KuddusiMavra Mesaj tarihi: Eylül 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2012 Pazar sabahı keyif yapalım derken can sıkıcı bir tecrübe yaşadık.Eşim kahvaltı için alışverişe çıkmıştı ve 2-3 dakika geçmeden zil acı acı çaldı,açtık ve eşim telaşla içeri girdi.Bahçemizde ve otoparkta yıllardır dolaşan başı boş köpekler saldırmış ve bir tanesi eşimi bacağından ısırmış. O panikle alkolle yıkadı bacağını,meğerse sabunlu su ile yıkamak lazımmış. Her ne ise sokağımızın sonundaki özel hastahanenin acil servisine gittik. "Hiç boşuna özel hastahaneleri gezmeyin,doğrudan Haseki'ye gidin" dediler. Bastık gittik. Kuduz Aşı merkezinde aşıyı yaptırdık. NOVARTIS'in aşısı,güya şu an en iyi aşı buymuş. Aşıyı koldan yapıyorlar ve aşının vurulduğu günü 0ıncı gün kabul ederek 3., 7inci,14üncü ve 28inci günlerde diğer aşıları yaptırmak gerekiyor.Prosedür gereği tetanoz aşısı da yapılıyormuş ama biz yaptırmadık çünkü aşıyı yapan sağlık memuru da(evet,doktor yok)kendisi olsa tetanoz aşısını yaptırmayacağını söyledi. Sonuç olarak: 1.mahallede başı boş köpek görürseniz haber verin belediyeye,gelip toplasınlar(bugün pazar günü olduğu için belediyenin köpek toplama ekipleri çalışmıyormuş),mümkün olduğu kadar köpeği 10 gün takip etmek lazımmış.Duruma göre-kastedilen köpeğin 10 gün içinde ölmemesi sanırım-aşıların kalanı kesilebiliyormuş. 2.istanbuldakiler zaman kaybetmeden hasekiye gitsinler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Eylül 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2012 geçmiş olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feuer Mesaj tarihi: Eylül 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2012 valla ısırdı bi gün beni kafasına yumruk attım o anki korku ile kafatası kırıldı öldü hayvan agzındna kanlar çıkarak bide sinirimi alamadım kafatısını ayagım ile ezdim tamamen paramparça olmustu sonra international hospitala gidip aşı oldugum dedigin gibi toplamda 4 mü 5 mi ne Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deathblade Mesaj tarihi: Eylül 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2012 Eskisi kadar yaygın değil tabi kuduz tehlikesi ama tedbiri elden bırakmamak gerekir. Geçmiş olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nekro Mesaj tarihi: Eylül 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2012 hulk musun kardes sen yumrukla kafatasi kiriyorsun ? benim gozumun onunde kopege citroen c3 carpti 50-60 la giderken. Hayvan birkac metre yuvarlandiktan sonra kosturak kacti ordan. arac sahibinin on tamponda gocme olmustu biraz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Eylül 16, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2012 sağolun arkadaşlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SmithWesson Mesaj tarihi: Eylül 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2012 Köpeği zaten belediyenin gözetim altına alması gerekmiyor mu kuduz mu değil mi diyerekten böyle durumlarda ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akito Mesaj tarihi: Eylül 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2012 geçmiş olsun Feuer said: valla ısırdı bi gün beni kafasına yumruk attım o anki korku ile kafatası kırıldı öldü hayvan agzındna kanlar çıkarak bide sinirimi alamadım kafatısını ayagım ile ezdim tamamen paramparça olmustu sonra international hospitala gidip aşı oldugum dedigin gibi toplamda 4 mü 5 mi ne olm manyak mısın sen ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Eylül 16, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2012 SmithWesson said: Köpeği zaten belediyenin gözetim altına alması gerekmiyor mu kuduz mu değil mi diyerekten böyle durumlarda ? sabah sıcağı sıcağına köpeği buldum,fotoğrafını çektim,kaç tane telefon varsa aradım,kimse yok! şimdi -2 dakika önce-zabıta komseriyle konuştum,not aldığını ve sabah ekip yollayacağını söyledi ama cumartesi ve pazar hem ekip ve hem de veteriner yokmuş! ben tabi kızdım bir ton da neye faydası var? sonuç olarak ilçe veteriner müdürlüğünün ve ilçe zabıta amirliğinin telefonlarını da aldım,yarın mesai başlar başlamaz arayıp durumu neticelendirmeye çalışacağım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Eylül 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2012 benim esimi köpek isiricak, gider o köpegi isiririm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoD Mesaj tarihi: Eylül 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2012 Öncelikle geçmiş olsun; Ben küçükken ısırmıştı köpek, gidip kendin yakalayacaksın en iyi çözümü o... Köpeği 10 gün besliyorsun işte -ki çok koyuyor adama o iti beslemek- eğer kudurmazsa aşıların geri kalanından yırtıyorsun... Yani toplamda 5 tane zaten 3 tane olup bırakıyorsun, hayvan ölürse 5'e tamamlanıyor aşılar... Alternatif olarak, köpeğin takıldığı bölgeyi biliyorsanız 10. gün gidip bakın köpeği oralarda sağlıklı şekilde görürseniz bırakırsınız aşıyı,aksi taktirde devam edersiniz... DipNot: Yukardaki arkadaş her ne kadar sadist görünse de gayet doğal insan reaksiyonu o... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trans Mesaj tarihi: Eylül 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2012 aşılarınızı aksatmayın yeter,sorun çıkmaz. geçmiş olsun bu arada.o yumrukla köpeği öldürdüm diyenede ahha diyorum :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synthesizer Mesaj tarihi: Eylül 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2012 haber olmak için sen de köpegi isir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Eylül 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2012 yengeye cok gecmis olsun hala bana sehirlerde it dolasmasin toplatilsin diyince kizanlar var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feuer Mesaj tarihi: Eylül 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2012 şimdi okuyunca cok sadistçe oldugunu gördüm. ama olay tam olarak şöle oldu aksam vakti 9 gibi kışın sahilden eve giderken kulagımda kulaklık kaldırımdan yürüyorum bi anda önden bi köpek geldi ağzından salyalar aka aka ben hemen geri geri çekildim o sırada arkamdan tam baldırımdan başkabir köpek ısırdı acı ile ne oluyor lan diye arkama dönerken köpegin dişlerini ayagımdan çıkarmak için o can havli burun tarafının üstüne bir yumruk attım vurdugum anda burnu ile gözünün arası ayrıldı köpeğin sonra digeri geldi onada bi tekme salladım oda kafasını sağ taraftaki kaldırıma çarptı 2 köpek öldü olay 5 sn içinde oldu sonra polis geldi mazuratlar fln fişman ben suçlu çıktım aklınızda olsun köpek sizi ısırırsa hiç elleşmeden toplama ekiplerini çagırın yoksa cezai işlem alabilir veya mahalleli tarafından canavar olarak gözükebilirsiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synthesizer Mesaj tarihi: Eylül 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2012 ganklemişler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akito Mesaj tarihi: Eylül 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2012 yapılı biri misin ? nası kırabildin merak ettim. çocuk falan olsa yemişlerdi şimdi. hatırlıyorum vardı 5-6 sene öncesinde öyle bir olay. gankli espri asdfoğpka Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Eylül 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2012 Isıran köpeği karantinaya alıp gözetleyin. Kudurur ise doktorlara ısıran köpeğin kuduz olduğunu söyleyin daha farklı tedavi uygularlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2012 sokak itleri zaten çok it. gördüğünüzde tüfekle ateş edin hepsini öldürün. kımıl zararlısı gibiler. kurtulsak da rahat etsek şunlardan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Eylül 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2012 Toplayıp çine satalım. Hem biz para kazanırım hem adamların karnı doyar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Eylül 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2012 they didnt choose the thug life... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Eylül 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2012 Serin hikaye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Eylül 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2012 gecmis olsun. 1 haftaya kadar ısıran kopek olurse kuduzdur,o zaman sıkıntı buyuk.saldırı yapan kopegi takibe alma imkanınız varsa iyi olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Eylül 16, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2012 geçmiş olsun mesajları için hepinize teşekkürler arkadaşlar. vallahi şu an köpek etraflarda yok ama takip edeceğiz tabi. Yarın da ekip geldiğinde-umarım gelir-yakalatmaya çalışacağız.Onun haricinde de bu işin önlemi aşılarmış,5 aşının ilkini yaptırdık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Eylül 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2012 geçmiş olsun. malesef sokaklardaki köpekleri alıp kulaklarını işaretleyip geri bırakıyorlar. Barınaklara hapsettikleri de yazın sıcaktan kışın soğuktan ölüyor. İnsana bile değer verilmeyen ülkede hayvanların durumu da bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar