Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bozok Üniversitesi :m

Ardeth

Öne çıkan mesajlar

http://www.haberturk.com/gundem/haber/780856-dunyada-boyle-bir-universite-yok

said:
Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Matematik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Akın Osman Atagün, matematik bölümüne biri bayan biri erkek olmak üzere iki öğrencinin kayıt yaptırdığını söyledi.

said:
Bu iki öğrencinin özel ders modunda ders gördüğünü anlatan Atagün, “Geçen sene benzer bir durum Kimya ve Biyoloji bölümünde oldu. Biz geçen yıl onu Yüksek Öğrenim Kurumu'na (YÖK) danıştığımızda 'bu öğrencilerin başka bir yere kayıt olamayacaklarını' bildirmişlerdi. Bu sene de aynı şekilde iki öğrenciye ders anlatmaya başladık” dedi.

İşte artık YÖKü getiren saman kafalılara mı kızsam, bu sistemi sene 2012de hala değiştirmeden tutan tesbih kafalılara mı kızsam yoksa seçim öncesi 15 üniversite açıp ilgilenmeyen (bkz bozok üniversitesinin kuruluşu 2006 ve seçimler 2007) eğitim öğretim terk insanlara mı kızsam bilemedim.

Neden YÖKe kızıyorsun derseniz, eğer üniversiteler kendi öğrenci kontenjanını ve açacağı bölümleri kendi belirleyebilse (hayır buna da yök karışıyor) daha önce kayıt olan veya kayıt olmayı düşünen insan sayısına göre o sene kayıt alıp almayacağına karar verebilir. Yoksa tabi ki başka yere kayıt olmaları bu sistemde haksızlık olur (daha düşük puanlı bir üniversiteye gitmedikleri sürece). Ama işte sabit kafa sabit dünya görüşü
Sosyal ağlarda paylaş

e işte öyle bir çeşitlilik içersinden zaten anca iyi olan üniversiteler yukarıya çıkacak.

türkiyede böyle kurumlar için 5 adam yönetimi de tehlikeli çünkü öyle kritik pozisyonlara bile niteliksiz adamları yerleştiriyorlar. bu adamların bütün bir ülkenin eğitim sistemin çekip çevirmesindense üniversitelerin çeşitlilik içersinde bir yere doğru gitmeye çalışması çok daha mantıklı geliyor bana.
Sosyal ağlarda paylaş

Konuyla alakasız gerçi de serbest çağrışım yaptı, arkadaş geçen SPK lisanslama sınavına girdi;

Birisi girmiş, kalem falan sormuş, gözetmen kendisinin getirmesi gerektiğini söyleyince "ösym yasakladı, sınavlarda kendisi dağıtıyor" demiş.

Böyle fantastik bir memleketiz, adam muhtemelen birisinden duydu, sınav varmış girelim lazım olur diye koştur koştur gitti.

Şu yukarıdaki olayaysa yorum yapmaya gerek yok, adamların açıklama yapması bile başarı, niye derseniz sadece Bozok'da olmuyor bu olaylar, dersliği, hocası, yönetim binası olmayan üniversiteler var.

Tabii onlarda açıklama yapacak adam da olmayınca sıkıntı olmuyor, Bozok'a rektör, dekan, hoca falan atanınca sıkıntı çıkmış. Hallederler.
Sosyal ağlarda paylaş

aynen bu yine iyi hocası var öğrencisi yok (buna bakıp da bazı insanlar vay bee o kadar çok üniversite var ki öğrenci yetmiyor falan der minik zekalarıyla) bazı seçim öncesi açılan üniversitelerde gerçekten öğrenciler yan üniversiteye falan gidip ders alıyor
Sosyal ağlarda paylaş

bu tarz olaylara uzun vadede bakmak lazım ben öyle üniversitelerin pek tutunamayacağını düşünüyorum. ordan mezun olan adamlar yine ancak eş dost yanında iş bulur daha büyük ölçekli profesyonel şirketler kişinin kalitesine ve üniversitenin adına daha çok önem verdiği için o tarz üniversitelerin zamanla eriyeceğini düşünüyorum. akademik açıdan zaten öyle olacaktır ama iş hayatı açısında da öyle olur bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

bu tarz olaylara uzun vadede bakmak lazım ben öyle üniversitelerin pek tutunamayacağını düşünüyorum. ordan mezun olan adamlar yine ancak eş dost yanında iş bulur daha büyük ölçekli profesyonel şirketler kişinin kalitesine ve üniversitenin adına daha çok önem verdiği için o tarz üniversitelerin zamanla eriyeceğini düşünüyorum. akademik açıdan zaten öyle olacaktır ama iş hayatı açısında da öyle olur bence.

