roket adam Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 http://i.imgur.com/FOvcM.png Son birkaç gündür dikkat ediyorum, youtube'da video izlerken direkt olarak turktelekom. ile başlayan youtube domainlerine bağlanıyor sistemim. Bu yeni türkiye youtube'u ile alakalı bir şey herhalde, fark edince bir konu açayım dedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EgoistOrgan Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 tamamen CDN ile ilgili bir durum, münferit bi olay... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 yalnız bu olay basladıgından beri youtube eskisine göre yavaş. ttnetin var mı böyle bir imkanı? kısıtlayabilir mi youtube hızlarını Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2012 hem ttnet'in var, hem youtube'un. epeydir youtube'a türkiye ip si ile bağlanınca garip bi muamele gördüğümü fark ettiydim, demek ki birileri kurcalıyor, traffic shaping mi denir ne denirse artık. mesela eskiden uzun bir videoyu bıraktığında sonuna kadar doluyordu, izleyebiliyordun. artık kısıtlanmış gibi, belli bi yerden sonra gitmiyor, izlemeni bekliyor alet. vpn ile italyan ipsinden girdiğimde bu olmuyor. hız olarak bazı videolar zaten korkunç durumda, gariptir, 'bazı videolar' çok yavaşken bazısı gayet normal. ama italya ipsi ile girdiğimde her şey gayet hızlı çalışıyor. enteresan cidden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Meov Mesaj tarihi: Ekim 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2012 tamam italyan ipsi ile girebiliyorsun ^^ bunu kolay yoldan çözmenin bir yolu yok mu? tor kullansak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Curunir Mesaj tarihi: Ekim 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2012 Son 4-5 gündür feci durumda youtuba demek ki nedeni buymuş. Bende diorum firefoxla neden hızlı yüleniyor videolar meğersem anonymoxu açık bırakmışım ip değiştirip izliyormuşum anlaşıldı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
antiban Mesaj tarihi: Ekim 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2012 videoların tamamının yüklenmeyip pause ettiğinde durması belli bir yerden sonra sanırım youtube'un özellikle bandwith kurtarmak için yaptığı bir şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 4, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2012 "roket adam" said: mesela eskiden uzun bir videoyu bıraktığında sonuna kadar doluyordu, izleyebiliyordun. artık kısıtlanmış gibi, belli bi yerden sonra gitmiyor, izlemeni bekliyor alet. vpn ile italyan ipsinden girdiğimde bu olmuyor. Bu bug değil, feature. Tüm dünyada yapıyorlar. YouTube'a US ip ile giriyorum hep, orada da oluyor. Tüm yayını ekmeyerek epey epey bir veriyolu kurtarıyorlar. Ama Türkiye ip adresi ile bağlanırsan çok yavaş olduğu doğru. Sırf o yüzden proxy programıma YouTube'u da ekledim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati Mesaj tarihi: Ekim 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2012 GERGE said: "roket adam" said: mesela eskiden uzun bir videoyu bıraktığında sonuna kadar doluyordu, izleyebiliyordun. artık kısıtlanmış gibi, belli bi yerden sonra gitmiyor, izlemeni bekliyor alet. vpn ile italyan ipsinden girdiğimde bu olmuyor. Bu bug değil, feature. Tüm dünyada yapıyorlar. YouTube'a US ip ile giriyorum hep, orada da oluyor. Tüm yayını ekmeyerek epey epey bir veriyolu kurtarıyorlar. Ama Türkiye ip adresi ile bağlanırsan çok yavaş olduğu doğru. Sırf o yüzden proxy programıma YouTube'u da ekledim. bahsettiğin proxy programı belli sadece belli sitelere girince mi aktif oluyor? ha adını verirsen sevinirm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 4, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2012 Proxy programı dediğim şu: var direct = "DIRECT"; var proxy = "PROXY us8.hideipvpn.com:3129"; var deny = "PROXY 127.0.0.1:65535"; function FindProxyForURL(url, host) { if (dnsDomainIs(host, ".last.fm") || dnsDomainIs(host, ".crunchyroll.com") || dnsDomainIs(host, ".hulu.com") || dnsDomainIs(host, ".youtube.com") || dnsDomainIs(host, ".crackle.com") || dnsDomainIs(host, ".netflix.com") || dnsDomainIs(host, ".starwars.com") || dnsDomainIs(host, ".spotify.com") || dnsDomainIs(host, ".ign.com") || dnsDomainIs(host, ".funimation.com") || dnsDomainIs(host, ".barnesandnoble.com") || dnsDomainIs(host, ".vudu.com") || dnsDomainIs(host, ".amazon.com") || dnsDomainIs(host, ".pandora.com")) { return proxy; } else { return direct; } { return deny; } } Bu dosyayı işte tarayıcının ya da işletim sisteminin otomatik proxy bölümüne ekle, sadece yazılı sitelerde proxy kullan. Proxy sunucusu olarak da şunu kullanıyorum: http://www.hideipvpn.com/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Ekim 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2012 o "programı" nasıl eklicez ki tarayıcıya? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cacodemon Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 8mbit ttnet'imiz var ama takilmadan video bile izleyemiyoruz. Bravo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
erdalz Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 ttnet, youtubeyi kısıyormuş. tüm ülkede çokça kullanıldığı için kota koymak gibi bişeymiş yaptığı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 google: CDN edit: Hatta google: akamai Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Editor Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 youtube turkiye cok kotu yavas VPN kullanmanizi tavsiye ederim isteyenlere 30 Kadar daha kota actik haberiniz olsun VPN ile hiz %400 farkediyor... Birde bisi farkettimm google.com.tr ping i google.com dahan 100ms farkli :) google.com a daha hizli giriyoruz yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cabiria Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 youtube'da bırakın 720p yi 360 p bile izleyemiyorum. bunun bir çözümü yok mudur vpn dışında? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Curunir Mesaj tarihi: Ekim 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2012 Video Accelerator diye program var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2012 "roket adam" said: mesela eskiden uzun bir videoyu bıraktığında sonuna kadar doluyordu, izleyebiliyordun. artık kısıtlanmış gibi, belli bi yerden sonra gitmiyor, izlemeni bekliyor alet. vpn ile italyan ipsinden girdiğimde bu olmuyor. yav sadece pause ettiğinde loading dursa eyvallah, ama öyle bişi var ki, izlerken bile birden bile duruyor yüklemesi. ben izliyorum, video hızlıca yükleniyor, hızım gayet iyi yani. sonra bi bakıyorum video birden donmuş, sonrası da yüklenmiyor. youtube videosunu indiriyim diyorum, indirdiğim video da belli bir süreden sonra duruyor, inmiş gibi gözüküyor ama videonun yarısı yok. jdownloader kullanayım bari dedim, bir tane video indirmek için yarım saattir uğraşıyorum. hay abv ttnet gibi ya. google dns kullanıyorum bu arada da, dnsler de artık işe yaramıyor türkiye'de herhalde. Editor said: youtube turkiye cok kotu yavas VPN kullanmanizi tavsiye ederim isteyenlere 30 Kadar daha kota actik haberiniz olsun VPN ile hiz %400 farkediyor... Birde bisi farkettimm google.com.tr ping i google.com dahan 100ms farkli :) google.com a daha hizli giriyoruz yani bir youtube videosu izlemek için illa vpn mi kullancaz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ekim 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2012 allah belasını versin ttnetin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 7, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2012 TTNET ile ilgili değil bu, Uydunet'te de oluyor. Bizim hükümetin YouTube ile yaptığı sansür anlaşmasının sonucu. Türkiye sunucuları farklı, takedown oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Editor Mesaj tarihi: Ekim 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2012 Bone said: "roket adam" said: mesela eskiden uzun bir videoyu bıraktığında sonuna kadar doluyordu, izleyebiliyordun. artık kısıtlanmış gibi, belli bi yerden sonra gitmiyor, izlemeni bekliyor alet. vpn ile italyan ipsinden girdiğimde bu olmuyor. yav sadece pause ettiğinde loading dursa eyvallah, ama öyle bişi var ki, izlerken bile birden bile duruyor yüklemesi. ben izliyorum, video hızlıca yükleniyor, hızım gayet iyi yani. sonra bi bakıyorum video birden donmuş, sonrası da yüklenmiyor. youtube videosunu indiriyim diyorum, indirdiğim video da belli bir süreden sonra duruyor, inmiş gibi gözüküyor ama videonun yarısı yok. jdownloader kullanayım bari dedim, bir tane video indirmek için yarım saattir uğraşıyorum. hay abv ttnet gibi ya. google dns kullanıyorum bu arada da, dnsler de artık işe yaramıyor türkiye'de herhalde. Editor said: youtube turkiye cok kotu yavas VPN kullanmanizi tavsiye ederim isteyenlere 30 Kadar daha kota actik haberiniz olsun VPN ile hiz %400 farkediyor... Birde bisi farkettimm google.com.tr ping i google.com dahan 100ms farkli :) google.com a daha hizli giriyoruz yani bir youtube videosu izlemek için illa vpn mi kullancaz? suan 100den fazla Testerimiz ayni seyi soyluyor hepsi farkli ISP lerden baglanti kuruyorlar YOutube Turkiye CDN serverlari TUrkiye icin cok zayif kaliyor. Bu yuzden yavaslamalar ust seviyelerde ama Fransa ve almanya VPN leri ile cok hizli olabiliyor. Tabi sadece VPN degil Proxy ile de cok basarili hiz farki oluyor ozellikle almanya youtube Cok hizli... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 GERGE said: Proxy programı dediğim şu: var direct = "DIRECT"; var proxy = "PROXY us8.hideipvpn.com:3129"; var deny = "PROXY 127.0.0.1:65535"; function FindProxyForURL(url, host) { if (dnsDomainIs(host, ".last.fm") || dnsDomainIs(host, ".crunchyroll.com") || dnsDomainIs(host, ".hulu.com") || dnsDomainIs(host, ".youtube.com") || dnsDomainIs(host, ".crackle.com") || dnsDomainIs(host, ".netflix.com") || dnsDomainIs(host, ".starwars.com") || dnsDomainIs(host, ".spotify.com") || dnsDomainIs(host, ".ign.com") || dnsDomainIs(host, ".funimation.com") || dnsDomainIs(host, ".barnesandnoble.com") || dnsDomainIs(host, ".vudu.com") || dnsDomainIs(host, ".amazon.com") || dnsDomainIs(host, ".pandora.com")) { return proxy; } else { return direct; } { return deny; } } Bu dosyayı işte tarayıcının ya da işletim sisteminin otomatik proxy bölümüne ekle, sadece yazılı sitelerde proxy kullan. Proxy sunucusu olarak da şunu kullanıyorum: http://www.hideipvpn.com/ iyi de bu dediğini browserın neresine ekliycez? mesela firefox için? bi de hideipvpn'e baktım da para istiyor bu? zaten parayla girdiğimiz internet için bir de ekstra para mı ödememiz gerekiyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 foxyproxy ile hidemyass'deki ip'leri gireyim dedim olmadı, anonymox varmış ama o da premium almayınca hızını 0.6 gibi bi limite sokuyor. youtube zevkimizin de içine ettiler. güzel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Editor Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 ücretsiz sağlarim ben sana proxy desteği bone sıkma tatlı canını Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Fidefox bilmiyorum. Dosyaya çevir işte bunu. Orada autoconfig file diye bir şey bulursun, network ayarlarında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar