Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mu Uygarlığı-Kıtası

Borastus

Öne çıkan mesajlar

fantastik bir kita arkeolojik kanitlar boyle bir yerin olmadigini siklikla vurguluyor ayrica atlantis olarak kabul edilen yerde bugunun girit ve santorini oldugu kabul ediliyor sadece zamanina gore ileri bir uygarlik oldugu icin. Asil abartmalar 1900 lu yillarda basliyor insanlar boyle efsanevi mevzulari sevdigi icin de hala bugun atlantis gibi bir yerin mu kitasi gibi bir yerin olduguna inaniyor.
Sosyal ağlarda paylaş

mu kıtası pasifikte
kabul edilecek, kanıtı olan veriler yok
felaketten kaçanlar buz devrini yaşıyolar kurtuluyolar uzun bi süre. medeniyeti tekrar himalaya etekleri, orta amerika ve mısırda kuruyolar.
çok fazla çöp bilgi var ama konuyla ilgili. mitlerin, dinlerin hepsi ordan gelme

atatürkün mu kıtasını araştırması insanoğlu nerden geliyo lan acaba diye düşünmesinden değil. ulus devlet kurma çabasında olunan bir dönemde orta asya türk kültürü ile meksikadaki eski uygarlık arasında bir ilişki kurmak istemesi ordan da işte buralar hep türkmüşe gidecekti aslında. bi dönem evde yalnızken kafayı çok yormuş ama kurmayları engellemiş biraz da. bi de meksikada o yıllarda şimdi bilinen büyük piramitlerin çoğu tam olarak araşıtırılmayı bırak bilinmiyodu bile. muhtemelen çindeki hun piramitleri(!)ne bağlamayı düşünüyo ordan.

plato'nun atlantisi de burası ama o zaman mu diye bişey yok tabi pasifik de bilinmiyo o yüzden aynı hikaye ikiye ayrılıyo gibi bişey.

mu kıtasını araştırmayı bırak bence sonu gelmiyo çünkü sdlkfjs

ha ne zaman pasifikte sağlam bişeyler bulurlar, bilimsel geçerliliği kanıtlanır o zaman ancak araştırmacı sayısı artar.

http://www.angelfire.com/al2/arkeoloji/yona1.htm

şurdan başladılar mesela, mu'ya bağlamadılar ama burdan çıkar

http://www.spiritualizm.com/bbagarta5.html
şurda da himalayadaki izleri var

burda işte agarta diye bi şehir, şehir sistemi var. bunu tarikat olarak görenler de varmış, bizdeki ergenokon terör örgütüne bağlayanı da gördüm demin biraz bakayım derken. basıp gidicem bu ülkeden ya ahahaha

şunu da ekliyim buraya, atatürk buraya da adam yollamış diyolar kaynak bulamadım.
hitler de swastikayı direk burdan almış, baya da araştırmış. bunun kaynakları heryerde var.
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=58877&session=186521151212102002&logid=

mevzuyla ilgili kitap. adamı diğer kitapları da iyi, masal gibi okutuyo. doğrudur değildir orasını tartışmıyorum ama okumak lazım bunu mesela.

son olarak mevzuyu sadece hmm atatürk mu'yla ilgilenmiş, benim de ilgilenmem lazım seviyesinde takip ediyosan zamanına yazık olur gerçekten de
Sosyal ağlarda paylaş

bunları ezoterikler o kıtalarda yaşayan insanların aslında telekinezi veya telepati tarzı özelliklere sahip olduğunu ama zamanla unuttuğunu savunmak için falan kullanıyor. veya yaradılışçılar insan maymundan gelmemiştir, ilkel yaşamdan modern yaşama geçmemiştir ve yaradılışından itibaren modern bir şekilde yaşamıştır saçmalığına delil olarak kullanmak istiyorlar. hiçbir bilimsel kanıt yok, olmayacak da zaten. çok sağlam antropoloji kitapları var onları okuyun bunların yerine.

artık tarz değiştiriyorum ve saçma iddialara bilimsel antitezler sunmaktan vazgeçiyorum. olmuyor çünkü. o yüzden soru varsa alıyım. diyin ki şu şu nasıl oldu, anlatayım.
Sosyal ağlarda paylaş

meh sayısız firavun hakkında bilgimiz var belgesel "firavunalr hakkında bilgimiz yok hepsi gizem, 650den öncesini bilemiyoruz cünkü kimse anlasamıyo hierogliflerin ne anlama geldiğine!!!" ki büyük yalan.
öküz gibi diziyoruz mısır tarihini sıraya, ikiz krallıktan güney krallığına kuzey krallığına, önemli firevunları sayısız isim biliyorum antık mısıra dair.

hayır bide firavunlar konusunda bile anlamadığını ıddaa edip dil bilimcilerin mısırbilimcilerin gidip 20 senede yapılmıs! konusunda anlastıklarını iddaa etmekte abzürd.

bide gizadan önce bi sürü pramit yapıyolar anıt yapıyolar, bütün uygarlık anıt mezar yapmsk üzerine kurulmus zaten. kıclarından "evet ecis bucus taslarla yaparsak depremden etkilenmez!" demişler gibi...

üzgünüm fede ciddiye alamadım bu belgeseli ben.
Sosyal ağlarda paylaş

fede said:

soruyorum

http://penn.museum/blog/wp-content/uploads/2011/04/nazca-lines.jpg

nası oldu?

uzaylılar yaptı.
veya

şimdi bu resimler mö 500-ms 500 arası yapılmış. bunların nazcalar tarafından yapılması ilginçse, pantheon gibi bir binanın ms 2.yüzyılda yapılması çok daha ilginç mesela. hatta kesin uzaylılar yapmış diyebiliriz.
ama bu yapıtlar dönemlerinin teknolojisi ve iş gücünden bağımsız yapıtlar değil. piramitler de değil. kireçtaşlarını piramit şeklinde yığmanın ve ölçme, toplama-çıkarma işlemi yapmanın hakikaten yapılmayacak bir yanı yok. mesela daha ilginç konular var, piramitin yapımında çalışan yüzbinlerce insan nasıl yönetiliyor ve motive ediliyorlardı, işçilere gerekli olan gıda fazlasının oluşmasında coğrafyanın ve örgütlenmenin rolü nasıldı falan... çok ilginç konular hakikaten.
yani biri mısırda mö 10000 yılından kalma çelik konstrüksiyon villa bulmadığı müddetçe sorun yok. müsterih olunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

ip matematik geometri tebeşir.

+1

1uzun çubuk ve çubuk üstüne eşit mesafelerle açılmış 10-20 çentik de işlerinizi kolaylaştıracaktır.

OH WAIT!
bunu düşünebilmiş olsalardı kusursuz dikdörtgen şekiller çizebilirlerdi! ve hatta kusursuz bir maymun bile çizebilirlerdi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...