Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Din insanları depresyona sokuyor

fenn

Öne çıkan mesajlar

Ki sorun zaten dinin bireysel hali değil. Esas sorun din adı altında yapılanlar. Sen ya tutarsa diye inanırsın kendi çapında ve sorduklarında "müslümanım he" dersin.Ama bu seni islamın 1.6 milyarlık nüfusuna sokar (aslında hiçbir mantığını benimsemediğin halde.) E hal böyle olunca da birileri sürekli çıkar ve bu 1.6 milyarlık kitleye seslenerek, sömürür, savaşır, sevişir vs. Yani inanmadığın halde "ben şuyum" falan demek büyük bencillik kanımca.
Kendi mantığın kabul etmiyosa, daha doğrusu mantığını kullanman gerektiğini düşünüyosan "inanmıyorum arkadaşım" diyeceksin cesurca..
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

Ben kimim?
Ne icin buradayim?
Dusunuyorum o halde gercekten varmiyim?
Neden evren bu kadar buyuk?
Varolusun amaci ne?
Cidden baska boyutlar olabilirmi?
Zaten oluceksem ne icin yasiyorum?
Cidden bir yaratci varmi?

kamerayı aborjinlere döndürüyoruz hemen:

We are all visitors to this time, this place. We are just passing through. Our purpose here is to observe, to learn, to grow, to love... and then we return home
Sosyal ağlarda paylaş

1Ben kimim?
2Ne icin buradayim?
3Dusunuyorum o halde gercekten varmiyim?
4Neden evren bu kadar buyuk?
5Varolusun amaci ne?
6Cidden baska boyutlar olabilirmi?
7Zaten oluceksem ne icin yasiyorum?
8Cidden bir yaratci varmi?

[hr]

çok güzel sorular, hemen cevaplayalım.

1sen evrim sonucu oluşmuş insansın
2hiç bişey için burda değilsin, burda olduğun için burdasın
3varsın ama bunun düşünmenle alakası yok
4çünkü çok hızlı genişliyor
5varolusun amacı tekrar yokolmak
6olabilir
7bişey için yaşamıyosun, 3.cevapla aynı
8yok

hiç de güzel sorular değilmiş. 4000 sene öncesinin soruları bunlar
Sosyal ağlarda paylaş

http://en.wikipedia.org/wiki/Lila_(Hinduism)

Takılın işte. Hayatı o kadar ciddiye almamak lazım bazen. Hatta çoğu zaman. Belki de amaç egoları yenmektir, daha doğrusu üstünde bir boyuta geçebilmektir. Ben insanoğlunun daha zihinsel olarak çok evrimleşeceğine inanıyorum. Biz görebilecek miyiz, heralde göremeyiz.
Sosyal ağlarda paylaş

fede said:

1Ben kimim?
2Ne icin buradayim?
3Dusunuyorum o halde gercekten varmiyim?
4Neden evren bu kadar buyuk?
5Varolusun amaci ne?
6Cidden baska boyutlar olabilirmi?
7Zaten oluceksem ne icin yasiyorum?
8Cidden bir yaratci varmi?

[hr]

çok güzel sorular, hemen cevaplayalım.

1sen evrim sonucu oluşmuş insansın
2hiç bişey için burda değilsin, burda olduğun için burdasın
3varsın ama bunun düşünmenle alakası yok
4çünkü çok hızlı genişliyor
5varolusun amacı tekrar yokolmak
6olabilir
7bişey için yaşamıyosun, 3.cevapla aynı
8yok

hiç de güzel sorular değilmiş. 4000 sene öncesinin soruları bunlar

sdgas bu cevaplarla hala nefes alıyor olman saçma oldu, hakaret olarak demiyorum ha intihar olaraktan asdf epey depresif geldi
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
nedanko said:

aslinda diger taraftan bakarsan streste yaratir. yani cennete mi gidicem, cehenneme mi stresini yasamiyosun. olunce yoksun. bitiyo, uykuda gibi bitmeyen bi uyku.

diger turlu amelleri gerceklestirdim mi, aman allah beni cennete mi koyucak cehenneme mi vs stresi yasamakda var.

Tabii inanna her insan cennete gidecegini dusundugu icin bu dusunce gecersizde olabilir. Cehenneme gidecegini dusunen hic bi inananla karsilasmadim. Terorist saldiriyla 100 lerce masum kisi olduren adamda cennete gidecegini dusunuyo sonucta.

Dusun ben bile oyle dusunuyorum. Yani allah yok, ama hani varsayalim ki var, parallel bi yasamda varsayim ustune konusuyoruz. Kesin cennetligim mesela inanmasam bile. Hatta 7. kat mi nedir, soyle butun cenneti ayaklarinin altina alan bi manzarayla, muhammed yan komsum.

ciddiyim, beni cennete almicakta kimi alicak, pedo culari degil heralde.

Kibir ilk günah nedanko

iblis "ben daha hayırlıyım" diyor ilk günahı işlerken

ben seni daha görgülü biliyordum
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

simdi varligini ve yoklugunu ispat edemedigin bir seye %100 var demek nasil mantiksiz birseyse %100 yoktur demekte o kadar mantiksiz

sorun burdan cikiyor

"inanmak istiyorum" ile "inanmamak istiyorum" arasinda kalmamak lazim, hakikatin bizim isteklerimizle bir baglantisi yok cunki

Varlığına bir işaret veya bir kanıt olana kadar hiçbirşey yoktur.

Bu önermenin aksi bir şüpheye sahip olabilirsin.

Ama hayatını bunun etrafına örüyorsan gerçekten kötü haberlerim var.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor un dedigi dogru bilimsel olarak aldiginda. Yani 100% yoktur diyemezsin.

Ama iki turlu agnostik var, o yuzden cogu ateist kendisini yeri gelince agnostik, yeri gelince ateist tanimlar benim gibi.

Agnostiklerin cogu, allahin varligi fifti fifti diyo, ispatlayamazsin bilimsel olarak var oldugunuda yok oldugunuda diyor. Ama allah inancini, ucan spagetti canavari inanci ile ayni kefeye koymuyor, sorun burada cikiyor. Yani cogu agnostik tanri olabilir diyor ama ucan spagetti canavari komik diyor.

Ateistlerin farki bu ikisini ayni kefeye koymada ortaya cikiyor. O yuzden yeri gelince agnostik, yeri gelince ateist olarak tanimliyor kendini.

Yani butun perilere, devlere, zeus'a, cinlere, allaha, ucan spagetti canavarina, ucan haliya agnostigiz, cunku bilimsel olarak 100% yoklugunu ispatlayamassin.

Ama bunlarin hic biri yokmus gibi yasiyoruz, o anlamda ateistiz.

Dedigim gibi, ucan hali ile tanrinin olma ihtimalini ayni kefeye koymayan agnostikler var, o yuzden ateist olarak ayiriyosun kendini.

Richard Dawkins guzel bi ayirim yapiyor o konuda. 1 den 7 ye kadar tanri inancini ayiriyor. 1 kesin var, 7 kesin yok. Kendisini 6.9'a koyuyor. Cunku 7 demek bilimsel degil.
Sosyal ağlarda paylaş

kendine 7 demek bilimsel, 7 olduğunu iddaa etmek bilimsel değil desek daha mantıklı değilmi?
hanı harbiden hiçmi hiç inanmıyan insanlar olabilir sonucta.

dahada net ornek olarak, hiç bu mevzuları düşünmemiş, allahın varlığını yokluğunu gec allah dediğin sey ona tümüyle void insanlarda vardır bu dunyada.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...