Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Afyonkarahisar' da cephanelikte patlama

Tatar Ramazan

Öne çıkan mesajlar

Emekli Tuğgeneral Haldun Solmaztürk, CNN Türk yayınına katılarak Afyon'daki patlamayla ilgili soruları yanıtladı. Solmaztürk, kaza ihtimalinin çok düşük olduğunu vurgulayarak, "O saatte sayım olmaz, 25 asker bir arada bulunmaz. Sayım denilen sandıkların taşınmasıdır, el bombaları da düşmeye darbeye dayanıklıdır, dolayısıyla o nedenle patlama olmaz. Kaza ihtimali düşüktür" diye konuştu.

http://www.facebook.com/photo.php?v=402361276497464
Sosyal ağlarda paylaş

abi adı uzerinde cephanelik.
her turlu patlayıcı var,mayın,fisek,rpg mühimmatı,bombaatar mühimmatı ki(kaza acısından en tehlikelisidir yere sertce dusunce %50 patlar),el bombaları(savunma,taarruz tipi),tank topları aklıma gelenler benim gorduklerim bunlardı cephanelikde.

buyuk bir ihmal var ne olursa olsun sorumluların derhal bulup cezalandırılmaları lazım astından üstüne kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

beyler, bu mermilerin kaç derecelik ısı ve yangında patlayacağını bilen birileri var mı?

benim şahsi görüşüm sigara, izmarit atılması ile falan patlamıyacakları yönünde, yani top mermilerinin falan, yangından patlaması için yüksek ısı gerektiğini düşünüyorum,

ama LAV lar ayrı bir konu, onlar patlayabilir galiba...
Sosyal ağlarda paylaş

Editor said:

Emekli Tuğgeneral Haldun Solmaztürk, CNN Türk yayınına katılarak Afyon'daki patlamayla ilgili soruları yanıtladı. Solmaztürk, kaza ihtimalinin çok düşük olduğunu vurgulayarak, "O saatte sayım olmaz, 25 asker bir arada bulunmaz. Sayım denilen sandıkların taşınmasıdır, el bombaları da düşmeye darbeye dayanıklıdır, dolayısıyla o nedenle patlama olmaz. Kaza ihtimali düşüktür" diye konuştu.

http://www.facebook.com/photo.php?v=402361276497464

peki sormuslar mı emekli cok degerli emekli tuggeneralimize hayatında kac defa muhimmat saymıs!.lol
belki subaylık hayatının baslarında cephaneliginin yanından soyle bi gecmistir.
Sosyal ağlarda paylaş

kardeşim b olarak acemiliğine gecikmeli başladığı için 21 gün acemi eğitimi (yürüyüş) aldıktan sonra dağıtımı yapılan yere gittiği gün dağdaki cephanelik nöbetine gönderildi. tugayın kapısından girip kaydını yaptırmış. bikaç saat sonra cephanelikten bi tane land gelip cephaneliğe çıkarmış. cephanelik nöbeti sırası onun bölüğündeymiş. askeriyedeki durumu bilmeyenler şimdi der ki ama o 1 günlük usta askeri cephaneliğe yaklaştırmazlar, kritik bi noktaya koymazlar... yok öyle bişey. tam tersine yeni gelen çevreyi temizleme işlerini 1 üst devresinden devraldığı için cephaneliğin her noktasına herkesten daha çok girer çıkar. sigara içme yasağının da süngere dönmüş olduğunu bilmeyen zaten gitsin ayda yaşasın.

sonra da gek gek konuşuruz yok el bombası patlamışmış biz de yedik, yok en üst güvenlik alınmalıymış oradaki komutanın hatasıymış... sistem order görünümlü kaos. mesele burda. bütün bi askeri yapımızı gözden geçirmemiz gerekiyor en baştan.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu işin sonunu kazaya ihmale sigaraya carta curta bağlarlar da, gecenin o saatinde cephanelikte bi bölük askerin ne işi var? Ceza desen çamurda sürünmek varken niye cephanelik. Sevkiyat desen ben daha askerin gece böyle iş yaptığını görmedim duymadım. Mesai saati içinde yapar asker bütün resmi işini. Ki mühimmat sevkiyatı baya bürokrasisi olan bi iş, dandik mermi alırken bile 40 yere kayıt yapıyorsun imza atıyorsun.

Sayım mayım değildir keza sayımı yapacak adam belli, 25 kişiyle sayım olmaz. Amelelik için indi o çocuklar aşağıya. Sandık taşımak için. Peki gecenin o saatinde neden yapılıyor bütün bu iş? Var bi pislik ya, hiç aklıma yatmıyor benim. Özgür suriye bokuna sevkiyat falan diyenler var, gerçekten kıllanıyorum böyle bi pislikten.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
babası anlatıyordu, daha dün gece konuştum rahmetliyle diyordu. oğlunu kaybettiğini biliyor, çünkü 18:30 gibi telefonda görüşmüş. uzman çavuş sanırım oğlu. demiş ki 'baba bu gece mühimmat sayımı var, biraz gecikeceğim'...
karısı ağlıyordu ''nasıl gittin'' diye, ''çocuğum küçücük benim, ona nasıl anlatacağım'' diye..

