Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Coursera

Phoenixlin

Öne çıkan mesajlar

Coursera'nın partnerlerinden biri oldu. Bugün dersleri çeviriyorlar; ama yakın zamanda Türkçe olarak kendi derslerini siteye ekleyebilirler vs. vs(Bu arada dersleri çevirenler de öğrenciler. O yüzden iş teknik terimlere gelince nasıl çevrilmiştir bir fikrim yok).

Koç'ta bir de bazı hocalar, kendi master/doktora öğrencileri için özel bir ders açıp, orada Coursera'dan aldıkları derslerin notuna göre harf notu vermekte(ve tabii ki ben gidip de bunu kabul etmeyecek bir hocayla çalışıyorum :()
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 ay sonra ...
Bazi universiteler courserada sundugu programin biraz daha genis kapsamlisini kendi universite portalinda da sunuyor ve onlar courseradan degil de direkt kendilerinden sertifika veriyorlar.

bkz washington university

Benim su an aldigim 2-3 course un sertifika bedeli kurs basina 2200-2800 dolar arasi degisiyordu mesela.

verdim mi?
vermedim.
Sosyal ağlarda paylaş

Coursera'da iki farklı sertifika var artık. Biri beleş olanı. Dersi kim verdiyse onun imzasını barındıran "Statement of Accomplishment". Bu dersi aldım, bi şekilde minimum gereksinimleri yaptım vs. nanesi. Bir de "Verified Certificate" var. Bunun olayı da dersi veren hoca hangi okulda çalışıyorsa, direk okuldan "Bu adam bizden bu dersi aldı ve geçti" sertifikası oluyor. Bunu veren derslerde zaten özellikle gösteriyolar. Bu sertifikayı almak için de derse kayıt olarak senden istenen ücreti ödemen ve gene derste başarılı olman gerekiyor. Bu sertifikanın şu anki ücreti 49 dolar ama kısa bir süreliğine diyorlar(yaklaşık 3-4 aydır öyle işin aslı da ne zaman zamlanacağını belli olmaz)
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
Specializations başlattılar.
Çok yararlı gözüküyor da şu an alanıma dair bir şey yok ama ilgilenenler olursa,

https://www.coursera.org/specializations?utm_medium=topnav

Dersleri paket olarak sunuyorlar 49$'a sertifika veriyorlar.
Bir de şunu hardcopy olarak verseler tadından yenmez.

Şimdi Devoloping İnnovative Ideas for new companies isimli bir kursa başladım :) Güzel bilgiler veriyor.
İlk haftanın quizini kaçırdım ama bugün son dersi de izleyebilirsem giricem.
Sosyal ağlarda paylaş

xlaidehlevar said:

abi klasik sorularda webten uzun bir makale bul konu ile alakalı full copy paste yap tüm sorulara %100 puan veriyor

Abi hadi normal üniversite falan olsa kredin düşmesin, GPA yüksek gözüksün falan diye hoş görülür yaptığında; online olarak aldığın ve sana sertifika dışında bir getirisi olmayacak bir derste şunu yapmak komik olmuş.
Sosyal ağlarda paylaş

Phoenixlin said:

xlaidehlevar said:

abi klasik sorularda webten uzun bir makale bul konu ile alakalı full copy paste yap tüm sorulara %100 puan veriyor

Abi hadi normal üniversite falan olsa kredin düşmesin, GPA yüksek gözüksün falan diye hoş görülür yaptığında; online olarak aldığın ve sana sertifika dışında bir getirisi olmayacak bir derste şunu yapmak komik olmuş.

Yapan kim abi aklıma geldi bunları gerçekten okuyorlar mı diye denedim full puan verdi. %82 ile bitirdim dersi yoksa %100 alsam ne birşey öğrenmedikten sonra bir de para veriyorsun
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...