Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bel ağrısından anlayan var mı?

GERGE

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Epeydir kötü bir yatakta yatıyordum, en sonunda her sabah bel ağrısıyla uyanmaya başlayınca iyi bir yatak edindim bu hafta. Artık uyandığımda sorun yok ama yine de derin nefes aldığımda belimde bir basınç hissediyorum sürekli. Ağır kaldırdığımda (20 kilo kadar) ya da kötü bir pozisyonda oturduğumda filan bu basınç acıya dönüyor.

2 ay içinde yavaşça bu hale geldim, yeni düzgün yatağımla geçer diye umuyorum ama yine doktora bir gitmem gerekir mi sizce? Çok yoğunum bu aralar, vakit ayırmak çok zor geliyor.

Yaşlanıyoruz artık =(
Sosyal ağlarda paylaş

Fıtık başlangıcı diye cevap veriyorlar mr ya da röntgene bakınca. Bu anlattıkların bende de var çünkü.

Kas gevşeticiler rahatlatıyor ama, bi ömür bununla yaşayacaksın onu bil. Zorlanmadıktan sonra iyi hissedeceksin, ama ilk ters hareketinde ben burdayım diyecek. Terliyken biraz rüzgar yediğinde hemen başlayacak batmalar fln.

Zamanında düşünmeden yapılan ters hareketlerin sonucu bunlar. Bende 2 tane daralma, kireçlenme, hafif bi fıtık fln var. Doktor sonuçlara bakıp "bu yaşta sen ne yaptın beline evladım bu kadar?" demişti sfgsdgsd. Çocukluktan beri ağır kaldırma, yanlış pozisyonda yük taşıma falan, bunlar neden oluyor.

Belli başlı önem vermen gereken şeyler var. Yerden yük kaldırırken dizlerini kırıp eğileceksin. Direk belden eğilip yük kaldırmayacaksın. Sağa sola uzanmayacaksın. Karın kaslarını güçlendireceksin, yükün bi kısmını onlar taşıyor çünkü. Eğer onlar güçsüz olursa yük tamamen bele biniyor. Üşütmeyeceksin, rüzgar yemeyeceksin vs vs
Sosyal ağlarda paylaş

kötü ve sert yataklarda olur öyle gayet normal.
iyi ve rahat edebilecegin bir yatağa geçtiğinde 15 günde geçip rahatlaması lazım.

eğer halen olmadıysa zaten fizik tedavi doktoruna gitceksin, sana bel egzersizleri vercek, kas gevşetici vercek, sırtını yaslayabilecek bir koltukta oturup beline yastık koymani önerecek ve fizyoterapist programına başlatacak...
Sosyal ağlarda paylaş

Beni allah'a havale etti abi. Adamın yapmayacaksın diye bi sürü hareket saydı, saydığı hareketlerin tümü bizim iş yaparken yaptığımız hareketler sfdgs. Nasıl olacak doktor bey bu iş dedim, ben sana ne diyeyim evladım, devam et bu kafayla dedi =/

En azından yüz haftada 2 kez dedi, yüzemiyorum da vakit bulup.

Bu arada GERGE, yüzme imkanın varsa yüz. Bi havuz falan varsa yakınında kayıt yaptır, haftada 1 kez git en azından. Çok faydası var.
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca sabah kalktıktan sonra vücudu germek, sabah sporu yapayım diye mekik, şınav vs çekmek ÇOk tehlikeli. Vücudun en soğuk olduğu zaman sabah saatleri. Gerinmek bile tehlikeli.

Bu hareketleri illa yapacaksanız gece yatmadan önce ya da kasları adam gibi ısıttıktan sonra yapmak lazım.

Ayrıca bel kasları vücuttaki en geç ısınan kaslardan. Yarım saatte falan ısınıyormuş tam olarak. Bele yük binen işler yapılacaksa yarım saat ısınma yapmak lazım en az o yüzden.

Bel çok dayanıklı bi bölge cidden. Ben yıllarca aşırı derecede yüklendim belime, aşırı ve dengesiz yük kaldırdım. Senelerce dayandı ama bi yerde patladı.

İşte o patlayışı yaşadıktan sonra hiçbirşey eskisi gibi olmuyor. Çok dayanıklı ama bi kere bozulduğu zaman tutmuyor eski halini. Çok dikkat istiyor bel.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...