Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Web Sitesine Yazar Arıyoruz Ücretli

-Nae

Öne çıkan mesajlar

Amerikali arastirmacilar bogulmanin saglik uzerindeki olumsuz etkilerini arastirdi.

Birlesik devletlerde yapilan arasirma sonucu amerikan halkinin %99'unun bogularak olme durumlarinda can kaybina ugradigi tespit edildi.

Bir grup insan uzerinde yapilan arasitrmalar, saglik durumu kotuye giden deneklerin ayni zamanda boguldugunu ortaya koydu.

Uzmanlar, saglik durumu ile bogularak olme riski arasinda bir iliski oldugunun da altini cizdi.

ikiyuz kelime dediginiz hurriyet stayla kisa haber sanirim boyle ?
teknik raporuma 2 saatte gercek manada bisey aciklayan iki paragrafi zor duzenliyorum, merak ettim hakkaten
Sosyal ağlarda paylaş

Fly said:

Amerikali arastirmacilar bogulmanin saglik uzerindeki olumsuz etkilerini arastirdi.

Birlesik devletlerde yapilan arasirma sonucu amerikan halkinin %99'unun bogularak olme durumlarinda can kaybina ugradigi tespit edildi.

Bir grup insan uzerinde yapilan arasitrmalar, saglik durumu kotuye giden deneklerin ayni zamanda boguldugunu ortaya koydu.

Uzmanlar, saglik durumu ile bogularak olme riski arasinda bir iliski oldugunun da altini cizdi.

ikiyuz kelime dediginiz hurriyet stayla kisa haber sanirim boyle ?
teknik raporuma 2 saatte gercek manada bisey aciklayan iki paragrafi zor duzenliyorum, merak ettim hakkaten

saymadım da bu 50-60 kelime falan sanırım. bunu yaklaşıl 4 katını yazacaksın 1 TL'ye.
Sosyal ağlarda paylaş

Pluton said:

EharD said:

GERGE said:

Hayır abi, at gözlüğü değil, arkadaşın yaptığı kabül edilemez bir şey. Günde bir saat çalışıp karşılında 2TL almak insani bir şey değil. Asgari ücret saatlik 3.75 TL ve bunun altında ödeme yapmak suç bu arada, para cezası var. Ancak arkadaşımız bir yazının resimli filan 10 dakikada yazılacağını düşünüyorsa (araştırma filan dahil) böyle bir para verebilir. Sabah 10 dakika, akşam 10 dakika çalışıp yapabileceksem ben de yaparım; tüm cloud servislerimin ücreti çıkar, ayda 58 TL veriyorum onlara toplam. Ama emin ol hem orijinal, hem uygun fotoğrafın olduğu, hem de 200 kelimelik bir yazı en aşağı yarım saatte yazılır düzgün olması isteniyorsa.

Sırf yazı yazıp internetten yolluyor diye çalışmıyor diyemezsin, adam bunun karşılığında reklam geliri elde edecek. Bu seviyede sömürüdür bu. Ancak parasız çalıştırabilir, gönüllülük esasıyla. For-profit bir iş için olmaz bu. Kesinlikle olmaz.

1 TL'nin hesabını mı yapıyorsun diyebilirsin, evet yapıyorum. Aynı düşünceyle çünkü asgari ücreti de 375TL'ye çekebilirsin.

B
200 kelimelik bir konu ortalama 15 dakikada yazılabilir. Bilimsel derin bir proje uygulanmıyor burda. Fikrin ve bilgin olan bir alanda yazacağın 200 kelimelik bir makaleyi yazmak 15 dakikayı geçmez. Ben de uzun yıllardır web yönetimiyle ilgilenirim ve birçok alanda makaleler yazarım. Yarım saat süren 200 kelimelik bir makale, ancak çok spesifik bir konu üzerinde yazı yazılacaksa sürebilir. Yani arkadaşın vermiş olduğu rakamda herhangi bir problem yok. Asgari ücrete denk bir rakamdır.

Ya bırak adamın neyisin bilmiyorum da burada laf ebeliği yapmayın birde. 15DK 'da bitermiş.

Sen bana resimli, anahtar kelimeli, tamamen özgün bir yazıyı 15DK 'da bitir ben ömür boyu sana makale yazayım.

Burayı R10 gibi saçma sapan platformlar sanmayın. Burada insanlar kaliteli iş yapar ve onun üzerinden düşünür. Adam sana 200 kelimelik makale yazarken üzerinde düşünür anahtar kelimeleri düzgün seçer, araçtırır v.s

R10 'daki gibi "ulan gitsem makaleyi okusam değiştirsem yazsam nerden anlicak amk özgün işte" diyerek gidip saçma sapan makale yazacak insanlar yok malesef.

Gidin seviyenize göre yerlerde takılın burdan ekmek çıkmaz size, en baştada söylediğim gibi 1TL demek kendinize hakarettir. Birde ben fiyatı söylerim gelen gelir. Yok öyle bir dünya gençler, gelenin geleceğini biliyoruz zaten de fakir fukaraya kölelik yaptırmak ne zamandan beri iş yapmak oluyor onu anlamıyorum.

@Tim

Güzel demişsin de işte böyle dingiller yüzünden insanlar 3-5 kuruşa çalışıyor ve yine böyle dingiller yüzünden bu ülkede açlık sınırında yaşayan insanlar var.

Gerildim lan niye gerildim ben :D

Öncelikle o dingil mingil tarzı konuşmandan bir vazgeç... Saygısızlığın lüzumu yok. Ayrıca hemen adamın bilmem nesi mi oluyosun diye yapıştırmışsın, bilip bilmeden ithamlarda bulunma. Yıllardır web yönetiminin içinde bulunan biri olarak yanlış bi nokta görmediğimi belirttim sadece. Senin burda boş boş aynı zamanda beleş saygısız ve seviyesiz yazılarındansa, en azından dolu dolu ve ücretli yazılar okumayı tercih edecektir insanlar. Ücret kimine göre düşüktür, kimine göre değildir. Faydalanmak isteyen faydalanır. Adama amma yüklendiniz be adam olun 2 dakika..
Sosyal ağlarda paylaş

-Nae said:

10 senedir bu sektörün içindeyim. Muhtemelen hepinizin mutlaka 1-2 kerede olsa girmiş olduğu web sitelerine sahibim.

-Nae said:

Süreklide bu tarz ilanlar ile iş yaptırırım. Şu işe göre çok daha düşük rakamlara çok daha fazla vakit harcanan işler yapılıyor. Böyle bir işin zaman maliyeti 15dk'dır. Adam günde 1 saatini bu tarz bir işe ayırıp aylık 200 TL ek gelir elde ediyor.

-Nae said:

Zamanında burada fazla sunucularımı değerlendirmek için hosting sponsorluğu yaptığımda da bu denli komik yazılara maruz kalmıştım. Burada ki insanların bilmedikleri tecrübe sahibi olmadıkları konular hakkında bu kadar kolay atıp tutmasına alıştım o yüzden hiç sinirlenmiyorum.

Allahın adını verdim sitelerinin adresini ver gözünü seveyim çok merak ettim lan kimin nesisin, burda gelip saçma sapan atar yapıyorsun haydar modunda ama kim olduğunu bilen bile yok byte israfı bir halde takılıyorsun.

madem öyle 1 liraya adam bulurum diyorsun ver site adreslerini delikanlı gibi, görelim bakalım neymiş olayın ama işte ancak öyle rüzgar gibi esiyorsun sende biliyorsun ki ifşa edilsen rezil olduğunla kalacaksın.

hatta

söyle

http://forum.paticik.com/read.php?27,6286841,6286841#msg-6286841

bişey var adamın hayatı atar.

atar 2

http://forum.paticik.com/read.php?20,6135257,6135834#msg-6135834

admin bey kural değişsin böle tipleride yörüngeleyin bu ne lan herif bildiğin çapulcu muamelesi çekiyor önüne gelene patide. sinirim kabardı 2004 entrylerinde "abiler abiler, güzel abilerim yardım edin abilerim" çekiyorken 2012ye gelince kimsiniz lan siz çeker olmuş vay babam vay.
Sosyal ağlarda paylaş

ücret düşük olabilir. sonuçta alışveriştir 3. kişilere pek söz düşmez.

mesela ben kalkıp yemeğe 50 liradan fazla hesap ödeyene laf ediyor muyum lan o kadar paramı verilir mal diye? ya da onu satan esnafa pii rezil, o nun ederi 10 lira, şurada 15 lira diye linç etmeye kalkışıyor muyum? hayır.

alan razı veren razı.

ha gerçekten emeğin karşılığını bu kadar düşünüyor, çalışan insanın hakkını bu kadar savunuyorsan bunu eleştirmeye 1 liradan makale satın alan adama sataşmakla değil, sistemi eleştirmekle başla. 4 kişilik bir ailenin devletin minimum maaş olarak belirlediği (aka asgari ücret) ücret ile açlık sınırının 200 lira altında yaşamaya mahkum etmesini bu kadar kabul benimseme. aynı ailede 2 kişi asgari ücretle çalışsa bile açlık sınırının az üzerinde, yoksulluk sınırının yarısına bile erişemeden yaşamak zorunda kaldığını, bunu çoğumuzun kabullenip kanıksadığını hatırlamak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...