moncici Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 sorun ortalama altı adam olması değil söylenilenleri anlamamaları da değil sorun bir insanın kendisinin ne dediğini, dediklerinin nerelere çekilebileceğini bilememesi. bu insana hiçbir şey öğretemezsiniz. bak burada şöyle diyorsun halbuki böyle böyle deseniz de, orada öyle demedim ki der, şöyle demek istedim der. sonra demek istediği şeyi anlatırken yine eski dediğini söyler. bak yine şöyle diyorsun dersiniz, devam eder... hebele hübele loplop çikolobombom gibi okuyorum ben bazı insanların yazılarını ve mantığı (mantıksızlığı) anlamak gerçekten yoruyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 hah git dorik sutun baslatrına takil emi. anlattım orda dor nedir bronze cağı neir diye. 1800lerdeki kariyer hırısyla uydurulmus SAVAS BULDUK SAVAS BULDUK! diye dor işgali teorisi (hani tamda senin dediğin bilim adamları cok pis dediğin durum) cökmüş gitmiş bitmiş zaten. karsı cıktığın dalamı savunuyorsun hala anlamıyorumki. dorik sutunların su ilgisli var, dorlar bir yunan alt grubudur, bin yıllarca o cografyada yasamıslardır, dorların kültürel olarak baskın olduğu bir dönem vardır, bu dönemden kalan mimariye dor mimarisi denir. Dor sutunlarında sutun baslarını değil, sutunların dizilişini anlatmak için kullanılır. ki ben bunu 4. kez falan yazıyorum zateç demekki okumuyosdun etmiyosun. düzgün tartısma adabı göstermediğin ortada, hala kenardan köseden bişeyler bulup aşağalama peşindesin. kalıcak bir büyüklük mevcut değil sende ama hadı sanki büyüklük olmadığına dair kanıt yokmus gibi davranalım, boşluğuda büyük olabileceğin spekülasyonlarıyla dolururuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moncici Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Feamer said: ve demirin işlenmesinin bilinmediği ve zor olduğunu belli bir bilgi ve yetenek gerektirdiğini, belli binalara gerek duyduğunu zaten biliyorsundur, diye hiç girmiyorum bile bu çok iyiymiş ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akito Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 blacksmith kurman gerekiyo önce Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Age of Empires ile tarih öğreniyoruz ._. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 ODUNCU Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GwindonSurion Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 http://media.giantbomb.com/uploads/4/46532/1203391-age_of_empires_cobra_car_super.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 How do you turn this on Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 beyler ben blacksmith olmaya karar verdim, hobi olarak. anvil hede hödö kolayda, fırın lazım onu yapıcam önce dsfs. bu arada,demir , çelik falan nerden alınır yahu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 hurdacılardan alıp ergitiyorsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2013 sıfırdan almak istesem, eski metal aga ömrü neyin yokmu bunun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ocak 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2013 hurda metali eritip yeniden dökeceksin işte. pası, kiri cüruf olarak atıyorsun o arada; ama sana bi de eritme potası lazım, onlra çok para. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Ocak 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2013 emanet said: Ya post atmiyim dedim ama o kadar temelsiz şey yazılmış ki. arkeolojiyi gözünüzde bu kadar büyütmeyin çünkü korkunç bir şekilde varsayımlar üzerine kurulu bir dal, akademik olarak işin içine girerseniz çok büyük bir hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. popüler bilim okuduğunuz için "herşey zaten biliniyor ki" "imkansız" gibi yargılara ulaşmanız çok doğal. hayır, mezopotamya ve mısır yazıları hala tam olarak çözülemedi, birçok görüş ayrılığı var ve prehistory konusunda aşırı bir yobazlık var. statükoya uymayan teoriler hemen ridicule ediliyor ki statükoyu oluşturan temel büyük ölçüde varsayımlara dayalı, solid kanıt yok. dating yöntemleri bile tartışmalı. yasaklı kazı alanlarından, mühürlenmiş odalardan, saçma sebeplerden afaroz edilen arkeologlardan bahsetmiyorum bile. 1850lerden itibaren özellikle ingiliz ve almanlar tarafından yapılmış bilimsellikten uzak kazılardan ve kilit altında tutulan bulgulardan hiçbir şekilde haberimiz yok zaten. bazen kimliği gizli tutulan birileri çıkıp üniversitelere veya müzelere yolluyor bazı parçaları, daha neler neler var siz düşünün. yağmacıları ve tarih boyunca insanların tarla çukur falan kazarken alıp götürdüklerini falan da ekleyin. MÖ gerçekten çok karanlık ve mevcut teoriler yetersiz. kesinlikle özgür bir bilimsel ortam söz konusu değil ve kariyer korkusundan challenge edilemiyor bu teoriler. İlk önce devasa bir papirüs arşivi var, antik yazarların yazdıkları var, kronikler var, tabletler ortaya çıkmaya devam ediyor. M.