Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2012 simdi varligini ve yoklugunu ispat edemedigin bir seye %100 var demek nasil mantiksiz birseyse %100 yoktur demekte o kadar mantiksiz sorun burdan cikiyor "inanmak istiyorum" ile "inanmamak istiyorum" arasinda kalmamak lazim, hakikatin bizim isteklerimizle bir baglantisi yok cunki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Eylül 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2012 ya tutarsa mantigiyla dine mi inanilir ya? mantigi olmayan seye "ya tutarsa" diye nasil inanabilirsin ki? hadi onu gectim, buyuk dinlerdeki herseyi yaratan, herseyi bilen tanriyi ya tutarsa mantigiyla mi kandiricaksin ahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Eylül 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2012 ulan ben inanayım da ne olur ne olmaz diyeceğine adam gibi yaşamayı denesen daha iyi yani her iki durumda da Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Eylül 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2012 Hakikatin inanmakla alakası tabii yok da hakikat ile ilgisi yok ki işin, tüm evrende sadece insanların söylediği birşeyden bahsediyosun, başka bi kanıt yok. İki molekülle bütün fikirleri değişebilen canlının bahsettiği şeye nasıl güvenicen? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yumy Mesaj tarihi: Eylül 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2012 Ki sorun zaten dinin bireysel hali değil. Esas sorun din adı altında yapılanlar. Sen ya tutarsa diye inanırsın kendi çapında ve sorduklarında "müslümanım he" dersin.Ama bu seni islamın 1.6 milyarlık nüfusuna sokar (aslında hiçbir mantığını benimsemediğin halde.) E hal böyle olunca da birileri sürekli çıkar ve bu 1.6 milyarlık kitleye seslenerek, sömürür, savaşır, sevişir vs. Yani inanmadığın halde "ben şuyum" falan demek büyük bencillik kanımca. Kendi mantığın kabul etmiyosa, daha doğrusu mantığını kullanman gerektiğini düşünüyosan "inanmıyorum arkadaşım" diyeceksin cesurca.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Eylül 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2012 şş hadi tamam, bu kadar kafirlik yeter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2012 fede said: banko cehennem şu mantık biz biletleri cikmadan preorder ettik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Eylül 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2012 Viktor said: Ben kimim? Ne icin buradayim? Dusunuyorum o halde gercekten varmiyim? Neden evren bu kadar buyuk? Varolusun amaci ne? Cidden baska boyutlar olabilirmi? Zaten oluceksem ne icin yasiyorum? Cidden bir yaratci varmi? kamerayı aborjinlere döndürüyoruz hemen: We are all visitors to this time, this place. We are just passing through. Our purpose here is to observe, to learn, to grow, to love... and then we return home Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Eylül 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2012 Bu başlıklar adamı depresyona sokar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2012 1Ben kimim? 2Ne icin buradayim? 3Dusunuyorum o halde gercekten varmiyim? 4Neden evren bu kadar buyuk? 5Varolusun amaci ne? 6Cidden baska boyutlar olabilirmi? 7Zaten oluceksem ne icin yasiyorum? 8Cidden bir yaratci varmi? [hr] çok güzel sorular, hemen cevaplayalım. 1sen evrim sonucu oluşmuş insansın 2hiç bişey için burda değilsin, burda olduğun için burdasın 3varsın ama bunun düşünmenle alakası yok 4çünkü çok hızlı genişliyor 5varolusun amacı tekrar yokolmak 6olabilir 7bişey için yaşamıyosun, 3.cevapla aynı 8yok hiç de güzel sorular değilmiş. 4000 sene öncesinin soruları bunlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Eylül 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2012 http://en.wikipedia.org/wiki/Lila_(Hinduism) Takılın işte. Hayatı o kadar ciddiye almamak lazım bazen. Hatta çoğu zaman. Belki de amaç egoları yenmektir, daha doğrusu üstünde bir boyuta geçebilmektir. Ben insanoğlunun daha zihinsel olarak çok evrimleşeceğine inanıyorum. Biz görebilecek miyiz, heralde göremeyiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yumy Mesaj tarihi: Eylül 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2012 fede said: 1Ben kimim? 2Ne icin buradayim? 3Dusunuyorum o halde gercekten varmiyim? 4Neden evren bu kadar buyuk? 5Varolusun amaci ne? 6Cidden baska boyutlar olabilirmi? 7Zaten oluceksem ne icin yasiyorum? 8Cidden bir yaratci varmi? [hr] çok güzel sorular, hemen cevaplayalım. 1sen evrim sonucu oluşmuş insansın 2hiç bişey için burda değilsin, burda olduğun için burdasın 3varsın ama bunun düşünmenle alakası yok 4çünkü çok hızlı genişliyor 5varolusun amacı tekrar yokolmak 6olabilir 7bişey için yaşamıyosun, 3.cevapla aynı 8yok hiç de güzel sorular değilmiş. 