Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Araba Tavsiyesi Versenize :p

Gangren

Öne çıkan mesajlar

Üstad Kharon'un talebi üzerine bir de genele yazıyorum :)

2013 yılı içerisinde, 5 kapılı hatchback araç alacak olsanız, hangi modeli tercih edersiniz?

Bebek sonrası ulaşımda zorlanıyoruz. Akraba ziyaretleri olsun, gezmeler olsun bi araç lazım bize.

Her gün kullanılmayacak araç, haftanın birkaç günü otoparkta yatacaktır büyük ihtimal ve ağırlıklı olarak şehiriçi kullanılacaktır. Benzin/dizel bu yüzden çok farkedeceğini sanmıyorum? (Sallamış da olabilirim, yanlışsam düzeltin)

Otomatik olması önemli. Hatun birkaç sene öncesine kadar çok rahat otomatik 206 sürüyordu, o kullanacak, şoförlüğü gayet iyidir.

Müzik, klima gibi donanımlar default ne gelecekse onunla devam ederiz gibi görünüor, bu yüzden iyi olması tercihimizdir.

Uzun yol yapmayız sanırım, yaparsak da senede bir olur herhalde. Rahat olsun içi, malum bebek olacak, vs.

Motor herhalde 1.4 yeter mi? 1.6 sanırım ekstra vergi demek?

Son olarak peşin + kredi ile alacağız sanırım. 10k - 15k civarı peşin verip aylık taksitlerle öderiz diye tahmin ediyorum. Böyle bir masrafa girerken sıfır alalım diye düşündüm. İkinci el bana pek hoş durmuyor, derdi - sorunu olur diye.

Bütçe de 30k - 35k civarı diyelim, üç beş oynar tabi.

Şimdi aklıma gelenler arasında Fiat Punto, Renault Clio, Ford Fiesta, Opel Corsa oldu. Kharon Jazz önerdi ancak 40k+ sanırım, Polo da aynı şekilde.

Sanırım en iyi fiyat Punto'da. Diğerleri biraz pahalıya kaçıyor. Getz ve Peugeout da var ama onlara hiç bakmadım.

Yapı olarak da güvenli birşey olmalı, aluminyum olmasın :p
Yedek parça temini kolay olsun, vs.

Ne önerirsiniz?

Teşekkürler!
Sosyal ağlarda paylaş

Fiat'a hiç bulaşma bence.

Jazz güzel bir opsiyon cidden ama fiyat 40k ama gel gelelim ki Jazz'lar baya baya dolu geliyor. Yani ekstra opsiyon masrafı yaratmaz diye düşünüyorum. Otomatik Polo'da heralde 40'ı bulur. Çünkü baz modeli cidden baz oluyor VWnin. Yani adamlar direksiyon ve dört teker veriyorlar resmen.

Ben hani aşırı bilgi sahibi olmasam da 2013 için bende bir araç için araştırma yapıyorum ufak ufak. Bunlar ışığında fikirlerimi sundum. Ancak cidden Fiat'tan uzak durulmalı. Corsa alınsın ne bileyim Peugeot alınsın hatta yeni Clio'lar gelcek onlara bak ama Fiat alma bana kalırsa :)
Sosyal ağlarda paylaş

Fiesta 1.0 EcoBoost gayet geçerli, hem ekonomik hem de yeni kasasını şahsen çok beğendim. Hacım olarak belki biraz ufak gelebilir bebeğiniz olduğu için.

Punto düşünme koltukları çok rahatsız, kardeşimin arabasına ne zaman binsem bel ağrısı sahibi yapıyor beni.

Corsa dizel kullandım bi ara yol tutuşu ve genişlik olarak Fiesta'dan biraz daha rahat, otomatik şanzumanı nasıldır bilmiyorum, manuel kullandım zira.

Bunun dışında daha büyük araç bakıyorsan Focus ve Astra Giulietta, öneri olarak verilebilir. Ki Ford dsg şanzuman gibi bi power shift midir nedir şanzuman teknolojisine sahip,

Astra'ya ezelden beri sevdiğim için hiç düşünme git al derim genişlik ve tipine hastayım :P ama dizel motorlarına verimsiz diyolla (ben diyenlerin yalancısıyım) iç mekanı da gayet rahat.
Ha biraz daha para varsa BMW 1 serisinin yeni kasaları da çekirdek aile için ideal.
Sosyal ağlarda paylaş

Bende kendi araştırmalarımı bi üst bantta sürdürüyorum aslında ama bu saydığım araçlarda 40tan fazlaya patlamaz diye düşünüyorum. Hani sıfır alırken 35i veren 40ı da verdi mantığı hehe :)