Ö öyle çok karanlık değil, yazı öncesi dönem yani prehistorya karanlık evet ama arkeoloji yeni bir bilim dalı, tek başına da iş yapmıyor, multidisipliner bir bilim dalı yani neredeyse her bilim dalından bilim adamları bu işin içinde. Bilim kutsal değil, Türkiye'de ki akademilerde berbat evet, bu konuda katılabilirim. Ancak bilimi sildiler, bilim kalmadı, bunlar kurmaca hayaller demeden önce 1950 yılından itibaren arkeoloji nasıl bir değişim geçirmiş ? Antropoloji'de neler olmuş ? bunlara bakmanızı tavsiye ederim mesela Roger Lewin'in modern insanın kökeni diye bir kitabı var, tübitak'tan çıkmıştı zamanında mesela orada da 1900lü yıllarda yapılmış sahtekarlıklara değiniyordu hatta bir tanesi çok büyük etkilere sebep olmuş vs. Ancak bu demek değil ki bilim amacından saptı, hayır tam aksine özellikle sosyal bilimler açısından ciddi bir ilerleme var. 20.yy ile 21.yy arasında ciddi bir uçurum var, bunu makaleleri karşılaştırarak, yorumlamaların eksenine bakarak söylemek gayet mümkün. Tarih, tahrip ediliyor, bu devlet eliyle bilinçli bir şekilde de olabilir, bilinçsiz bir şekilde bir çiftçi yüzünden de olabilir zaten amaç mevcut tarihsel verileri korumak ve bunları ortaya çıkarıp, yorumlamak. Arkeoloji yalan yea çok sığ bir yorum, çok bayat bir yorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ocak 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2013 arkeoloji, paleontoloji, antropoloji vs toprak altından çıkanlara dayanan bilimler 10 senede bir kere çok ciddi kıvırtma payına sahip olacak şekilde atıp, tutuyorlar; bu çok açık bir gerçek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2013 Ben buna pek atıp tutma demem, mesela bir kronolojik boşluk var, bu boşluğu en azından yeterli bilgi ele geçene kadar mantığa uygun bir şekilde yorumluyorlar, zaten bu olasılığın üstüne tezler oturtulmuyor sadece varsayımsal olarak o yorum varlığını mevcut bilgiler ele geçene kadar koruyor. Mesela diyelim bir yeri kazıyorsunuz belli tabakadan sonra çat diye kültürel bir değişim oluyor. Eğer bu kültüre ait kıyaslanabilecek yeterli veri mevcutsa sıkıntı yok ama yoksa işte orada yorum devreye giriyor, daha sonra aynı olaylar bir çok nokta da bulununca (diğer kazılarda diyelim) daha çok yorum ortaya çıkmaya başlıyor, bu yorumlar tartışılıyor bu sırada ciddi bir bilgi ele geçiyor, neden ve sonucu belli eden veriler elde ediliyor ve eğer vizyon sahibi bir adam ciddi anlamda gerçek verilerle paralel bir yorum yaptıysa o adamın yorumuna yeni bilgiler katarak yola devam ediyorsun. Gazete köşelerinde çıkan spekülasyon haberler o araştırmaya kamuoyunun dikkatini çekmek için ortaya atılıyor, mesela "çok üstün bir kültür bulduk" tarzı haber veya "işte Atlantis burası" tarzı haberler kamuoyunun dikkatini çekmek Keza Paleontolojide de mevcut durum kullanılıyor, bilmem kaç milyor yıllık fosil bulduk çog önemli çog önemli, bilimsel verileri değiştirecek çog önemli bir veri vs. diye Amaç bu bilim dallarına ilgi duymayan insanların ilgisini çekebilmek, böylece kamuoyunda duyulursa zengin bir iş adamı kamuoyunun dikkatini gördüğü için bu işlere sponsor olacak hem reklamını yapmış olacak hemde bilimsel araştırmalara bütçe gelmeye devam edecek. Tabii sadece şirket destekleri değil, devletin bakanları, yerel yönetimlerinde dikkatini çekebilmek. Mesela ciddi bir bilimsel araştırma var, güzel veriler elde ediliyor, ciddi anlamda bu çalışmalara atıfta bulunuyor, o konu üzerinde ilgilenen herkes mevcut materyalleri kullanıyor ancak vatandaşın ilgisini çekecek bir durum yoksa ortada, o zaman işler kesatlaşmaya başlıyor, çat diye araştırma durabilir çünkü sürekli bir gelir yok ve bilimsel kuruluşların ayırdığı bütçe zayıf kalıyor, böyle kaliteli bir çalışma durmak zorunda kalıyor ki çok örneği var Mesela Ephesos antik kentini ele alalım, görsel olarak herkese hitap edebilecek nitelikte bir kent, bir çok yapısı korunuyor, geniş bir araziye yayılıyor, tanınmış olmasının yanında dinsel yönü de var. (Meryem Ana Evi antik kentin dibinde neredeyse) Bu kazının sponsorlarına bakalım; Vehbi Koç Foundation Süzer Vakfı Borusan Makina Abdiibrahim Sabancı Vakfı Alarko Ezcacıbaşı vs. Daha da liste uzuyor, Yabancı sponsor listesine değinmiyorum bile. Mesela Ephesos kazısı ile alakalı uçuk bir haber bulabilmek zor hatta imkansız çünkü böyle bir spekülasyona ihtiyaçları yok. O yüzden bazı şeyleri takip ederken, gazete haberlerinde ki uçuk şeylere değil de o çalışma ile alakalı bilimsel makalelere bakmak daha yerinde ve uygun olacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leopar Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 abi kesin izleyin bu belgeseli ya, cok iyi [video]http://www.youtube.com/watch?feature=fvwp&v=ERDlIW0rw9g&NR=1?feature=oembed" width="459"> uzaylilar fantastik medeniyetler falan yok, adamlar atlantis mitinin santorini adasindan cikma ihtimalini tartisiyor knossos sarayini falan gosterdi de agzim acik kaldi, adamlar 3500 yil once neler yapmis oyle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2013 http://www.youtube.com/watch?v=ZQjMfhfouhc devamını izleyin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar