Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilkent Üniversitesi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
fizik bölümü kolokyum yapıyormuş hemen her hafta önemli bilimsel konular ve gelişmeler hakkında konferans veriyorlar. eng101 yüzünden katılamıyorum bunlara, bu dersten izin almam mümkün müdür rektöre filan mesaj atsam mı? kıytırık eng101 için faydalı olabilecek konferansları kaçırmak istemiyorum üstelik baya önemli adamlar sunuyor bunları
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
alamazsın izin. seneye gidersin. tüm okulda zorunlu o ders ve şimdi anlayamasan da belki çok önemli bir ders. özellikle akademik makaleler yazmaya başladığında değerini anlıyorsun.
Mesaj tarihi:
hadi ya tüh. ya ders önemli ama zaten vocabulary çalışması yaptığımız saate denk geliyor bu konferansların vakti, izin alsam tek kaçıracağım şey 10 tane kelime olucak ki 7-8 tanesini zaten biliyor oluyorum genelde. kalan o 2-3 kelimenin çalışmasını da 10 dakikada halledilirim yani derslik bir durum yok. hoca vakit öldürmek için yapıyor sanırım bu vocab dersini. 4 ders text üzerinde çalışıyoruz kalan 1 derste vocabulary oluyor.
Mesaj tarihi:
sevgili kami,

-ilk 2 sınıfta derslere git. 1. sınıftan itibaren derse gitmezsen üniversitenin ne olduğunu ne zaman anlayacan, liseli kafasından çık, profesyonel bir iş yapıyormuş gibi düşün kendini, sabah işine gidiyormuş gibi dersine git, dersi dinlemesen bile etrafı gözlemle. 4. sınıfa geldiğinde bunun ne kadar önemli olduğunu anlayacaksın.

-ödevlerin yoğunluğundan şikayet etme. muhtemelen ödev yapmak için aynı sectiondaki arkadaşlarınla harıl harıl uğraşıyorsunuzdur, bu ancak senin için günü kurtarmak olur. bütün ödevleri kendi başına yap ki hangi ödevden ne kadar kendine fayda sağlayabildiğini gör. 2-3 yıl içersinde bu mantaliteye oturt kafanı, ondan sonra kendini nasıl geliştirebileceğini öğrenmiş olursun.

-bilkent sana bişeyler öğretmek için kurulmuş bir üniversite değil. bilkent sana, senin öğrenme yetini geliştirmen için kurulmuş bir yer.

-4. sınıfı da bitirdiğinde anlayacaksın ki okul sana aslında hiç bir şey vermemiş. üstelik, okulun başından beri böyle bir iddiası da yokmuş. 4 yılda ne aldıysan yanına kar. sen alacaksın, okul vermeyecek.

-hiç bir ödeve, projeye, derse "aman ya bu ne gereksiz ders öf" diye yaklaşma. eng101'de yazdığım essayin 4 yıl sonra ielts writingde full çekmemde, hciv'de okuduğum makalelerin işe girmemde, man101'de girdiğim tek bir lab dersinde öğrendiğim şeyleri şu an her gün işyerinde kullanmamda, man301'de yaptığım bir ödevin unilever ideatrophy'i kazanmamda ve sırf arkadaşlarla vakit geçirmek için 1 kere girdiğim endüstri mühendislerine verilen talaşlı üretim dersinde öğrendiklerimin kız arkadaş edinmemde olan payını ben bile hayal edememiştim o zamanlar.

özetle, türkiyenin açık ara en iyi okulundasın, maksimum düzeyde bu nimetten faydalan. ve derslere hocalara laf atmak yerine take responsibility for your own education.

bunların hepsi sana saçma geldi biliyorum ama senden ricam bu postu sık kullanılanlara at ya da diskte bi yere kaydet ve mezun olduktan sonra oku.

imza, eski bir bilkentli.

oha emenike ben bile eski oldum lan :/
Mesaj tarihi:
ginaly, sağolasın uğraşmışsın baya. :) ödevleri toplu yapmıyorum kendim yapıyorum onun dışında uyuyakalmadığım tüm derslere gidiyorum zaten. ancak;

ikidir full yaptığım quizden 10 üzerinden 9 alıp duruyorum, nerede yanlış yaptığımı anlamıyorum harbi. geçende de kimya labından 100 üzerinden 95 vermişler, nerden ve neden kırdın puanımı diyorum cevap veremiyor eksik yok çünkü. en son hocaya mail at filan diye geçiştirdiler. tam puan vermemeye yemin etmişler heralde. aynı şeyi vize ve finallerde de yaşamamak için napmam lazım ki?
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Tam puan alma sende, A olduğu sürece kaç olduğunun önemi yok. ENG'lerin birinde essay'ime 99 almıştım bende mesela. Hoca vermek istemiyorsa vermez.
Mesaj tarihi:
ginaly said:

sevgili kami,

-ilk 2 sınıfta derslere git. 1. sınıftan itibaren derse gitmezsen üniversitenin ne olduğunu ne zaman anlayacan, liseli kafasından çık, profesyonel bir iş yapıyormuş gibi düşün kendini, sabah işine gidiyormuş gibi dersine git, dersi dinlemesen bile etrafı gözlemle. 4. sınıfa geldiğinde bunun ne kadar önemli olduğunu anlayacaksın.

