Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Europa Universalis 4

Komutan

Öne çıkan mesajlar

Hiç bir zaman dalmıyordu. Orda olay şu. MEsela 2 adet 2 k ordu var.
Sen 5 ksını bir dağın tepesine koyuyorsun. 15 k yıda 7 7 iki yan provincede bekletiyorsun. Adam 5 k ya girdiği anda kitlenmesini bekleyip orduları gönderiyorsun. İlk 5 k adamında biraz fazla kayıp oluyor ama combat width sebebiyle çok ağlatmıyordu eskiden. (Combat width kalkmış sanırım dağlarda)
Sonra 15 k adamın full moralle geldiğinden hemde defansiv bonus yuzunden adamı tokatlıyordu. Hatta gerekirse 5 klık orduyu geri cekiyordun morale ortalaması dusuk olmasın diye.
Sosyal ağlarda paylaş

Genoa ile ekonomi hedefli oynayayim dedim. Sadece Venedik ve ragusa'yı aldım. Milan Fransa ile ally olduk sürüyle savaşa girdim adamların yanında. Tam koloniler kuruyorum yayılıyorum. Milan durup dururken ally bozdu iki uç ay sonra da saldırdı. Yani yüz senelik alliance hic sebebi yokken dağılıyor. Core da yok bende adamın. Oyun bok oldu o noktadan sonra. Bıraktım ben de. Hic vefa yok ai'de.
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

Hiç bir zaman dalmıyordu. Orda olay şu. MEsela 2 adet 2 k ordu var.
Sen 5 ksını bir dağın tepesine koyuyorsun. 15 k yıda 7 7 iki yan provincede bekletiyorsun. Adam 5 k ya girdiği anda kitlenmesini bekleyip orduları gönderiyorsun. İlk 5 k adamında biraz fazla kayıp oluyor ama combat width sebebiyle çok ağlatmıyordu eskiden. (Combat width kalkmış sanırım dağlarda)
Sonra 15 k adamın full moralle geldiğinden hemde defansiv bonus yuzunden adamı tokatlıyordu. Hatta gerekirse 5 klık orduyu geri cekiyordun morale ortalaması dusuk olmasın diye.

Ona bile gelmiyor artık. Yenemeyecekse hiç bulaşmıyor. Hatta gidiyor arkada bir yerleri ele geçiriyor dfgsdf. Eskiden kazanamayacak olsada geride ki ordularla birlikte dalıyordu.

En son 6 ay önce oynadıydım 2-3 patch yedi oyun.

Artık hiç bitmiyor manpowerim. Sadece siegele geçiyor oyun. Minimum action.
Sosyal ağlarda paylaş

ahmedinejad said:

Genoa ile ekonomi hedefli oynayayim dedim. Sadece Venedik ve ragusa'yı aldım. Milan Fransa ile ally olduk sürüyle savaşa girdim adamların yanında. Tam koloniler kuruyorum yayılıyorum. Milan durup dururken ally bozdu iki uç ay sonra da saldırdı. Yani yüz senelik alliance hic sebebi yokken dağılıyor. Core da yok bende adamın. Oyun bok oldu o noktadan sonra. Bıraktım ben de. Hic vefa yok ai'de.

görev gelmiştir senin topraklarına claim veren.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi zaten AI alyans bozuyorsa anlaman lazım ki saldırıcak. Core a gerek yok genelde bi neden buluyo AI su toprakları istiyorum felan diye.
Oyunda bence en sıkıcı şey vertical oynamak yok. Toprak sayın az diye bi bonus almıyorsun. Avusturya ile bile oynarken mecburen saga sola saldırıyosun toprak alcam diye.
Hani küçük toprak daha cok monarch point felanda yok.
Ha penalty olmasını bende tercih etmiyorum o ayrı bende genelde yayılmacı oynuyorum da bazen işte mesela prussia ile bonus alabilmek için az topragın olmalı muhabbeti cok saçma.
Sosyal ağlarda paylaş

historical friend değilsen ve komşu ülke ile yakın güçte isen illaki bozuyolar allianceı.bende savoy ile oynarken milan aynı kazığı attı.

buarada bonepart avusturya oyunun hala devam ediyorsa söylemeyi unutmuşum,hre kurmak ile ilgili bilgi verirken.macaristanı falan yuttuğunda 3-4 core u olan ülke var içinde nitra-transylvania-hırvatistan falan gibi.bunların dandik birer provinceini coreladıktan ve hreye ekledikten sonra return province yaparak serbest bırakıp hreye üye ekleyebilirsin.

ayrıca avusturya oynayanın aklında olsun,munster-cologne-mainz gibi archbishopricler genelde katolik kalıyor ve protestanlığın ilerlemesi büyük ölçüde engelliyor.bu ülkelerin mümkün oldukça büyümesini ve opmleri yutmasını desteklerseniz protestanlık bikaç ülke ile sınırlı kalır.ayrıca protestan olsa bile event geliyor hemen başpiskoposu katolik biriyle değiştirmek için,aranız iyiyse kabul ediyor ai.
Sosyal ağlarda paylaş

osmanlı ile başladım tekrar. bizansı alırken trabzon eflak falan da katıldı savaşa. fırsattan istifade onları da çıkarayım dedim aradan. yedi düvel koalisyon kurdu bana karşı sdgsdg

sonuç:

http://i.hizliresim.com/br89oG.jpg

çok büyük sopa attım 0 manpowerla. 7-8 loan var ama artıdayım ödüyorum yavaş yavaş. muazzam zevkli savaş oldu. venedik de vardı savaşta white peace'le çekildi.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi rusya çok acayip pust bu oyunda. Commonwealth'i iyice yumuşattık yavaş yavaş yiyip bitireceğim bir baktım Rusya garantör olmuş ülkeye. Ki manpower ve ordu mevzusunda kafa kafayayiz ama coğrafi avantajı var ülkenin ondan bulaşmak istemiyorum. Neyse biraz zaman geçti baktım Rusya dalmış commonwealthe kendisi alıyor toprakları. Truce yaptılar ben gireyim bu sefer dedim yine garantör olmuş kfkdknfg. Resmen trolledi beni Ruslar.
Sosyal ağlarda paylaş

yok fransa ile kankaydık başından beri. macaristan'ı avusturya'yı falan sayesinde bitirdim. savaşa çağırınca katılmamak olmaz diye bol bol ispanya ile savaşına da girdim. iber'in yarısını da fransa aldı bu sayede. ben de italya'nın güneyini aldım ispanya'dan. yılanın başını büyütmeden ezmek lazım.

