Sotto Mesaj tarihi: Eylül 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2012 Veriyor mu? Yani düşünceyi durduramadan, düşüncenin durunca nasıl olacağını bilemeyiz heralde değil mi. Düşünmenin durmuş halini düşünmek diye birşey olmaması gerekmiyor mu? Çünkü düşüncenin durduğunu düşünmeye çalış. Düşüncelerin durursa, zaten birşey düşünmüyor olmaz mısın. Gibi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2012 Demek istediğim onun var olabileceğini düşünmene olanak veriyor. Yani daha önce hiç görmediğin bir renk olabileceğini düşünebiliyorsun ama tabi o rengi görmeni sağlamıyor bu. Beyinin en güzel yeteneklerinden biri bence bazı kavramları daha genelleştirebilme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Eylül 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2012 inanan adam bi bismillah diyo allah allah diyo giriyo abi işin içine, ve evet ölüm gibi yok olma fikri yok en başta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HikmetHoroz Mesaj tarihi: Eylül 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2012 Depresyon da ayağa düştü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2012 SekerPembe said: saçmalık hayat da bir saçmalık değil midir zaten... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2012 Imamlar filan ne zaman gorsem depresyona sokuyo beni gercekten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2012 öyle değil lan. o başka Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2012 Nasil abi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2012 imanlı olcan sonra depresyona gircen. imansızlar mutluymuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2012 Ha Tamam, biz muafiz. Gene de din adami gorunce bi huzunleniyorum Ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2012 yazık la onlara da. onlar da emir kulu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DungeonsAndDragons Mesaj tarihi: Eylül 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2012 Bir gelselerde artik su giantlar La olm sizi biz yarattik desede her bir kesim rahatlasa anasini satayim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Eylül 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2012 Ardeth said: ben inanmadım, din depresyon sebebi olabilecek pek çok şeyi ortadan kaldırıyor. en başında bir gün ölünce tuz buz olma fikrini. aslinda diger taraftan bakarsan streste yaratir. yani cennete mi gidicem, cehenneme mi stresini yasamiyosun. olunce yoksun. bitiyo, uykuda gibi bitmeyen bi uyku. diger turlu amelleri gerceklestirdim mi, aman allah beni cennete mi koyucak cehenneme mi vs stresi yasamakda var. Tabii inanna her insan cennete gidecegini dusundugu icin bu dusunce gecersizde olabilir. Cehenneme gidecegini dusunen hic bi inananla karsilasmadim. Terorist saldiriyla 100 lerce masum kisi olduren adamda cennete gidecegini dusunuyo sonucta. Dusun ben bile oyle dusunuyorum. Yani allah yok, ama hani varsayalim ki var, parallel bi yasamda varsayim ustune konusuyoruz. Kesin cennetligim mesela inanmasam bile. Hatta 7. kat mi nedir, soyle butun cenneti ayaklarinin altina alan bi manzarayla, muhammed yan komsum. ciddiyim, beni cennete almicakta kimi alicak, pedo culari degil heralde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yumy Mesaj tarihi: Eylül 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2012 BEN INANAYOM PANPA diyenleri alıcak seni napsın yahu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akito Mesaj tarihi: Eylül 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2012 leş gibi çorap kokuyodur ora, gitmem ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Eylül 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2012 inception gibin diyosunuz yani. Ya cennete gittikten sonra "burada iyi olursanız asıl cennete, kötü olursanız asıl cehenneme gideceksiniz" diye bi şey çıkarsa? