Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilkent Üniversitesi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
neler dönmüş serhat kaçırdık iyi mi :)

not ortalaması her şey değil bu arada, başarılı sayılmanın kriterlerinden sadece birisi.

ayrıca günde 2 saat uyuyup dinç kalmanın tek yolu var. (adderall vesaire ) herşey irade değil biraz fedakarlık gerekiyor.
Mesaj tarihi:
not ortalaması her şey diyen olmadı zaten. konudaki 300 mesajı okumak yerine son 5-6 mesajı okuyup olaya dahil olanlar garip çıkarımlarda bulundu olay o.

bu arada senin kitap ben de kaldı la, yarın okulda olacaksan vereyim sana.

ayrıyetten kimyasallarla dinç kalmaya çalışmak saçmalık olur, en önemli şey sağlık sonuçta. o ilaçların vucuda çok zararı var, akıl karı bir iş değil ilaçlarla dinç kalmaya çalışmak. son bir kaç gündür gece 6-7 saat uyumak yerine her 4 saatte bir yarım saat uyumaya başladım. Tatilde tam oturtabilirsem güzel olacak bu olayı, belli bir noktadan sonra bünye alışıyormuş, sağlık açısından da sorun çıkarmıyormuş deneyenlerin yorumlarına göre.
Mesaj tarihi:
Bilkent, mastera/doktoraya kabul alan öğrencilerden okul ücreti almıyor =) Kabul edilirsen okula para ödemiyorsun. Okul lojman(şu sıralar yurt odası) veriyor. Aylık para oalyı da yanında çalışacağın hocanın projelerine bağlı. Eğer hocanın projesi varsa; sana para verebiliyor. Eğer öyle destekli projeler yoksa, beleşe çalıştırılıyorsun. Beleşe çalışmamak için de paşa paşa tübitak bursu almaya kasıyosun.

Yalnız başvurabilmen için gerekli her şeyi sağlaman gerekli(not ortalamaları, sınav sonuçları vs.). Örneğin master için ben hocamla anlaşmıştım ama ortalamam tutmuyor diye en hafif tabiriyle el salladılar bana(iyi yapmışlar diyorum şu an o ayrı =)). Başvurun kabul edilirse de işte mülakattaki sonuca bakıyor her şey(ki bu sonucu etkilemek için yanında çalışmak istediğin hocayla şimdiden mailleşmeye başlaman iyi olur).

Edit 2: Bilgisayar mühendisliğinden mezunum. Eğer Fazlı Can'la çalışma gibi bir fikrin varsa o para vermiyor =)
Mesaj tarihi:
mulakat tabi ki en onemlisi hele ki doktora gibi bisey icin, zaten aklimda konu bile yok da turkiyede kalmak zorunda olursam diye simdiden bakiyorum genel yonelebilecegim yerlere

doktora icin baktim ortalama olaylarina da, kac ile el salladilar ?
lisans 3.22, yuksek lisans da amerikan gpa'ine cevrilince 3.5 olacak sanirim
2.8 diyordu onkosul olarak ?

masterlardan para veriyorum vs diyen vardi tezli icin gecen sene, beni kekledi o zaman ?
Mesaj tarihi:
2.72 idi benim ortalamada iste bitirme projesini yaptigimiz hocanin yaninda kalicaktik 2 arkadas. Ortalama kosulunu saglayamadigim icin el salladi bolum bana direk, ben de koc'a kactim =)(sonra hoca diger arkadasa da kazik atti orasi ayri =)).

Onkosullarin hepsinin ustundeysen basvurun kabul edilir ama basvuru bile yapmadan once kendine 1-2 tane hoca secip onlarla maillesmeye basla. Yeni hocalar icin bir sey diyemem de tanidigim hocalar hakkinda bilmek istediklerini anlatabilirim =)
  • 1 yıl sonra ...
Mesaj tarihi:
dormnet steam portlarını kapatmış, dota2'de oyunlara giremiyorum kime anlatmam gerekiyor derdimi. portal 2 vs. diğer steam oyunlarını online oynayabiliyorum ama bir dota da sıkıntı var. sanırım rasgele kapadılar portları torrent zannedip steami. içimden bir ses siklemeyecekler diyor konuşsam bile. vpn vs. çözümü yok mudur :(
Mesaj tarihi:
sadece benim yurt değil ya, edindiğim duyumlara göre 77 dışındaki tüm yurtlarda gitmiş. gerge benim dramımı teknik açıdan çözebilirsen bir sen çözebilirsin gibime geliyor ama :(
Mesaj tarihi:
sanırım ediyor. dota yı bile kapadıklarına göre... sanki illegal iş yapıyoruz da blokluyorlar.

tunnelbear çalışmadı bende, en son spotflux kurdum o çalışıyor ama ping 260, eu lokasyonlu, oyunda 100 civarı ping verecek bir vpn lazım bana. spotflux usa lokasyon sanırım. parası neyse vericem tek ihtiyacım olan doğru vpn i bulmak
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
VPN'nin iyiligi verdigin paraya odakli. Oyun amacli kullanmadigim icin ama hangisinde iyi ping vardir yardim edemem, ping ve hiz farkli olur.

Su an yillik alimlarla PrivateInternetAccess kullaniyorum. Hengi sehirlere bakacagimi soyle, ping atayim oraya en yakin sunucularla. PrivateInternetAccess cok kapsamli, calisan bir seting buluruz.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
New York 148 ms cikti mesela New York sunucusuyla. Daha azi ne kadar para versen de zor gibi geliyor, 100 civari cikiyor cunku VPN olmasa da.
Mesaj tarihi:
luxembourg a en düşük ping veren, en işime yarayacak vpn olacaktır zannedersem.

eu da vpnsiz 75 ping oynuyordum, vpn ile 120 civarı oynayabilsem delaysız yeter bana.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Luxemburg yok benim VPN'nin lokasyonlari uzerinden. Paris sunucu uzerinden Luxemburg'a attim, 94 ms verdi. VPN kapaliysen 75 ms verdi.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
https://www.privateinternetaccess.com

Bu. Dota performansina garanti veremem ama, calismayabilir de yani. Yillik 39$ veriyorum ben ama aylik 7$ paketi de var.
Mesaj tarihi:
GERGE said:

https://www.privateinternetaccess.com

Bu. Dota performansina garanti veremem ama, calismayabilir de yani. Yillik 39$ veriyorum ben ama aylik 7$ paketi de var.

Çok teşekkür ettim, ne olur ne olmaz diye 1 aylık aldım hemen, 87 pingle gayet güzel giriyor =) süresi bitsin seneliğe geçerim artık. VPN'in log tutulması dışında güzellikleri var mı?
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Log tutulmuyor.

Onun disinda sunlar icin kullaniyorum ben en cok:

http://www.crunchyroll.com
http://movies.netflix.com/WiHome
http://www.hulu.com
http://www.bbc.co.uk/iplayer/tv

Bir de public network'ler riskli cok, rahatca bilgilerin calinabilir. Onlarda da aciyorum hep.
Mesaj tarihi:
Lectre said:

diğer üniversitelerinin ego parası ararken, oyuna albüme vpne müzik dinlemeye para verdiği ünidir bilkent üniversitesi.

virgül koymaya üşendim :<

olm bu adam tam burslu lan, baba parası yiyen holdingci babanın clubber oğlu değil şu okulda herkes abartmayın.
  • Yeni Oluştur...