Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Troy - Truva


ghaldszar

Öne çıkan mesajlar

SPOİLER



Evt az önce geldim filmden bekledigimi hiç vermedi.önce artıları söyliyim

+Brad Pitt herzamanki gibi süper performans saglamış. bu güne kadar kötü bir filmini görmedim zaten.
+Kaliteli çekimler, öz diyaloglar, orta derece savaş sahneleri.
+Brad Pitt haricinde Hactor u oynayan aktör (cok ünlüde unuttum ismini) cok başarılı.

eksiler

-10 yol süren troya savaşını 2 haftada bitirdiler cok ilginç.
-benim küçükken okudugum ilyada daki aşil ile archillis in pek bi alakası yok gibi geldi bana.nerde o annesine yalvarmalar tanrılara sövmeler ? onun dışında kendi başına buyruk tavırları uygun.
-savaş sahnelerinde gariplikler var bir ton adam saahilde birbirine girmişken hactor ile aşilin kuzeni savaşırken bütün sesler kesiliyor 10k adam orda izliyor saçmalık.
-aşil in kılıcla altından apollo heykelinin kafasını koparmasıda ayrı bir entrika cok kuvvetliymiş gercekten.

şimdilik bu kadar yazıcak aklıma geldikçe

ps : yazımdaki Aşil , Achilles in diger ismidir . yani bizim okutugumuz türkçe ilyadalarda böyleydi.
yazım hataları olabilir özürdilerim. [signature][hline]"All those moments will be lost in time, like tears in rain..."
Bish'in akıllara durgunlık vericek görüntüsü !

[Bu mesaj Bıshop tarafından 14 Mayıs 2004 19:39 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Bıshop tarafından 14 Mayıs 2004 19:43 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hmm benziyor ama sanıırım o degil.
o kralın konsey toplantılarında sag tarafında konuşma yapan general braveheart da Hamish (kızıl sakallı cam yarması) in babasını oynayan adam :) . birde yüzüklerin efendisindeki boramiri canlandıran adam var.[signature][hline]"All those moments will be lost in time, like tears in rain..."
Bish'in akıllara durgunlık vericek görüntüsü !
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

*SPOILER IÇEREBİLİR*

Film genel olarak çok iyiydi. Brad Pitt bence son yıllardaki düşüşüne son vermiş ve tekrar yıldırım gibi zirveye çıkmış. Aktör seçimleri çok iyi.

Ancak anladığım kadarıyla film tarihi film havasına sokulmak istenmiş. Çünkü destanın bütün efsanevi kısımları atlanmış veya kısıtlanmış. Bunlara şunları örnek vereyim:

* Achilles'in zıplayarak vurması tamam hoş ama normalde Achilles bir attan bile çok daha hızlı koşmalı, yani matrixteki gibi hızlandırmalıydılar ve zıpladığında ayakları rakibinin yüzüyle aynı hizaya gelir. Destanda böyle anlatılmaktaydı. Ayrıca yine insanüstü bir kuvvete sahip olan Achilles'in (ki normalde üstteki bir arkadaşın iddiasının aksine o heykelin kafasını koparabilirdi.) film boyunca beklediğim bir sahnesi atlanmış, muhtemelen çok mitvari diye, o da attığı kargının karşısındaki adamın kalkanını deldikten sonra zırhını da delip öldürmesi.

* Yine Achilles'in iç çelişkileri, duygusal yanı çok geri planda kalmış gibi gözüküyor. Yine Achilles ve Hectorun savaşı gün batımına kadar sürmeliydi?

* Filmin en önemli eksiği Oddyseus'a çok az rol verilmesi. Zira sadece ikincil bir oyuncu kalmış oysa ki destana ismini veren kişi olarak bundan fazlasını hakediyordu.

* Truva atı sahnesi sönük kalmış. İnsanlar eminim ki Odiseusun bu fikri ortaya atmasını ve planlanıp inşa edilmesini de görmek isterdi. Ben isterdim en azından.

* Yine gerçekliğe sadık kalınmak adına efsanenin efsane olma yanı köreltilmiş. Filmlerde tanrıları da görmek ve Zeus'un savaşı yıllar boyunca bir o yana bir bu yana güç vererek dengede tutmasını izlemek ve sonunda Hera'nın tuzağına düşmesini görmek isteyenler için eksiklik. Zira dediğim gibi film efsane kısmını iyice törpülemişler.

* Yine Achilleusun topuğu hariç hiçbir yerden yara almaması gerekirdi. Zira mite göre (çok önce okudum tam hatırlamıyorum o yüzden kusura bakmayın.) bir tanrı tarafından yine ismini unuttuğum ırmağa daldırılıp çıkarıldığı için üzerinde doğal bir zırh daha var ancak tanrı onu topuğundan tutup çıkardığı için topuğu açıkta.

...

Dediğim gibi çok önce okudum destanı o yüzden bazı yerleri hatırlamıyorum. Yanlışlarım olabilir. Bir de film boyunca Achilles yazdığı için ben de öyle dedim ama ismi Achilleus değil miydi U dahil?