Bunun dışında fiyatını bilmesemde bu Ford'un yeni motoruyla çıkacak veya çıkmış olan Focus da güzel. Gerçi işin içine otomatik şanzuman girince fiyatlar gereksiz uçuyor :(
Sosyal ağlarda paylaş

Fiesta'nın otomatik vitesi sorunlu. Tecrubeyle sabit.
En iyi terch Clio olur. Normalde Renault'ları pek sevmem, cok zevksiz gelir araçları. Ama Clio'yu kullandım ve konforunu begendim diyebilirim. Gerci onun da yeni kasası cıkacak, fiyatı uygun gelir mi bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Link Kararsız kalmıstık bizde linkte görüldüğü üzre ama jazz da karar kıldık 44k ya mal oldu fun+ paket + multimedya sitemi (dokunmatik ekran, navigasyon, gerivites kamerası vs) Cam tsvan oldukça ferah bir araç ayrıca iç kısımda kullanılan malzemeler falan kaliteli. Araba az kullanılacaksa benzinli almanı öneririm dizel de yaptıgımız hesapta yılda ortalama 10-12k km kullanılan araç için kendini amorti etmesi 6-7 seneyi buluyor ki o zamana kadar araç yenilenir zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Araca bebek koltuğunu koy ve arka koltuk mesafesini kontrol et.

Ben benim ikinci için haftasonu şunu monte edeceğim:

Öyle her araca sığmıyor :)
Arka bagaja puset falan da sığdırman gerekli.

Ben Clio tarzı araçları o sebeple pek önermem. Ama dersen ki güvenlik değerleri önemli değil, daha kompakt bir çocuk koltuğu seçerim ve kullanırım; ona bir şey diyemem.

İki kişilik bir aile için Jazz çok güzel ama otomatiği güzel yakıyor. Klasik Japon motor, tork devri yüksek. Ama tipi süper bir araç :D

Saygılar.

Sosyal ağlarda paylaş

Ic hacim paramecium un dedigi gibi onemli bi mevzu. Hem kullanim kolayligi hem de dolayli yoldan guvenlik acisindan.

Daha once de dedigim gibi maalesef kotu bi fiyat araligi ; yukari mi asagi mi tukursem durumu mevcut.

Benim bu kriterlerle kisisel tercih siralamam Jazz, Polo, Fabia , Swift, Fiesta olurdu.

Jazz 1.4 joy+ CVT 42k kusur ile en pahali arac maalesef. Asiri kullanisli olmasi, manevra kabiliyeti, bakim maliyetinin dusuk olmasi, genel olarak ekonomik olmasi, genis gorus acisi, tatminkar baz donanim falan derken kotu bisey soylemek zor. Sanziman harika, araba guzel. Pazarlikla falan oldurulamiyorsa temiz ikinci el programlari vardir illa DOD vs gibi.

Polo 1.4 85bg DSG 38k lira ile akil kurcaliyor. Tok saticimiz dogusun pek bi kolaylik yapacagini sanmam. Ustune ustluk 1.2tsi ve DSG gibi bir kombo varken, veya en azindan tsi motoru sunmak varken neden bu kombinasyonu satiyorlar cidden anlamak guc. Ama kriterleri saglayan en kaliteli arac olmasi rakiplerinin ayibi. Zira hakkaten bu fiyatta digerleri polonun sundugunu sunamiyor kalite olarak. Ikinci el de satiy.... derken gitmesi cabasi. Donanim olarak jazz kadar doyurucu degil, baz model cidden baz. Direksiyonun ustunde korna var diye sevinir hale geliyor insan.

Fabia polo ile ayni kafada, fakat onun yaptigi hatalari yapmamis , bir o kadar kaliteli (bence bazi durumlarda daha bile basarili) bir arac. 1.2tsi DSG varsa kesinlikle bir gidip gorulmeli. Ama bu opsiyonu getirmiyorlarsa maalesef baska secenek sunmuyor otomatik olarak. Icleri cok dolu, ortanca paketlerinde bile torpido da sogutma gozu falan koyuyorlardi saka gibi. Fiyati sanirim 36-38 arasi bisey olur. Kesinlikle telefonla sormak , gidip gormek lzm bence. Ayni kafada seat ibiza 1.2tsi dsg yi sunuyor mesela 35500 e , otomatik klimasina kadar var. Fazla spor ve dar ic hacim dolayisiyla bebekli aileye ve bayan sofore tavsiye etmekde gucluk cekiyorum.

Suzuki Swift 1.2 GL AT, 35k fiyatiyla cidden guzel alternatif. Bakim masraflari uygun, yakit ekonomisi uygun, yol tutus ve pasif guvenlik elementleri ustteki araclarla birebir veya daha iyi. 4 vites otomatik olmasi biraz hayal kirikligi, ikinci el gidisini tahmin edemiyorum, cok hizli da olabiliyor gitmeyede biliyor. Fakat diger araclara kesinlikle rakip, kafada dogru tartabilmek icin gidip gorulmesi gereken bir diger arac.

En son fiesta kaldi. Maalesef su anki hic bir motor ve sanzimanini begenmiyorum dizelleri haric. Onlarda da otomatik yok. 1.0 ecoboost ve duzgun bir sanzimana muhtemelen jazz in hemen ardina otururdu bu listede. Bence bayii ye bir telefon edip o motorla birlikte gelecek otomatik sanzimanin akibeti sorulmali. Kesinlikle guzel bir tercih olurdu o zaman.

Clio ya deginmedim listede, zira kasa degistirme arifesinde/degistiriyor. Hangi akla hizmetse yeni kasada otomatik sanziman sunmuyorlar. Yoksa EDC guzel bi sanzimandi ve 1.2tsi DSG tarzi bi kombinasyona kesinlikle uygun fiyatli bir rakip olurdu.

Opel otomatik berbat, corsayi direk geciyorum.
Punto sevmiyorum.
Yaris cok pahali, cok ufak.
Nissan note cok pahali. Micra too gay.
c3 & 208 ve bilumum PSA benzinli motorlar kotu. Neden prince motorlara duzgun otomatik sanziman koymuyorlar?
mitsubishi colt ikinci el satisi yok. Al elinde patlasin tarzi.
Sosyal ağlarda paylaş

ben fiyatı gördüm direk clio dedim, o fiyat aralığında daha iyisi yok bence, ama söylenen kriterlere göre araçları kıyaslayacaksanız, kharon un saydığı araçların yanı sıra bence ucundan da olsa gidip bi cruze hb lere bakmakta da yarar var, açıkçası çok beğeniyorum ben güzel araç yapmışlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence bebekli aileye Jazz gider, içi geniş ve ergonomik. Zaten çok da yol yapılmayacakmış, yakıt konusu tolare edilebilir.

Yeni Clioların otomatik vitesini getirmemiş kırolar, yoksa gayet güzele benziyor. Bende Clio III var, şehir içi çok rahat ve masrafsız. Yalnız bebek koltuğu ve arabası sığar mı bilemiyorum.

Aklınızda model belirlerseniz, çocuk koltuğunu, çocuk arabasını falan yanınıza alıp öyle gidin galeriye. İhtiyaçlarınızı karşılayıp karşılamadığını en güzel öyle anlarsınız.

Edit: Bu arada euro ncap testlerine de göz atın.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
Gangren'e messengerdan da söyledim buraya da yazalım konu ile ilgilenenler de bilmiş olsun,

yeni clio 4'ün kasası dışardan dev gibi durmasına rağmen içerisi garip bir şekilde dar eski clio kadar sanırım (emin değilim) ve ciddi şüphelerim var cocuk koltuğu ile ilgili sığmaz gibi geliyor bana. bir tanıtığımız golf almıştı 2011 kasasından ve cocuk koltuğu iptal ediyordu arkayı.
çok büyük ihtimalle clio 4 te de aynı sorun olacak. panel vs inanılmaz şık, kasası da öyle dışarıdan tok bir araba ama içi, bilhassa arka koltuklar süpriz şekilde dar. c3 kullanıyorum cliodan inip c3'e geri binince mercedes'e binmişim gibi geldi iç genişliği yüzünden :D
Sosyal ağlarda paylaş

Ya gecen bi arkadasla konusuyodukda, bu mantik sizce de dogru mu?

Diyo ki 50-60 bin liraya sifir araba alacagima, ornegin golf, ayni paraya ikinci el, 2006 ustu daha guzel bi araba alirim. cunku genciz, 10 sene ayni arabayi kullanmicaz, 2-3 sene sonra satip yeni bisi alicaz. cok daha az zarar edersin.

sanirim burada ki cogu kisi onaylar bunu, dogru muyum?
Sosyal ağlarda paylaş

clio gerçekten çok dar

hayır zaten anlamıyorum öyle ufak arabaları uzun süreli kullananları, ben binince kutuya konmuş kedi gibi hissediyorum hele yolculuk 10 dakikadan uzun sürüyorsa büyük ızdırap ufak araba, ne güzel içi geniş ferah arabaya binince gemide gibi hissediyorum sonra. ufak arabayla bakkala markete falan gidilir anca.
Sosyal ağlarda paylaş

Henüz denemedik hiçbir arabayı.

Clio çok şık görünüyor, rakam olarak da gayet uygun gibi, biraz daha sık kullanılmaya başlandıktan sonra duymak lazım.

Polo iyi bir alternatif gibi ama onun için de dar diyorsunuz.

Geniş olanlar da teknik olarak yetersiz kalıyor anladığım kadarıyla?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...