bi de hre disband oldu voter kalmadığı için. avusturya döt gibi kaldı ortada. gelen vurdu giden vurdu. viyana falan ekmek oldu bana.
Sosyal ağlarda paylaş

ispanya'nın sıkıntısı savaşa her zaman portekizle girmesi ve donanması hayvan olduğu için port blokajı falan pek yapamamak. bir de kuzeyden girmek için iki fort geçmek zorundasın. o sırada çok eriyor ordular. bir kere girince eğer arkadan desteğin sağlamsa zaten bir şey kalmıyor geride. ha bir de bu savaşlar sayesinde brezilya'nın ve kolombiya'nın sahil kısmının tamamını aldım ispanyadan. oradan da güzel trade geliri geldi.
Sosyal ağlarda paylaş

Oynadığım en iyi strateji oyunlarından biri ama bi süre sonra savaşmak çok bayıo. Gerçi şu haliyle bile 1900 saat civarı oynamışım oyunu :D.

Keşke kültür,din falan kasabileceğimiz (civ5 kafası) özellikleri de olsa. Küçük devletlerin oyunda hiç bir şansı olmuyor. ille biyerleri alıp büyümen lazım oyundan zevk almak istiosan.

Bu arada euya ilgili yardım isteyen olursa pm atabilir. Oyundaki kişisel rekorumda şöyle bişey. B)
Sosyal ağlarda paylaş

HRE oynum çok süper gidiyor gibi.

Austria olarak diplo ve influence aldım quality/quantity yanına.
İlk başta komple venediki yuttum. Bu süreçte macaristan bohemyaya royal marriage attım. Bohemya da şansa habsburgla başa geçti. Zaten protestanlık başlamıştı. Bohemya benle alyans bozunca claim throneu vurdum aldım PUya. Bu sırada Kölnde protestan oldu ve archbishoprik monarchye döndü. Orda sıkı takip sayesinde PU ya düştü bu sayede sıfır Pu ile başla 2 PU ol achisini aldım. Sürekli gözüm Pu notifikasyonunda yaşı büyük bütün krallara royal marriage atıyorum. Bu satyede İspanyada da Habsburglar var su anda.

Macaristanda hatun tahta geçince cocuğu weak oldu onada claim throne attım tedirgin bir 5 senenin ardından (osmanlı dalabilirdi) onada vurdum PU ya aldım mighier than sword oldu. (2)

Bu süreçte Bohemya inherit oldu ve elector oldum avusturyayla. Burdanda elector ol achisini aldım. (3)

Oyuna başından beri toprak çalma lan göt savaşı açtım. Şu anda 40 prenslik var HRE de.
İlk iki reformu geçirdim protestanlıktan önce ama negatife düştüm. Şu anda 10 tane heretic kaldı ve protestanlık centerlarının hepsini force conversion yaparak sildim haritadan bi tek danimarkada var onada vurucam.

Oyun genel anlamda çok fantastik. Spain, 3 elector ve Commonwealth ile allyım. Switzerlandı arada vassalladım. 8 relationship slotumda dolu şu anda. İtalyada Naplesı tokatadım güney italyaya iniyorum. Macaristanı integrate etmeme 10 sene var onu integrate edince bütün toprakları HRE ye cevirip 3uncu reformu alıcam.

Bu arada din savaşı hiç patlamadı ki patlasa sakattı Osmanlı, Fransa Moskovaya karşı İspanya ben Commonwealth vardı.

Arada 1 kere Osmanlıya vurup Macaristanı büyüttüm 4 5 toprak bir kere daha yanını yapıp balkanları ele geçircem belki Yunanistanı release edip vassalayabilirim.

Oyun genel olarak savaştan çok onu memnun et bunu memnun et ile geçiyor. 5 tane diplomat sürekli improve relationship modunda çalışıyor neredeyse. 1 taneside sürekli Commonwealthte heir boostluyo. Son 10 heirin hepsi habsburg cıktı. su anda 100 puan felan topluyorum her heire yaklasık 50% tikleme şansı var neredeyse.

En büyük iki bal işte Kölnün PU'su ve Bohemyanın PUsu idi.

Gelecekte ki planım önce reform 5 i alıp iş savaşı durdurup sonra Commonwealthi düzlemek. ORda 3 5 toprağım var alamadığım onlarıda alıp penaltysini silmem lazım. Bu arada Hollanda kuruldu ama kafasına kafasıan vurup hollandı aldım. Frieslandıda release ettirdim. Onlarıda döversem 1 tek fransada toprağım kalcak.

Bu arada fransa şamar oğlanı olması bana çok yaradı. İSpanya power house moduna dönüştü. Ben anti protestan oynayınca danimarka ve PUları dışında ciddi protestan ülke kalmadı.

Son detay freecityleri dine davet etmek ne zor ya. Adamlar free city diye normal yolla gelmiyo illa sağdan soldan allylarına dalıp convert etmek zorunda kalıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...