itüdeki profesorde
bozoktaki profesorde aynı parayı aldıgı surece bisi olmaz

turkiyede akademisyen adamların çoğu iki sey icin akademisyen oluyo
temiz maasım olsun devlete sırtımı yaslıyım zaten sacma sapan bisi okudum bizim sektorde iş yok diye

yada

okulun adını kullanıyım piyasaya proje yaparım diye

ha belki bi kaç hayal perest vardır bisiler kesfedicem dunyayı değiştircem diyen de sanmam

büyük adamlar ikincisini yapıyo
küçükler ilkini
Sosyal ağlarda paylaş

valla hangi üniversitelerde okudunuz bilmem ama boğaziçi fizik ve matematikte fizik ve matematiği gerçekten sevden, bu dalları anlayıp bu alanlarda araştırma yapmak için hoca olan insan çok tanıdım. kısacası yaptıkları iş adamlar için bir hobi.

işte asıl sorun burda başlıyor YÖK ve AKP illa da bunun üstüne 100 tane daha akademik üniversite açacağım türkiyenin üniversiteye girme çılgınlığından puan kapcam diye bütün üniversiteleri homojen bir şekilde dibe çekiyor. ki zaten yök dediğin kurumdaki adam bilim sevgisi nedir bunu anlamaktan yoksun olduğu için gerçek bir bilim adamının nasıl bir insan olması gerektiğine dair çok iyi bir fikri yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Bilim adamı olacak insanın öğretmenlikte işi nedir yahu. Adamlar öss ygs de 30-40-50 puan eksik alacak ve fen edebiyatlara gidecek daha sonra öğretmen olabilecek. Nerede adalet. O yüksek puanlarla eğitim fakültesini yazan insanların suçları ne? İyi oldu ve genelde fen edebiyatlara öğretmen olurum diye gidildiği anlaşıldı
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

Konuyla alakasız gerçi de serbest çağrışım yaptı, arkadaş geçen SPK lisanslama sınavına girdi;

Birisi girmiş, kalem falan sormuş, gözetmen kendisinin getirmesi gerektiğini söyleyince "ösym yasakladı, sınavlarda kendisi dağıtıyor" demiş.

ahahaha
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

Ardeth said:

itüdeki profesorde
bozoktaki profesorde aynı parayı aldıgı surece bisi olmaz

turkiyede akademisyen adamların çoğu iki sey icin akademisyen oluyo
temiz maasım olsun devlete sırtımı yaslıyım zaten sacma sapan bisi okudum bizim sektorde iş yok diye

yada

okulun adını kullanıyım piyasaya proje yaparım diye

ha belki bi kaç hayal perest vardır bisiler kesfedicem dunyayı değiştircem diyen de sanmam

büyük adamlar ikincisini yapıyo
küçükler ilkini

Dünyayı değiştireceğiz diye bir olay yok, temiz maaş denilen durumda yalan, çoğu zaman kpss'den iyi puan alıp bir memuriyete yerleşmek akademisyenlikten çok daha iyi para kazandırıyor hemde çok daha rahat. Profesörlerimiz dünya iyisi insanlar olmadığı için akademisyenler çanta taşıyan elemanlar oluyorlar, olmak zorunda kalıyorlar.

Her il'de üniversite olması kadar saçma bir şey olamaz zaten ancak vatandaş bilgisiz ve cahil olunca durum bu hale dönüşüyor. Bir üniversite demek öğrenci, öğrenci de = para. Aslında sadece bilgisizlikten değil yani esnafı, ev sahibi vs. öğrenci sırtından para kazanacak. Birde üniversitemiz var olayı, direk AKP'ye oy. Kömür'den, Makarna'dan daha kesin oy ihtimali demek.

Kısacası her il'de üniversite olmaz,olmamalı. Gelişmiş İllerde Üniversite kurulmalı. İlber Ortaylı'nında bir konuşması vardı, öğrenci şehrin nimetlerinden faydalanmalı vs. diye. YÖK kaldırılmalı, Üniversiteler Özerk olmalı diyordum ama artık YÖK'ü kaldırsan durumu yine düzeltemezsin torpil denilen mevzunun iyice suyu çıktı. Torpil ile bir yığın insan asistan oldu, birde hiç ilgi duymadığı ve hayatında hiç araştırmadığı alanlarda. Bu adamlar ileride doktora tezlerini bitirip orada yrd.doç vs. olduklarında Yök olmasa da deliler gibi torpil dönmeye devam edecek çünkü adam torpil ile yerleşmiş ve torpili gerçeklik olarak ele alacaktır.

Bir düşüncem vardı, ciddi anlamda idealist akademisyenlerden oluşan denetim kadrosu ile tüm üniversitelerde kadroya alınan insanlar ve akademisyen olmuş insanların yüksek lisans ve doktora tezleri dahil denetlenmesi yönünde ancak mevcut koşulları düşündüğümde bu sefer de böyle bir kurul oluşsa yandaşlar yerleşir bu sefer de kendi adamlarını yerleştirmek ve muhalif bilim adamlarının ayağını kaydırmak için her yolu denerler. Kısacası ne biçim bir ülke olmuşuz semih cumhuriyetinden beter hiç bir formül üniversiteleri kurtarmaya yetmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...