4000 sene öncesinin soruları bunlar sdgas bu cevaplarla hala nefes alıyor olman saçma oldu, hakaret olarak demiyorum ha intihar olaraktan asdf epey depresif geldi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Eylül 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2012 Eşşeğin aklına karpuz kabuğu soktun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2012 yok ya. bazı noktalarda tam emin değilim. o noktaları da açıklığa kavuşturup gidicem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Eylül 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2012 Sor abi yardımcı olalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yumy Mesaj tarihi: Eylül 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2012 o kadar madalya... heheyt kolay mı be o iş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akito Mesaj tarihi: Eylül 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2012 soruları cevaplamak çok gereksiz bir şey. cevapsız bırakın, istediğiniz sırayla cevaplandırabiliyorsunuz. hocaya soran birinden duydum ben de. neden bilmiyorum ama şu "cevaplandırabiliyorsunuz" kelimesi çok irrite edici geldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2012 sabah akşam bu soruları düşünmekten eridim gittim. geçen sene 90 kiloydum 65 kiloya düştüm lan :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akito Mesaj tarihi: Eylül 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2012 awrsdfasdf o anlamda demiyorum abi. hani soruları ciddiye alıp bi dine inanıp sonra o dine hakaret gelince insan öldürenler var. tamam forumda değiller ama yine de ben söyliyim dedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Eylül 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2012 Bak bir 5 kilo daha verdi sen bunları söyleyince =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BramStoker Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 nedanko said: aslinda diger taraftan bakarsan streste yaratir. yani cennete mi gidicem, cehenneme mi stresini yasamiyosun. olunce yoksun. bitiyo, uykuda gibi bitmeyen bi uyku. diger turlu amelleri gerceklestirdim mi, aman allah beni cennete mi koyucak cehenneme mi vs stresi yasamakda var. Tabii inanna her insan cennete gidecegini dusundugu icin bu dusunce gecersizde olabilir. Cehenneme gidecegini dusunen hic bi inananla karsilasmadim. Terorist saldiriyla 100 lerce masum kisi olduren adamda cennete gidecegini dusunuyo sonucta. Dusun ben bile oyle dusunuyorum. Yani allah yok, ama hani varsayalim ki var, parallel bi yasamda varsayim ustune konusuyoruz. Kesin cennetligim mesela inanmasam bile. Hatta 7. kat mi nedir, soyle butun cenneti ayaklarinin altina alan bi manzarayla, muhammed yan komsum. ciddiyim, beni cennete almicakta kimi alicak, pedo culari degil heralde. Kibir ilk günah nedanko iblis "ben daha hayırlıyım" diyor ilk günahı işlerken ben seni daha görgülü biliyordum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 din harbi depresyona yolaçıyor, atayizliği yayma kürsüsüyle uğraştırıyor. :p http://www.youtube.com/watch?v=CzSMC5rWvos vid related. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PastorOfMuppets Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Viktor said: simdi varligini ve yoklugunu ispat edemedigin bir seye %100 var demek nasil mantiksiz birseyse %100 yoktur demekte o kadar mantiksiz sorun burdan cikiyor "inanmak istiyorum" ile "inanmamak istiyorum" arasinda kalmamak lazim, hakikatin bizim isteklerimizle bir baglantisi yok cunki Varlığına bir işaret veya bir kanıt olana kadar hiçbirşey yoktur. Bu önermenin aksi bir şüpheye sahip olabilirsin. Ama hayatını bunun etrafına örüyorsan gerçekten kötü haberlerim var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Viktor un dedigi dogru bilimsel olarak aldiginda. Yani 100% yoktur diyemezsin. Ama iki turlu agnostik var, o yuzden cogu ateist kendisini yeri gelince agnostik, yeri gelince ateist tanimlar benim gibi. Agnostiklerin cogu, allahin varligi fifti fifti diyo, ispatlayamazsin bilimsel olarak var oldugunuda yok oldugunuda diyor. Ama allah inancini, ucan spagetti canavari inanci ile ayni kefeye koymuyor, sorun burada cikiyor. Yani cogu agnostik tanri olabilir diyor ama ucan spagetti canavari komik diyor. Ateistlerin farki bu ikisini ayni kefeye koymada ortaya cikiyor. O yuzden yeri gelince agnostik, yeri gelince ateist olarak tanimliyor kendini. Yani butun perilere, devlere, zeus'a, cinlere, allaha, ucan spagetti canavarina, ucan haliya agnostigiz, cunku bilimsel olarak 100% yoklugunu ispatlayamassin. Ama bunlarin hic biri yokmus gibi yasiyoruz, o anlamda ateistiz. Dedigim gibi, ucan hali ile tanrinin olma ihtimalini ayni kefeye koymayan agnostikler var, o yuzden ateist olarak ayiriyosun kendini. Richard Dawkins guzel bi ayirim yapiyor o konuda. 1 den 7 ye kadar tanri inancini ayiriyor. 1 kesin var, 7 kesin yok. Kendisini 6.9'a koyuyor. Cunku 7 demek bilimsel degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 kendine 7 demek bilimsel, 7 olduğunu iddaa etmek bilimsel değil desek daha mantıklı değilmi? hanı harbiden hiçmi hiç inanmıyan insanlar olabilir sonucta. dahada net ornek olarak, hiç bu mevzuları düşünmemiş, allahın varlığını yokluğunu gec allah dediğin sey ona tümüyle void insanlarda vardır bu dunyada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar