Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni İş Hayatına başlayana tavsiyeler

-Deno-

Öne çıkan mesajlar

dusuncelihayvan said:

1300 liraya call center gibi ingilizce acentaların sorunlarını çözülecek bir olayda vardiyalı haftasonlarında ise sadece 1 gün tatil olacak bir iş yapılır mı yapılmaz mı? =)

callcenterde çalışmanı kesinlikte tavsiye etmem, köle gibi çalışıyor ordakiler, molaları bile belli 10 dk mola hakları var onun dışında hergün aynı şeyleri defalarca söylüyorlar yani çok değişik bir tarzda değilse çalışma hayatın böyle oluyor.
edit: callcenter gibi demişsin ben direkt callcenter için dedim.
Sosyal ağlarda paylaş

Call center değil tam.

Satış sonrası destek gibi bir şey.

Yurtdışındaki acenta mail atıyor ya da telefon açıyor. Turistin sorunu şu grubun sorunu şu otel yanlış ya da değiştirmek istiyorum diyor sen onu düzeltiyorsun ingilizce olarak.
geleceği olan bir şirket. Daha sonra operasyondan satış pazarlamaya geçilebilir.
ama işte 1300 lira vardiya var.

güzel yanı şu. Online marketing ve turizm olarak geçiyor. Aklımda yapmak istediğim iş yani yatırım olarak tatil sitesi açmak gibi şeyler çok kafamda dolanıyor. İşi görmek anlamında iyi bir seçim.
Sosyal ağlarda paylaş

tek tek herkesin yazdıklarını okudum, teşekkürler cevaplar için. iyi bir başlık oldu bence, çalışanlara da benim gibi yeni başlayanlara da geyikle de karışık güzel bilgiler, tavsiyeler çıkıyor.

bugün teknik eğitime döndük, sabahtan akşama muhasebe abandık. 5 ekim'e kadar böyleymiş. 17.15'de servise binip 18.00'de evde olmak (anadolu yakasında oturuyorum, iş yeri mecidiyeköy'de) iyi oldu. tabi bu işin bol bol fazla mesaisi olacak, 18.30'da iş çıkışı olan günleri olacak vs. ama gene de 18.00'den önce evde olmayı beklememek lazım, kendi açımdan konuşacak olursam.

başta da söylediğim gibi belli bir düzene çok alışmış vaziyetteyim. dün de fark ettim, son 4 - 5 senedir özellikle o kadar çok hafta içleri spor yapmaya, günde en azından 4-5 saat bilgisayar başında oyunla vakit geçirmeye, belli saatlerde yemeğimi yemeye alışmışım ki hayatımda hiç başım ağrımamasına rağmen 3 gün beynimin zonklamasını an ve an hissettim. bildiğin elim klavye mouse aradı bir şeyler oynıyayım diye, sonra baktım oyun oynayacak halim falan yok. duş aldım yattım falan. o da beni endişelendirdi tabi.

kendi şirketim olan ernst and young adına konuşacak olursam, benim gibi finans mezunu bir insan için finans-ekonomi-işletme dünyasını en iyi öğrenebileceğim yerlerden biri olduğu kesin. yorulsam da, hak ettiğim maaşları bir süre alamayacak olsam da benim ve benim gibi diğer insanlar için yapılanları gördükçe umutlanıyorum açıkçası. eğitime verdikleri önem, ne bileyim bizler için hazırladıkları ekipman çantasının içine bir tane de şirkete logolu şu termos bardaklarından vermeleri, verdikleri laptoplar falan filan beni gaza getirmiyor değil. hiç yalan söylemiyim, bu şirkete girmeyi 8 ay önce düşünmüyordum, hatta ismini duymuşluğum vardı sadece ne yapar ne eder geniş çapta onu da bilmiyordum. ama gerek üniversitedekilerin yönlendirmesi, gerek kendim araştırdığımda gördüklerim beni buraya yönlendirdi. bi kaç arkadaş yanlış iş seçiminde bulunmuş olabileceğimi söyledi, doğrudur. dışarıdan öyle gözüküyor çünkü. alıştığım düzene bağlı kalmak istersem, 60 yaşına kadar bu düzenle gitmek istiyorum dersem o zaman bambaşka bir alanda olmama gerekirdi zaten. ama ben bu alanda belli bir başarılı sağladım üniversitede, kastım ettim bölüm 3.'sü olarak mezun oldum. demek ki bir şeyler başarabileceğim bir alan. ve ne olursa olsun, eğer bu bölümden mezun olduysam ve bu iş alanında devam edeceksem, üç aşağı beş yukarı tüm şirketlerin düzeni, şekli şemalı aynı.

kıssadan hisse, hala babama 'yav bu takımın içine ne gömlek kravat gider' diye soran, daha ikinci günden 'bu saatte mi eve gelicem artık hep' diye endişelenen, ulaşımı her zamankinden fazla dert eden biriyken, 1 gün sonra bile kendimi biraz daha alışmış, endişeleri biraz daha azalmış, içinde bulunduğum ortamdan biraz daha keyif alır bir hale geldim.

bakalım neler gösterecek iş yaşamı.
Sosyal ağlarda paylaş

İlk 2 ay falan kabus gibi gelmişti, ömür mü geçer lan böyle modundayım ama alıştım iş hayatına sonrasında. Altıncı ay bu gayet de memnunum, hayatım da düzene girdi.

Tabi arada hoca minareye çıkana kadar oyunlarda sabahladığım, öğlen saati kalkıp pijamalarla ekmek alıp yağmurlu bir havanın öğleninde sucuklu yumurtamı yerken dizi/film seyretmeyi falan özeniyorsun ama geçiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

said:
ne bileyim bizler için hazırladıkları ekipman çantasının içine bir tane de şirkete logolu şu termos bardaklarından vermeleri, verdikleri laptoplar falan filan beni gaza getirmiyor değil.

abi laptopa, termosa kanıyorsan ilerde müdürün olmak isterim seve seve.

http://i.imgur.com/H8WaN.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...