-ödevlerin yoğunluğundan şikayet etme. muhtemelen ödev yapmak için aynı sectiondaki arkadaşlarınla harıl harıl uğraşıyorsunuzdur, bu ancak senin için günü kurtarmak olur. bütün ödevleri kendi başına yap ki hangi ödevden ne kadar kendine fayda sağlayabildiğini gör. 2-3 yıl içersinde bu mantaliteye oturt kafanı, ondan sonra kendini nasıl geliştirebileceğini öğrenmiş olursun.

-bilkent sana bişeyler öğretmek için kurulmuş bir üniversite değil. bilkent sana, senin öğrenme yetini geliştirmen için kurulmuş bir yer.

-4. sınıfı da bitirdiğinde anlayacaksın ki okul sana aslında hiç bir şey vermemiş. üstelik, okulun başından beri böyle bir iddiası da yokmuş. 4 yılda ne aldıysan yanına kar. sen alacaksın, okul vermeyecek.

-hiç bir ödeve, projeye, derse "aman ya bu ne gereksiz ders öf" diye yaklaşma. eng101'de yazdığım essayin 4 yıl sonra ielts writingde full çekmemde, hciv'de okuduğum makalelerin işe girmemde, man101'de girdiğim tek bir lab dersinde öğrendiğim şeyleri şu an her gün işyerinde kullanmamda, man301'de yaptığım bir ödevin unilever ideatrophy'i kazanmamda ve sırf arkadaşlarla vakit geçirmek için 1 kere girdiğim endüstri mühendislerine verilen talaşlı üretim dersinde öğrendiklerimin kız arkadaş edinmemde olan payını ben bile hayal edememiştim o zamanlar.

özetle, türkiyenin açık ara en iyi okulundasın, maksimum düzeyde bu nimetten faydalan. ve derslere hocalara laf atmak yerine take responsibility for your own education.

bunların hepsi sana saçma geldi biliyorum ama senden ricam bu postu sık kullanılanlara at ya da diskte bi yere kaydet ve mezun olduktan sonra oku.

imza, eski bir bilkentli.

oha emenike ben bile eski oldum lan :/

adamın içine emekli öğretmen kaçmış.
Mesaj tarihi:
dünya fizik olimpiyatlarından altın madalyası olan, ygs-lys (şimdiki öss)sınavlarında mf1 mf4 puan türlerinde türkiye birincisiyle aynı sectionlarda ders görüyormuşum. üstelik adamı ne zamandır tanıyorum. adam gitmiş bilkent fiziği seçmiş ya pöf. aynı bölümde olduğumuz için 4 sene boyunca paralel gidecek çoğu dersimiz.

bölüm birincisi olarak mezun olabilmek için benim bu adamı geçmem lazım, sinir oldum ya. resmen önümü kesecek. ne güzel okuldaki çoğu kişi ortazekalıydı rahat rahat takılıyordum. haftalardır yan yana oturduğum adam aşmış çıktı zaten cemaat okullarında okumuş. kesin günde 15 saat ders çalışıyordur. okulu da 4.0 ile bitirir heralde. 2 tane 4.0 ile mezun olan olursa ikisi de bölüm birincisi sayılır mı? taktik verin beyler.

dipnot: zaman gazetesine demeç vermiş sabah akşam fizik çalışıyorum diye asdfasd
Mesaj tarihi:
abi 4.00 yapıp napıcan duvara mı asıcan diplomanı? Git kendini ekmel özbay ya da mehmet bayındır'a yama. İkisinden birinin yanına kapağı atarsan fizikçi halinle hayatın kurtulur
Mesaj tarihi:
Phoenixlin said:

abi 4.00 yapıp napıcan duvara mı asıcan diplomanı? Git kendini ekmel özbay ya da mehmet bayındır'a yama. İkisinden birinin yanına kapağı atarsan fizikçi halinle hayatın kurtulur

bir ekmel özbay olmak istiyorum desem? ekmel özbayda kendini sağa sola yamayarak, yağ çekerek mi o pozisyona gelmiş bunca şeyi başarmış. sağa sola kendimi yamayarak anca para kazanırım benim amacım para kazanmak değil.
Mesaj tarihi:
Ekmel Özbay gibi olacaksan adam günde 1-2 saat uyuyor. Bence ordan başlayabilirsin.
Kendisi bugüne kadar 2 ya da 3 evlilik yapıp 7'de çocuk sahibi olmuş(Türkçe dersinin zorunlu konferanslarının birinde düzenli seks hayatı olduğundan bahsettiydi löl =)).

Ve çok büyük ihtimal hiç bir zaman bölümündeki bir öğrenci için "abi sınıfımda x-y-z özellikleri olan bir adam ve yapıcam ben şimdi hayallerim vardı" diye zaman gazetesine demeç vermedi.

Şimdi otur şöyle düşün. Üniversite sonrasındaki hayatında alacağın 4.00 nottan önce, Ekmel Özbay gibi bir adamdan alabileceğin tek sayfalık referansın boostu ormanda 100 kaplan gücündedir.
Mesaj tarihi:
ekmel özbaydan 3.5 üzeri ortalama olmadan, projelere katılmadan, okuldaki araştırma merkezlerine adım atmadan, makale yayınlamadan referans filan alabileceğimi hiç sanmıyorum. onun gibi bilim adamları (akademisyen demiyorum bak) sadece samimi davranmayla, sevimli görünmeyle filan referans vermezler. istersen köpeği ol başarılı değilsen vermez yani. ben olsam ben de vermezdim.

bu arada okul başladığından beri günde 4-5 saat çalışıyordum. bu vakitlerin çoğu ödev yapmaya gidiyordu zaten pek ekstra çalışma yapmadım. üzerimde çoğu kişinin zaten seviyesi düşük havası var diye derslere bile gitmemezlik yapıyordum. bundan sonra %100 attandence takılıyorum çalışmaları da günde 8-9 saate çıkarıyorum (dersler haricinde) anlaşılan köpek gibi çalışmadan istediğim şeyleri başaramıycam.

şuan için 1-2 saat uykuya dayanabilecek durumda değil bünyem. daha geçen gün 10 saat filan çalışmıştım, ertesi güne de uyumaya vaktim olmadı. sonrasında bileğim kan mı ne toplamış. birden bire erik kadar şişti boydan boya mosmor oldu araba kapısına sıkışan parmak gibi. kliniğe gittim boydan boya sardılar elimi. hatta atlarafısıldayan şahit buna hayatımda böle bişey görmedim diyordu :D
Mesaj tarihi:
Böyle azimle çalışan insanları görünce ben hala nasıl master yapabildiğime şaşıyorum.

Benim senin şu yazdıklarına laf etmemim sebebi senin başarısız öğrenci olmak = sınıfımda altın madalyalı 4 teker 10 çeker çok şeker badem bıyık var sınıfımda'ya bağlaman. 4.00 yapma 3.90 yap; gene git Ekmel'in yanına "Hocam sizin araştırma grubunuza katılmak istiyorum" de. 4.00 olunca adam seni direk kabul etmeyecek sonuçta.
Mesaj tarihi:
Lisans bittikten sonra doktora için MIT'e gitmek istiyorum. Hatta bu yaz yatay geçiş için başvuru yollayacağım ne kadar kabul alma şansım %0.001 olsa bile. Sırf bu yüzden bir süredir SAT, AP ve TOEFL çalışıyorum dersler dışında, ek olarak statement of purpose essayi için baya bir çalışma yapıyorum.

Bugune kadar Bilkent'ten oraya giden herkes 4.0 ile gitmiş. 4.0'ı ise genelde sadece bölüm birincilerine veriyorlar anladığım kadarıyla. Her derste belli bir A kotası oluyor. Eğer çok kişi A almışsa A'lık çalışma yaptıysan bile A- veriyorlar filan. Yoksa kimsenin başarısı filan beni ilgilendirmez tabi. Zaten biraz şaşkınlıkla yazdım o mesajı, haftalardır gördüğüm çocuk baya başarılı biriymiş. Fizikteki dört işlemde zorlanan genel öğrenci kitlesinden sonra şaşkınlık verdi bünyeme. Ki asıl şaşırtan bu değil, kapsamlı burslu olarak elektrik elektronik + fizik yapabilecekken neden direk fizik seçtiğiydi :D okuldaki çoğu hoca ee'den sonra fiziğe geçiş yapmış mesela.
Mesaj tarihi:
son 5 senede kıza doydum. en son 2 senelik sevgilim aldatınca da hiç heves kalmadı. arasıra sevişiyorum ama kimseyle ilişkim yok. doğru düzgün dert dinleyecek kızı kim bulmuşta ben bulayım. hepsi sülük gibi insanı aşağı çekmekten başka bir şeye yaramıyorlar.
  • Yeni Oluştur...