goldbären Mesaj tarihi: Eylül 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2012 kullanmaya başlamayı bırakın neredeyse her şey fruktoz şurubundan oluşuyor artık. özellikle ucuz ürünlerde. BİMe gidin, abur cubur duvarı farklı renklere boyanmış farklı şekillerde paketlenmiş mısır şurubu var. aslında hepsi aynı ürün yani. çubuk krakerde, cipste bile fruktoz şurubu var lol. dünyadaki en ucuz kalori bu şu an sanırım. az yiyip öz yemek lazım. paraya kıyıp fruktoz şurubu kullanmadığını iddia eden lindt, rittersport falan alın. fruktoz şurubunun tatlılık indeksi yüksek, ama glisemik endeksi düşük. yani abartıldığında şekerlilikten dilde artık acı bir tat bırakıyor (tarifi zor oldu da şerbetli tatlılarda hissedilen bi durum mesela) ama kan şekerini yükseltme hızı (glisemik endeks) lahanayla, brokoliyle bir. yani salata yiyormuşçasına geç geliyor tokluk hissi, böylece yarım paket yiyip bırakacağınız şeyi iki paket yiyebiliyosunuz. şundan bir süre uzak kalınca vücut bariz kendine geliyor. ama morbid obez olduğumdan yemem gerek, benim genlerime işlemiş artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Eylül 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2012 dasaaa said: glikoz BRAVO! BEYİN BEDAVA!!!!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black_Lupin Mesaj tarihi: Eylül 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2012 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2012 1 sene once seker yerne glukoz surubu kullanılmasına ızın veren yasa cıktı. o zamandan berı deisti bütün iciceklerin tadı. özellik kola eksi bir tat bırakıyo artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PastorOfMuppets Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 Cola olayı gerçekten yumruk gibi vurdu. Biralar da yedi naneyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 adeta kekremsi bir tat bırakıyor. bir de tabi yiyecek ve içeceklerin sadece kalori karşılaştırmasını yapmak mantıklı değil bir çok başka faktör var emilim ve depolanma ile ilgili Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
patatespresi Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 KullofAtlantis said: 20 yıldır (kolaya 7 yaşında başladım ne yazık ki, tabi diş miş gitti hep zamanında) günde 1 litre kola içen bi adam olarak çeşitli nedenlerden ötürü son 3 ayımı sadece ve sadece su ve sade sodayla geçiriyorum, bu başlık içimi rahatlattı, "çok üzülüyordum ama ben de içmek istiyoruuuummmm" diye. neyse oh, bozmuş zaten... kardeş allah kurtarsın. kolaya başlamak nedir ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KullofAtlantis Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 patatespresi said: KullofAtlantis said: 20 yıldır (kolaya 7 yaşında başladım ne yazık ki, tabi diş miş gitti hep zamanında) günde 1 litre kola içen bi adam olarak çeşitli nedenlerden ötürü son 3 ayımı sadece ve sadece su ve sade sodayla geçiriyorum, bu başlık içimi rahatlattı, "çok üzülüyordum ama ben de içmek istiyoruuuummmm" diye. neyse oh, bozmuş zaten... kardeş allah kurtarsın. kolaya başlamak nedir ya bağımlılık yapıyor bi nevi o bakımdan "kolaya başlamak" benim gözümde sigaradan farkı yok, kişisel fikrim tabii... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 KullofAtlantis said: 20 yıldır (kolaya 7 yaşında başladım ne yazık ki, tabi diş miş gitti hep zamanında) günde 1 litre kola içen bi adam olarak çeşitli nedenlerden ötürü son 3 ayımı sadece ve sadece su ve sade sodayla geçiriyorum, bu başlık içimi rahatlattı, "çok üzülüyordum ama ben de içmek istiyoruuuummmm" diye. neyse oh, bozmuş zaten... Ben de günde 1-2 litre arası içiyordum. Ocak ayında içmeyi bıraktım. Hakkaten çekilecek gibi değil ama ya kahvaltıda bile kola içen bir insandım şimdi pizza yerken meyvesuyu falan içiyorum, tüm gazlı içecekleri bıraktım. Öncesinde de sigarayı bırakmıştım, acayip mutsuzum uzun zamandır hayat kalitem düştü resmen. Geceleri dürüm-kola yapıp sonrasında yaktığım sigaralar burnumda tütüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 manyak mısınız olm günde 2 litre kola ne lan? insan gibi içseydiniz zamanında bir tek pizza hamburger gibi şeylerin yanında arada sırada içer diğer zamanlarda insan gibi yaşardınız sdf. ben mesela dürüm, pide, döner vs gibi şeyler yerken %90 oranla ayran içiyorum. yanında ayran sevmediğim bir hamburger var bir de pizza onları da zaten bir kaç haftada bir yediğim için sorun olmuyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 haftada 1 litre anca içiyorum ben :o edit: kola Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
patatespresi Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 gazlı içecek bi tek gazoz içiyorum ben. sprite değil o da bulursam niğde gazozu, uludağ, çamlıca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KullofAtlantis Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 double post Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KullofAtlantis Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 Myshkin said: KullofAtlantis said: 20 yıldır (kolaya 7 yaşında başladım ne yazık ki, tabi diş miş gitti hep zamanında) günde 1 litre kola içen bi adam olarak çeşitli nedenlerden ötürü son 3 ayımı sadece ve sadece su ve sade sodayla geçiriyorum, bu başlık içimi rahatlattı, "çok üzülüyordum ama ben de içmek istiyoruuuummmm" diye. neyse oh, bozmuş zaten... Ben de günde 1-2 litre arası içiyordum. Ocak ayında içmeyi bıraktım. Hakkaten çekilecek gibi değil ama ya kahvaltıda bile kola içen bir insandım şimdi pizza yerken meyvesuyu falan içiyorum, tüm gazlı içecekleri bıraktım. Öncesinde de sigarayı bırakmıştım, acayip mutsuzum uzun zamandır hayat kalitem düştü resmen. Geceleri dürüm-kola yapıp sonrasında yaktığım sigaralar burnumda tütüyor. takdir ettim. boşver yılma ben de senin gibiydim, hayat kaliten önce düşer gibi olur belki ama sonra artar kesin, ben şekerli ve tatlandırıcılı bütün içeceklerden uzak duruyorum artık. sigarayı da kolayla aynı zamanda bıraktım. zor oldu tabi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 benim hatun kolayı ve benzeri meşrubatların tüketimini haftada 2 kutuya fln indirdi bununla beraber diğer şekerli ürünlerin tüketimini azalttı 2 beden farketti, daha dün son gelinlik provasına gitti 1 ay sonunda bir parkam kadar fln daha daralttılar önceki sayfada cücenin de değindiği gibi bu glikoz şurubu kullanmayla ilgili yasa geçtiğinden beri ağız tadıyla kola içemedim, hep hüzün hep hüzün sibel tüzün Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 Ben gazozlu içecekleri günlük aşırı derecede kullanıyordum. Göbek çıktıkça iyice soğuyup bıraktım. Ancak iki ayda bir içecek başka şey kalmazsa belki içiyorum. Başta istiyorsunuz ama bir süre sonra hiç canınız çekmemeye başlıyor. Gayet iyi bir iş yapmış oldum kendim için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 İnanmazsınız ama günde 2.5 litre kola içtiğim olurdu. Eve 4 tane 2.5 luk alıp geldiğim ve 3 gün dayandırmadığım günlerde oldu. Şimdi kola yı aramıyorum bile. Ayda belkide içtiğim 1 litre civarıdır oda davetlerde yemeklerde ve pikniklerde içecek birşey kalmadığında. Şu an süt, soğuk su, meyve suları ve en önemlisi ayran içmekten hoşlanıyorum. Özellikle ayranı 1 sürahi yapıyorum ve bazen 3-4 satte bitiriyorum. Ayrıca Bim in dost sütünü açıp içmeyi de seviyorum. hafta da 3-4-5 paket içtiğim gün oluyoır. Şu an pınar süte geçtim ve tadı daha bi tatlı gibi ve pınar sütte devam edeceğim ama oda pahalı diğerlerine göre dost,balmar,mis süt 1,25 1,5 tl lerde iken pınar 2,25 lerde fiyat çekiyor. Neyse 2 paket içeceğime 1 paket içerim diyorum bakalım şimdi. Hatta şu an içtim geldim süt Birisinin tavsiyesi üzerine özel alacağım sütü ve kendim yoğurt çalacağım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 PastorOfMuppets said: Cola olayı gerçekten yumruk gibi vurdu. Biralar da yedi naneyi. kolayı cola diye yazan adamdan korkarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 Redeagle said: Ben gazozlu içecekleri günlük aşırı derecede kullanıyordum. Göbek çıktıkça iyice soğuyup bıraktım. Ancak iki ayda bir içecek başka şey kalmazsa belki içiyorum. Başta istiyorsunuz ama bir süre sonra hiç canınız çekmemeye başlıyor. Gayet iyi bir iş yapmış oldum kendim için. hakkaten yahu, ben de bırakıyorum şu an gaza geldim sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 fenn said: Ayrıca Bim in dost sütünü açıp içmeyi de seviyorum. hafta da 3-4-5 paket içtiğim gün oluyoır. Şu an pınar süte geçtim ve tadı daha bi tatlı gibi ve pınar sütte devam edeceğim ama oda pahalı diğerlerine göre dost,balmar,mis süt 1,25 1,5 tl lerde iken pınar 2,25 lerde fiyat çekiyor. bim virali Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 niğde gazozu en son %100 pancar şekeri kullandığını iddia ediyodu, tadında da bu farklılık vardı. artık migrosta bile bulunuyor eskisi gibi lokal değil zaten. isteyen denesin derim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 Daemir said: @fenn şeker yerine karbonhidrat yazıyorlar zaten. aynı şey. Aynı şey değil. Şeker denilen şey bildiğimiz glikoz, enerjinin son hali. Ağızdan girdiği anda kana karışması çok kısa sürüyor. Bu da organların çabuk reaksiyon vermesini gerektiriyor vücutta. Eh doğal olarak fazlası zararlı. Karbonhidrat ise şekerin parçalanmadan birkaç evvel ki hali. Karbonhidrat ağızdan girdikten sonra tipine bağlı olarak kana karışması ve sindirilmesi biraz daha fazla sürüyor, 15dakikadan 120 dakikaya kadar falan. Tabi bu da organların randımanlı çalışmasıyla sindirilen bir şey ayrıyetten o esnada hareket halinde iseniz yediklerinizin bir kısmını da kullanmış oluyorsunuz ve böylece organlara daha az iş düşüyor. Tabi onun da fazlası zararlı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 Saeros said: Redeagle said: Ben gazozlu içecekleri günlük aşırı derecede kullanıyordum. Göbek çıktıkça iyice soğuyup bıraktım. Ancak iki ayda bir içecek başka şey kalmazsa belki içiyorum. Başta istiyorsunuz ama bir süre sonra hiç canınız çekmemeye başlıyor. Gayet iyi bir iş yapmış oldum kendim için. hakkaten yahu, ben de bırakıyorum şu an gaza geldim sdf elimde kola vardı. bardağı kenara koydum ve bıraktım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 Redeagle said: Ben gazozlu içecekleri günlük aşırı derecede kullanıyordum. Göbek çıktıkça iyice soğuyup bıraktım. Ancak iki ayda bir içecek başka şey kalmazsa belki içiyorum. Başta istiyorsunuz ama bir süre sonra hiç canınız çekmemeye başlıyor. Gayet iyi bir iş yapmış oldum kendim için. Bende bu mesajdan sonra kola içmeyi bırakıyorum beyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deathblade Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 4-5 yıldır kola içmiyorum, icetea kullanıyordum. Onuda bırakıp düz sodaya geçiş yapıcam. Sigara ve alkol go go. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar