Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İş kanunu maddesi


DareJedi

Öne çıkan mesajlar

Bugün bize iletilen bir mail var ve içeri şu şekilde;

said:
İş Kanununa İlişkin Fazla Çalışma ve Fazla Sürelerle Çalışma Yönetmeliği’nin 9. maddesinde düzenlenen “Fazla çalışma ve fazla sürelerle çalışma yaptırmak için işçinin yazılı onayının alınması gerekir. Zorunlu nedenlerle veya olağanüstü durumlarda yapılan fazla çalışma ve fazla sürelerle çalışma için bu onay aranmaz.” Hükmüne istinaden 01.01.2012-31.12.2012 döneminde, ihtiyaç duyulması ve işverenlikçe talep edilmesi halinde fazla çalışma ve fazla sürelerle çalışma yapmayı kabul ediyorum.


bu evrağı imzalama zorunluluğumuz yok anladığım kadarı ile peki normalde ne işe yarar bu madde yıl sonuna kadar olması bende sağlam mesai yaptıracakları gibi bir his uyandırdı. Yıllık mesai limiti gibi birşey var ise onu doldurmuş olabilirler devamı için de rızamız olmadan işlem yapamayacaklar anladığım kadarı ile hadi avukat patiler bir el atın. Summon @Gokturk kardeşler :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yaptığım araştırmalar bu belgenin aslında her şirkette her sene imzalatılması gerektiği yönünde şayet mesai gibi bir kavramları var ise o yüzden çok absurd bir olay değil ancak ücret ile ilgili maddenin olmaması kafamı karıştırdı ki imzalamadım zaten ekleyin ücret maddesini imzalarım diyerek geri çevirdim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bakanlık şirketleri denetliyor şu aralar, o yüzden bu tip düzeltmeler vs. onların isteğiyle yapılıyor. bizde de bir sürü şey çıktı..

iş kanunu genelde işçiyi korumak ve ona haklar vermek için. ama bizim şirketin verdikleri bu hakların üstünde gibi, o yüzden çok göze batıyor. yakında uzun bi listeyle müdürün yanına gidebilirim, iş kanununda böle diyo bunu niye böyle yapıyoruz vs. diye

o dediğini imzalamazsan ek mesai yapamazsın normalde. onun için imzala, bişi olmaz.

yılda max. 270 saat ek mesai sınırı var. ayrıca yaptığın ek mesailer için saatlik 1,5 kat ücret veya saat başına 1,5 saat serbest zaman alman gerekiyor. bunlar da yazılı aynı iş kanununda

edit: ücretle ilgili maddenin imzalanması gerekmiyor. kanunda yazıyor zaten öyle olmak zorunda olduğu.
ama ek mesainin imzalanması gerekiyor, bunun yazılı imza ile yılda bir olması gerektiği de kanunda yazıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...