Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tecrübesize İlk Araç


kithnos_1

Öne çıkan mesajlar

Selamlar ,

Yakın arkadaşıma bir araç alacağız , hiç trafik tecrübesi yok , İstanbul'da doğal olarak illa ki vuracak , sürtecek arabayı.

Bakım ve yedek parçası uygun olsun ki , vurup çizince içi sızlamasın :)

25-32k TL civarı olursa bütçe iyi olur , biraz aşılabilir araca göre

Hangi marka , model , yaş tavsiye edersiniz ?

Not : Otomatik Vites olmalı araç
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gecen hafta elımde 2011 fıesta tıtanyum dıesel manuel daha 20.000 km de cıl cıl arac vardı sattım . ADamla noterde konu acıldı bı sekılde arac kullanma mevzusu ılk arabası konusma su sekıl

ne zaman kullandın en son ?
2006 ehlıyet kursunda

nerde nasıl yanı ?
sahıl yolunda maltepeden tuzla ya kadar gıtdım..

ee benım ordan aracı goturebılcenmı ?
gotururum ya bısı olmaz ..

Sonuc : Cıktık noterden park'da kıc yemedı ben gectım araca geldık dukkana . Bındı araca gaza basıyorda basıyor arac kalkmıyor actım kapıyı bıraksana abı debrıyajı dedım yavas bırakıyom dedı .Ama epey bı yavas bırakıyon dedım bende :)

neyse kaldırdı aracı sol asagıdan aracta geldımı.. Abımı aldımı bı heyecan sen yolu capraz a al karsıda duran araca tam vurucak asıldı frene neysekı arac stop mutop durdu yolun ortasında .ben gectım gerı aldım felan. Sonrası abısını cagırdı da gıttıler ole .Daha da ne oldu bılmıyom valla ..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben de en son 2005 ehliyet sinavinda kullandiydim.
ondan beri bi dun gectim babam calistirdi biraz
bugunde eskisehirden ankaraya getirdim araci, ustune ustluk gordiona kadar gittim park ettim sonra bi de gordiondan benim eve kadar getirdim.

ve bunlarin hepsini olmeden basardim sdf
nasi yaptim ben de bilmiyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla gulmeyin adama. ben 12 yillik soforum, bunun 4 yili manual araba kullandim.

gecen babamin megane ina bindim, vites gecislerinde falan debriyaja basmada sorun yok ama kirmizi isiklarda frenlerken surekli debriyaji unuttugumdan stop ettirdim durdum arabayi. sonunda "in lan ben kullanicam" diyerek atti beni sofor koltugundan :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ayni durumdayim. Clio diesel veya corsalara bakiyorum su anda. 4000-6000 euro araliginda 30 bin 60 bin kilometre arasi 2007 den itibaren modeller buldum. Bir harbi anlayan birini bulup arabalara baktirtmasi kaldi.


Bu arada 2006 da izmirde uzun bir sure geldigimde ehliyet yapmistim, direk cope atmalik. 2012 yilinda ehliyete 1500 euro bayilarak alman ehliyetini aldim. Direk trafige cikabiliyorsun almanyada,ancak turkiyede tatildeyim suan 3. Saat kullanmisligim var ve direk olarak turkiyede araba kullanmanin cok sakat oldugunu gordum.

Saglamak ve sinyalsizlik geleneksel olmus memlekette.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...