 30-40 la yüklüyor

-------------------------------

bu arada şurdan Glasnost: Test if your ISP is shaping your traffic test ettim. BitTorrent üzerinde ISP bir kısıtlama yapmamış gözüktü.. ne kadar doğru bilemem
Sosyal ağlarda paylaş

7thBreath said:

speedtest.net ile sofya 30mb almanya civarları 20mb çıkıyor. Vpn olarak da ne kullanabilirim ki denemek için ?

edit: demin aradım müşteri hizmetlerini kadının biri çıkıp ftp anadolu.ed.tr den 4 tane dosya indirtip hızlarınız normal diyip kestirdi attı, dedim torrent böyle böyle o zaman torrent'e mail atın dedi :D

dogru demis
Sosyal ağlarda paylaş

7thBreath said:

Şu son bir haftadır torrent'ten bir şey indiremez hale geldim, speed test sonuçları iyi olmasına rağmen (20mb bağlantı) torrent hızım yerlerde, 20kb ile dl yapıyorum çevrede aynı problemi yaşayan bir kaç arkadaşım daha var patide hiç bu sorunu yaşayan var mı yada ben bunu nasıl çözücem ? Modem resetliyorum bazı iplerde 1mb e kadar fırlıyor kısa zamanlı olsada sonra tekrar düşüyor 100kb civarına.

bende de oluyor böyle bişi, pek anlam veremedim.

aynı pc, hız maximumda olunca gayet iyi indiriyorum hatta kotayı sömürdüm 3mbit'e düştü bağlantı.

aynı dosyayı indiriyorum, bazen 10kb/s ile indiriyor, bazen 300kb/s'e çıkıyor.
hani indirdiğim torrent dosyasında seed/peer oranından dolayı böyle oluyor desem o da değil. normal zamanda 5mb/s full hızla indirdiğim dosyayı 10kb/s ile indiriyorum şu an.

o değil, bi de sık sık bağlantı kopartıyor torrent açıkken. illa modeme restart atmam gerekiyor.

gelecek hafta bi de farklı bi modemle deniycem du bakayım...
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...