Yinede çok güzel bir film. Mutlaka gidilmeli. Efsaneyi tam yansıtmasa da çok hoş vakit geçirtiyor.[signature][hline]Quidquid latine dictum sit, altum viditur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Annesi su perisi Thetys (?) tarafından topugundan tutularak ölümsüzlük suyuna batırıldıgı için sadece topugundan yaralanırsa ölüyor.

İlyadayı okursanız zaten abartı bir destan oldugunu (e destanlar abartıdır zaten) anlarsınız.Yönetmen bu abartıların bazılarını filme katmış bazılarını katmamış. Aşil in cok hızlı olması yüksege zıplaması vs yukardada arkadaşın yazdıkları cıkarılmış.

e bunlar cıkarılmasa belkide kanal D deki Zeyna ile Herkül den pek farkı kalmıycaktı.[signature][hline]"All those moments will be lost in time, like tears in rain..."
Bish'in akıllara durgunlık vericek görüntüsü !
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

diger bir degişiklik ;
ilyadada anlatılanlara göre tanrılarda savaşa karışır fakat bunlar da filmde yok.

ve böylece bir dizi tanrı parmaga olaylar kaldırılmış. paris i afrodit in kurtarması gibi.[signature][hline]"All those moments will be lost in time, like tears in rain..."
Bish'in akıllara durgunlık vericek görüntüsü !

[Bu mesaj Bıshop tarafından 14 Mayıs 2004 20:35 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Diyorum ya işin mitolojik ve efsane kısmını atıp direk gerçekçi ve tarihi bir film yapmaya çalışmışlar. Daha iyi mi olmuş orasına yorum yapmayacağım ama gerçek İlyeda olmamış sadece ondan "esinlenmiş" bir film olmuş gibi geldi bana.[signature][hline]Quidquid latine dictum sit, altum viditur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

patroclus da kuzeni degil arkadaşıdır hatırladıgım kadarı ile.
patroclus un ölümü üzerine aşil kovaladıgı bir bölüm turuva askerini gölde bogar bunun üzerine göl tanrısıda sinirlenip aşil i gıırtlaklar son anda zeus kurtarır kendisini.
hactor da aşille karşılaşınca kaçmaya başlar. aşil turuva etrafında 3 tur atar hactor u bulmak için. bunlar yoktu mesela ama ek bilgi olsun :)[signature][hline]"All those moments will be lost in time, like tears in rain..."
Bish'in akıllara durgunlık vericek görüntüsü !
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

film 150 dk ama nasi o kadar uzadi anlamadim hic bisi gostermediler ki helen kacirildi direk gemilere atlandi savas oldu bitti..brad pitt tamam guzel oynamis karizmasina di yecek soz yo amayani filmde neyi anatmak istediklerini anladim ama helen ve paris i anlatmadiklari kesin..savaslar guzeldi ama ne biliim bisiler eksikti filmde..Helen rolundeki kadinida nerden bulmuslar bilmiyorum ama su ana adar gordugum en guzel sarisin..keske film 180 dk falan olsaydida bole kopukluklar olmasaydi..

sonuc olarak iyi bir seyirlik herkesin gitmesini tavsiye ediyorum..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

pek film fln olmamış, berbat replikler, karaktersiz karakterler(karakter olmuo yani..), her bi taraftan vadaa şeklinde karakter fırlıo, o ne, bu kim niye burda şeklinde geçirdim filmi. aşilide aşık ettiler ya off off..
bu sırada filme tanrıları katınca illakide kanaldnin herculeune donmek zorunda deildi, fark ettiniz mi bilmem, zaten aşilin annesini görüyoruz filmde gayet bende tanrı havası yarattı film.
aşil vs hektor dövüşü iyiydi yinede, savaş sahneleri onun dışında uyuduruktu, kamera oynuodu paso bişi anlamayalim diye(hep öyle olur savaş sahnelerinde karambol olur bişi gozukmez ama bu apayrı bişiydi yani cidden slowmotion izlesen anlamazsın)
aşilin o fantastik zıplarımda vururumda hareketi gayet mantık dışıydı, gelsin samuraylar keserler walla dedirtti, adam havaya atlıo karşısındaki ağzı açık bakıo halbuki bu sırada aşilin kalkanı bacakları fln korumuyo git direk kes bitsin yani..[signature][hline]İnsan beyni moleküllerinin sıkıştırılmasından yapılmış olan kalkan ile korunuyordu Dünya.(Dünyayı Kurtaran Adam)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

doğrusu bu sefer boromir hortlayıp
LoTR da kral olamadım burda oliim bari modunda girdi o güzeldi....

ama bu şerefsiz Paris in son dakkada Legolas kesilmesi ve tüm film boyunca kazanova gezmesi ve özellikle şu Menelaus ile olan düellosundan kaçması beni öldürdü bitirdi ve hatta Orlando Bloom denen zibidiyi öldürme isteği doğurttu...:D

yani güzel filmdi bi karakterden nefret edebildim...güzel yani :D[signature][hline]Even an enemy is a valuable resource...if you know how to use it...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...