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2012 Cok girmeyin bu mevzulara, varolussal depresyona davetiye cikariyorsunuz Ben kimim? Ne icin buradayim? Dusunuyorum o halde gercekten varmiyim? Neden evren bu kadar buyuk? Varolusun amaci ne? Cidden baska boyutlar olabilirmi? Zaten oluceksem ne icin yasiyorum? Cidden bir yaratci varmi? Ateizm aslinda kolay bi kacis noktasi, materyalist bir hazla HICBIRSEY YOK diyip siyriliyorsun isten bir noktadan sonra her siradan insan gibi kendi dogmalarini yaratmaya basliyorsun, bilim ve ozellikle darwin fetisizmi burdan cikiyor oysa direk bilimin dogasina aykiri bisey bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Eylül 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2012 SekerPembe said: saçmalık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Eylül 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2012 BU DUNYADA AZAP CEKMEYENLER AHRETTE CEHENNEM ATEŞİYLE KAVRULURKEN DEPRESYON DEPRESYON DIYE DUSUNECEKLER MI ACABA !!!111 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Eylül 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2012 http://i.milliyet.com.tr/568x337/2012/09/13/eee-devlet-fazla-oldun--2624219.Jpeg SAYGI DUYUN! Bugunun milliyet.com.tr sinde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yumy Mesaj tarihi: Eylül 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2012 Viktor said: Ben kimim? Ne icin buradayim? Dusunuyorum o halde gercekten varmiyim? Neden evren bu kadar buyuk? Varolusun amaci ne? Cidden baska boyutlar olabilirmi? Zaten oluceksem ne icin yasiyorum? Cidden bir yaratci varmi? Şu soruları aklına bile getirmeyen bir toplum olduğumuz için bu haldeyiz kanımca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Eylül 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2012 Viktor said: Cok girmeyin bu mevzulara, varolussal depresyona davetiye cikariyorsunuz Ben kimim? Ne icin buradayim? Dusunuyorum o halde gercekten varmiyim? Neden evren bu kadar buyuk? Varolusun amaci ne? Cidden baska boyutlar olabilirmi? Zaten oluceksem ne icin yasiyorum? Cidden bir yaratci varmi? Ateizm aslinda kolay bi kacis noktasi, materyalist bir hazla HICBIRSEY YOK diyip siyriliyorsun isten bir noktadan sonra her siradan insan gibi kendi dogmalarini yaratmaya basliyorsun, bilim ve ozellikle darwin fetisizmi burdan cikiyor oysa direk bilimin dogasina aykiri bisey bu deizmi yayma kursusu baskani da viktor :) yaraticinin olup olmamasi o kadar onemli bir durum degil aslinda tanri fikrine yaklasmaktan ziyade daha pratik ve insan yasamina kolaylik saglayacak veya bazi noktalarda gelisime sevk edecek seylere yonelmek daha onemli. Her siradan insan gibi dogmalar degil sorumluluk duzlemi yaratma meselesi bu. Inanan adam daha sorumsuz davranabilir dinin belirtmedigi konularda mesela ama inanmayan adami baglayici bir kitap olmadigi icin mantiksal davranmaya calisir, calismasi da gerekir. Mesela klasik olarak herkes anarsizmi kuralsizlik olarak lanse eder ama kuralsizliktan ziyade sorumluluk bilinci de bir cesit farkli bir kuralin parcasidir sadece bir otorite tarafindan veya tahakkum araciligiyla yapilmaz. bilim ve darwin fetisizmi yok suan mantiksal olarak basamak basamak ilerleyen bilim var ve insanin olusumunu anlatan kuramsal olarak evrim var. Hani bazen bakariz doktora tezine aslinda cok osuruktan bir konu gelir bize boyle osuruktan seylerin katkisi olmadigini dusunuruz ama aydinlatilan en ufak nokta bile real hayatta daha doyurucu olan bir teze ilham kaynagi veya dipnot olabilir. (tabii intihalleri vs. konu almiyoruz) Bilim son 200 yil icinde insan hayatini muazzam bir bicimde kolaylastirdi ve dogayi domine etmemiz konusunda bize fayda sagladi ve hala katkisi suruyor. Bin yil once felsefe cok onemli bir olguydu simdi pratiksel olarak bilim felsefeden daha onemli bir noktaya kaydi ama hala bilim ve felsefe ayni degerde aslinda vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Eylül 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2012 Konu yaratanin olup olmamasi degil, ise yarayip yaramamasidir. Sonucta yasarken inanmamak bir sorun yaratmaz fakat oldukten sonra gercekten bir yaratan oldugu ortaya cikarsa tabutta rovasata cekersin. O yuzden sen inan ama olunce bi cacik olmazsa da birsey kaybetmemis olirsun :P Ayrica dinler yiginlari kontrol altina almakta gayet basarili. Dolayisiyla var kabul etmek mantikli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Eylül 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2012 Abi öyle saçma şey mi olur ya hayatımı niye ona göre yönlendireyim? Ya bi yaratıcı vs. varsa bile bilmenin imkanı yok. Olmadı da olmayacak da. Ya da insanlar var olduğu sürece yaratıcı var. Ama onun dışında geriye kalan din inanç vs. şu yukarıdaki mantığı benimseyen insana bişey katmıyor. Din sadece ölçeklendirilebilen sosyo-psikolojik bi araç. İlk posttaki çıkarım da inanılmaz embesilce bu arada sadfsdfg. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2012 banko cehennem şu mantık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar