Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hoşgeldin HGS... elveda KGS...

paramecium

Öne çıkan mesajlar

Selam,

ntvmsnbc
Güncelleme: 10:47 TSİ 28 Ağustos. 2012 Salı
Otoyol ve köprü geçişlerinde nakit geçişlerden sonra şimdi de Kartlı Geçiş Sistemi (KGS) devri kapanıyor.

8 milyon KGS kartının yerini Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) kartları alacak.

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, PTT ve Karayolları Genel Müdürlüğü işbirliğiyle hazırlanan yeni sistemi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tanıtacak.

HGS, vatandaşın fiyatının yüksek olması nedeniyle fazla ilgi göstermediği Otomatik Geçiş Sistemine (OGS) de rakip olacak.

ETİKETLER 5 LİRAYA SATILACAK
5 banka tarafından 40 ila 60 liraya satılan OGS’nin yerini 5 liraya satılan etiketler alacak. Cihazın içinde bir çip olacak ve çipe sürücü ve araç bilgileri yüklenecek.

PTT şubelerinden alınabilecek olan HGS’ler yine PTT şubeleri başta olmak üzere benzin istasyonları, marketler hatta bakkallar da bile doldurulabilecek.

İlk olarak İzmir’i Aydın ve Çeşme’ye bağlayan otoyollarda test edilen sistemde, 5 liraya alınacak etiketleri arabaların ön camına yapıştırmak yeterli olacak. Kartlar, gişe geçişleri sırasında aracı algılayarak, ücret tahsil edilecek.

Karayollarındaki 600 civarındaki KGS gişeleri HGS'ye dönüşecek.

Mevcut OGS gişelerine de HGS etiketlerinin okunabileceği ekipmanlar yerleştirilecek. Türkiye'de yaklaşık 2 milyon 800 bin OGS, 8 milyon da KGS kullanıcısı bulunuyor.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Ben o akbil cihazlarının ekranlarını anlayabilmiş değilim. Görsel rezalet, saat okunmuyor, çözünürlük kötü... Oraya adam gibi gece/gündüz okunaklı olacak olan bir grafik LCD koysalardı çok daha mantıklı olacaktı.

Yani böyle bir şey:

Araç içindekiler yine dış mekanda kullanılanlardan bir derece daha okunaklı!

Boğaziçi Köprüsü 2+2 şerit yapılsın, ortadaki 1+1 kısım toplu taşımaya verilsin. Hatta yıkıp daha geniş olarak inşa edelim şöyle toplu taşıma ağırlıklı olarak.

Metrobüs denen acayip şey de raylı sisteme çevrilsin, onca harcanan para heba olsun!

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Konuyu siyasete doğru çevireceksen eğer hemen konu dışına taşıyayım. Yok eğer uygulamanın mantıklılığı ile ilgili genel yorumlar yapacaksan burada dursun. Gıcık oluyorum foruma hakim olan 'siz vs biz' mantığına. Bu bölümde de bunun öne çıkmasına izin vermeyi düşünmüyorum.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

OGS'den farkı cihaz parası olmadan ister HGS, ister OGS gişelerinden geçilebilecek olması.

Yıllardır 'enayi lan bunlar ne vericem depozito ona' diyerek kendini akıllı zannedenleri bu defa haklı çıkarma amacıyla yapılmış sanırım, trafiği rahatlatmaktan ziyade. Başka sebepleri de var ama konuşmamız yassahmış, haşa.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Kafama göre dediğini açalım istersen; siyaset odaklı metinlerin silinerek, mevcut hatalı uygulamayla ilgili yorumlarının ve önerilerinin bırakılmasıysa eğer evet, kafama göre yaptım.

Mevcut durumda mesaj içeriğini bu bölüme uygun bulmadığım için içeriği değiştirdim. Yok eğer taşınmasına karar verirsem de merka etme eski içeriğini geri koyarak taşırım.

Konu dışı bölümü siyasi fikirlerin beyanı yönünde gerekli imkânları sunuyor, istiyorsan orada da bir konu açıp fikirlerini yazabilirsin.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

HGS sistemi OGS kullanıcılarının salak yerine konmasından başka bir şey değil, bu nokta su götürmez bir gerçek. En mantıklı uygulama OGS'nin geri alınarak edpozitoların geri ödenmesi ve HGS'e geçiş imkânın verilmesi. Bunu yapmak yerine pili biten ve arızalanan OGS'lerin HGS ile değiştirileceğini düşünüyorum.

Baggio ağzına kilit vurmadım, Konu Dışı bölümü orada seni bekler. Uygulama sana saçma geliyor veya zoruna gidiyorsa buyur 'bu bölüm modu saçmalıyor' diye ilgili arkadaşlardan yardım iste. Ama inceden inceye kabullenememenin verdiği hırs ile sitemkar laflar yazarak dolanmana gerek yok. Bölümün adı Patinaj, Konu Dışı değil.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Sitem falan yok ortada, naylon demokrasiyi görünce komple sildim zaten :)

Şimdi haklı olarak soracaksın, söyleyeyim, naylon demokrasi; 'devam ettireceksen konu dışına taşıyayım' diyip cevap beklemeden silmek oluyor. Bu şekilde ne bana, ne başkasına devam etme izni vermemek oluyor. Ben üsteleyecek adam değilim az çok biliyorsun, millet de 'benimkiler de silinir' diye uğraşmıyor, bitiyor. Demokratik, anlayışlı falan görünürken bir yandan hiç öyle olmamış oluyor yani.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...