Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Askere gitmek ya da gitmemek

deadwoll

Öne çıkan mesajlar

Deliyle mi seviştin diyebilirsiniz de, Türkiye'ye döndüğümden beri fenalık geldi bu iş-tecil-askerlik olaylarından.

Yüksek lisansın tez aşamasında uzatma aldım, adamlar tecilimi mart 2013'e kadar uzatmış, ben de hiç bir yere iş başvurusu yapamıyorum bu nedenle. En fazla kasım 2013'e kadar o da şansım yaver giderse tecil alabiliyorum ama çoğu müessese 2 seneden fazla tecil istiyor ve bunu önbaşvuruda istiyorlar. Yani ben gidip adamlara zaten 1 sene tecilliyim, 1 sene de bitirince tecil ettirme hakkım var; sonrasında da doktorada olacağımdan 2020'ye kadar tecil ettirebileceğim diyemiyorum. Direk reddediyorlar.

Her neyse savaş kapıda, şu bu o derken, aralık ayı geliyor, gözüme kestirmişken gideyim 5 ay yapayım, kurtulayım diyorum. Zaten ülke her geçen gün boka batıyor, şimdi değil 5 sene sonra askere gitmek zorunda kaldığımda herşeyin daha iyi olacağının da garantisi yok.

Aklım karışık böyle wot döşeyesim geldi, bağa fikir virin.
Sosyal ağlarda paylaş

ya bu soruyu paticikte sorarsan "sadece aptallar askere gider" "fakir misin ya" gibi cevaplar gelir .kaç defa tartışıldı en mantıklısı, gitmemek gibi bi imkanın varsa (yurtdışı-bedelli vs) gitme ama yok eninde sonunda gidicem diyosan fazla erteleme daha zor geliyor.hem boş boş oturuyosan şimdi gitmen daha iyi sonra çalışırken ayrılıp gidersen 6 ay alamadığın maaşa yanarsın üstüne cebinden yiyosun askerlik boyunca.
Sosyal ağlarda paylaş

abi aynı dertten muzdaribiz şu an hali hazırda bir işim var ancak begenmedim sadece boş kalmıyayım diye girdiğim kurumsal olmuyan biryer. Dediğin gibi yapıp kurtulayım diye aralıkı gözüme kestirip gideyim diyordum ancak şimdi savaş kapıda gibi haberleri gördükçe yusuf gelmiyor değil. Haftaya salı subeye gidecem hala kararrımı veremedim.

Dediğin gibi askerlik olmadan iş görüşmesine bile çağırmıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Ahah ya ne bileyim önümü göreyim diyorum işte, iş görüşmesine çağırıyorlar ama istediğim pozisyonlar hep başvuruda eliyor 1 sene altı tecillileri.

Daha nasıl tecil ettiririm bilmiyorum. Bir de teklif de var işte askerliğini yap gel başla diye.

Öte yandan da kafama havan topu düşer düşüncesi hakim.
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

ve bunu önbaşvuruda istiyorlar. Yani ben gidip adamlara zaten 1 sene tecilliyim, 1 sene de bitirince tecil ettirme hakkım var; sonrasında da doktorada olacağımdan 2020'ye kadar tecil ettirebileceğim diyemiyorum. Direk reddediyorlar.
heee bu cok dogru ben de aynı durumdaydım askere gidiyim dedim işe aldılar ahsjşaskdfasşgklsdf
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...