Ne güzel dünya. Ön safta güneş gözlükleri eşliğinde asık suratlar.. Vatan sağolsun der geçersin. Kendi oğulları bedelli, dövizli, raporlu, torpilli yardırsın.

said:
''vatanınız batsın, vatan sağ olmasın. oğlum sağ olsun!!!''

bu.
Sosyal ağlarda paylaş

@axe

ya bu şüphe bomboş değil tabi ki de askeri alan içinde 25 kişiyle (ki yaralıların falan da olduğunu biliyoruz oradaki asker sayısı daha fazla) yapılacak gizli bi işlem için gecenin beklenmesine gerek yok ki. her türlü sevkiyat yapılır yani gündüz, göstere göstere... araçların üstüne "suriyeye gider" yazmıyorlar ya?
Sosyal ağlarda paylaş

ahmedinejad said:

axedice said:

Peki gecenin bi yarısında neden mühimmat taşınıyor? Nereye gidecek o mühimmat?

şunun cevabı özgür suriye ordusu falan çıkarsa tam olur.

ben solim abi muhtemelen sayım yapılmamıstır zamanında,denetlemeye ust rutbeli birileri gelicektir.bizim zeki rutbeli uzmanımız astsubayımız subayımız da yetistirelim diye gece saymaya kalkısmıslardır.
Sosyal ağlarda paylaş

Dün Mısır'daydım. Uçağımın saatinin gelmesini beklerken CNN'de RTE'yi gördüm. Sabahın köründe memlekete gelip uykudan da az önce uyandığım için bu röportajla ilgili bizim basında ne yazıldı-çizildi bilmiyorum ancak şu Afyon'da ki patlama haberini öğrendiğimde ve haberlerin <> olduğunu gördüğümde ne yazık ki çok sayıda şehit verdiğimizi anlamıştım.
Ben yine yüreğime taş basarak ne izlediğimi anlatayım. <>, CNN'in dünyaca ünlü programcısı Christian Amanpour ile yaptığı yarım saatlik röportajda şöyle diyordu:
-Suriye devletinin kendi vatandaşlarına karşı kimyasal silah kullanmasından korkuyorum.
-Sayın Obama Suriye konusunda beklediğimiz tavrı göstermiyor ama anlayışla karşılıyorum, seçim kampanyası var ve bazı başka iç meseleler vardır bizim bilmediğimiz. Ama en azından mevcut yönetime karşı olduğunu söylemesi bile bizi memnun etmektedir.

Daha başka boş bir çok laf etti ama şu ruh haliyle ne ben yazmak istiyorum ne de size eziyet etmek istiyorum.
Ancak yahu hiç mi insan aynaya bakmaz? Kardeşim, memlekette kan gövdeyi götürüyor, sana o tv programcılarından birisi(ki bu amanpour denen kadın çok rahat sorabilir öyle provokatif soruları)bir gün dese ki "yahu sen kendi ülkendeki terör sorununu çözdün mü ki Suriye'nin iç savaşını, Myanmar'daki Müslümanları,Filistin'deki durumu takip ediyorsun, müdahil oluyorsun?", ne diyeceksin, ne yapabileceksin?

One Minute ile bir ay uyutursun insanları, 1 sene uyutursun ama bir ömür boyu uyutabilir misin?

Başımız sağolsun...
Yaratan insanımıza akıl fikir versin. Demokrasi adını koydukları sistemin insanların HAK ETTİKLERİ şekilde yönetilmesi olduğunu anlasınlar tez elden.
Sosyal ağlarda paylaş

sayım konusu zaten başlı başına komedi. kantin sayımı için sorumlu astsubayların dolayısıyla kantindeki erlerin 2-3 gün kantinde sabahladıkları olur. astsubay sayım bitsin de lojmanıma gideyim diye bakar. çoğu zaman sayımı komple askere bırakır. hele ki bi denetim haberi falan gelmişse ortalığı düzenlerler (herşeyi çöpe atarak. askerliği yapmışm olanlar bilirler, temizlik yapmak = çöpe atmak). denetime hazırlanmak için bazen gece gündüz sabahlanır.

bazen de subaylardan birinin tepesi atar "sayın lan şurayı" der, astsubay sıkıysa gömülüp oraya gece gündüz saymasın.

yani "niye gece sayılıyor?" sorusunun bir sürü mantıksız cevabı var. tabi ki kıllı bi iş de olabilir ama halihazırda böyle gece saymak vs askeriye içinde çok alışıldık bildik sıradan bi durum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...