calvaria Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2016 Gece tekrar denerim eğer yapamazsam bu sefer fotoğraflarla sorarım. Teşekkürler verdiğiniz bilgiler icin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calvaria Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2016 olay şu adal benim vassalım ve warsangoli üzerinde claimi var ama ben warsangali ile komşu değilim ve claimim yok. adal yani vassalımın claimini sebep gösterip savaş açamaz mıyım ? yada bu olay yakın zamanda kalktı mı? çünkü eski sürüme ait videolarda yapıyor adamın biri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2016 var aslinda acabiliodun en son. Yani ben yapmistim, ama aldigin yerleri vassala veriosun tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2016 Oralarda vasal yapman baştan hata olmuş, kendi önünü kesmişsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calvaria Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2016 Evet dostlar acemiligime yenilmiş bulunmaktayım, 30 birim ordumla afrika arabistan savaştım durdum, tam manpowerim bitti ibis memluk savaş açtı haritadan silindim. Osmanlıda bırak memluke saldırmayı daha karaman la uğraşıyor. Eu4 maceramı burda sonlandırmış bulunmaktayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2016 oyunun basında bol bol ordu disbandlayıp mercenary alacaksın man powerı belirli bi seviye ustunde tutmak icin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2016 abi rusya falan degilsen zaten manpoweri gereksiz yere harcama. Stabil ekonomi ve onu bozmayacak kadar mercle dalasman gerekli - paraya bile dussen merc gogo, nasolsa odersin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2016 Etiyopya achievement'ı yapmıştım ben o kadar kritik değil, hiç disband yapmadan, 1-2 merc alarak rahatlıkla güçlenirsin. Ama tabi diplomasi için biraz tecrübe lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valvyn Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2016 Etiyopya teknoloji ne gitmek lazım başta manpower%50 sonra sömürge mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calvaria Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2016 Benim en büyük hatam memluk tarafında ki kalemi yıkmam oldu para için, adamlar bir anda saldırdı karşı koyacak vaktim olmadı. Kale duruyor olsaydı paralı askerle falan dayanirdim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2016 Valla kolonileşmeye gerek yok, askeri ve diplomasi lazım. Özellikle defensive, Etiyopya idea bonusu, Kıpti bonusu, kahve bonusu ve defense'la birleşince kaleler aşırı güçlü oluyor. Çok istiyorsan administrative ağacından +1 kolonici vereni seçebilirsin. Para için ticaret gerekiyor ama ben önce +2 dip rep arıyorum genelde, onu kullanarak kuracağın ittifaklar seni çok rahatlatabilir, osmanlı'yla bile ittifak kurabilirsin bir ihtimal memluke karşı. Belli Kahire'yi falan alınca Osmanlı otomatik bozuyor zaten ittifakı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2016 colonileşme avrupa dışında manasız zaten oyunun en boktan mekaniği bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Promenader Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2016 Son yamalarla isveçle danimarkayı nasıl yeniuoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calvaria Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2016 Hırs yaptım hafta sonu tekrar oynadım memluk un yarısını aldım alexandra bende ama borç batağına battım 12 tane 160 ducatlik borcum var gelir artmiyor, sinir oldum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2016 Promenader said: Son yamalarla isveçle danimarkayı nasıl yeniuoruz Hep aynıydı hala aynı. Englandla ally olcan. Danimarka Gotlanda isyanı bastırmaya gidince patlatıcan savaşı. Ordusu orda mahsur kalıcak sen kendi donanmanla kitlicen orda. Askerden çok donanmala önemli özetle. Ana karada Norveçi her halukarda tokatlıyosun zaten. Danimarka rusyayla allay olursa biraz sıkıntı oluyo ama Novgorod arada kalırsa çakabiliyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2016 calvaria said: Hırs yaptım hafta sonu tekrar oynadım memluk un yarısını aldım alexandra bende ama borç batağına battım 12 tane 160 ducatlik borcum var gelir artmiyor, sinir oldum Savasırken loot yapıyo musun? Bide savaimadıgın anlarda bütün kaleler kapalı, ordu barı sıfır değil mi? Alexandriayı aldıysan trade nodunu oraya çektin mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calvaria Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2016 Alexandra başkent mi yapmam gerekiyor nodu en iyi şekilde kullanmak için, tam onu anlayamadım. Kaleleri ve ordu giderlerini kapatır kapatmaz tüm sünniler ayaklanıyor. Basta vassal alcağım yerlerin çok parasını almadim ekonomileri bozulmasın diye, bu seferde insanligimdan dolayı kaybettim heralde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2016 Evet ordu maintenance'ını kısmak artık yüksek isyan riski oldu mu biraz kasıyor çünkü ordu morali toplanana kadar bir zaman geçiyor. Bana kalırsa fazla hızlı büyümüşsün, çok fazle overextension ve war exhaustion isyan riskini artırmış. O kadar aceleye gerek yok. Osmanlı memlük'e saldırana kadar sen boynuz civarını ele geçir, osmanlı saldırdığı zaman sen de arkadan saldır memlük'e. İttifaklar çok önemli. Atıyorum 5k bir ordu bile olsa, senin olmadığın yerden saldırması ekstra cephe yaratır. Adam ordusunu getir götür yaparken bir dolu zaman kaybeder. edit: uzun savaş ancak ve ancak düşman topraklarında yapabiliyorsan ve çoook geniş manpower havuzun varsa kabul edilebilir. Onun dışında uzun savaş=kayıp savaş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Promenader Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2016 BonePART said: Promenader said: Son yamalarla isveçle danimarkayı nasıl yeniuoruz Hep aynıydı hala aynı. Englandla ally olcan. Danimarka Gotlanda isyanı bastırmaya gidince patlatıcan savaşı. Ordusu orda mahsur kalıcak sen kendi donanmanla kitlicen orda. Askerden çok donanmala önemli özetle. Ana karada Norveçi her halukarda tokatlıyosun zaten. Danimarka rusyayla allay olursa biraz sıkıntı oluyo ama Novgorod arada kalırsa çakabiliyorsun. Eskiden ingiltereye gerek yoktu straitleri değiştirince ally lazım olmuş demek. Support independence içinde conquest of paradise lazım abv paradox. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fili Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2016 evet tek başına zor İsveç'in bağımsızlığını kazanmak en azından ilk yıllarda ama support independence özelliği varsa İsveç'i özgürleştirmek için İngiltere ve Teutonic Order ile müttefik olursan hiç donanma basmasan bile ikisinin donanması çok rahat yetiyor Danimarka ve müttefiklerine. Danimarkanın ordusu götland'de sıkıştığı için bir Norveç'i dövüyorsun rahatlıkla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valvyn Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2016 yok mu pati discordda olup oynayan grup multi yapalım arada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2016 ya bu territorysi stati cok uzun iş olmamışmı herseferinde? şu spy olayıda bölgesel olmalıymış bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Murray Mesaj tarihi: Eylül 3, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2016 Daha önce demiştim de geyiğe vurulmuş, bu oyuna nereden bakılırsa 1000'in üzerinde saat ayırdım ve extended dahil pek çok modu yedim bitirdim. Gel gör ki; oyunda güçlenen oyuncuyu dengelemek için yazılmış salak scriptlerden gına gelmişti. Steam'de indirime girmiş, bakayım dedim yorumlara; benimle aynı düşünceleri paylaşmış 1500 saat gameplay'i olan biri şunu yazmış: n 44 products in account 1 review Not Recommended 1,479.8 hrs on record POSTED: 28 AUGUST This game - at least for me - is a joke, an absolute stupid joke. The pro arguments can be found throughout all positive reviews. I have more than 1,2k hours spent on this game and I have around 130 achievements unlocked. And now here comes the joke.... Ironman ... I understand ... its for the players who want to play a relatively accurate simulation and not some console opening/typing/closing ... the 2nd being a waste of time. The thing about ironman apparentally is - at least it feels so in every run to me - that as soon as the AI knows which achievement you are going for, the whole world turns against you, trying to prevent you from reaching the achievement. This makes achievements extremely hard to get - and yeah ... that is still okay with me. What I am not okay with is listed below: The things that make me go uberly mad and crazy are things happening as follows: - Playing Bengal, having mil-tech 7, 5% extra discipline and a ration of 3:1 favouring my side. I am camping on a province with mountains with a 5 shock general. My enemies together have 1/2 size of my army, have a 3 shock general, no extra discipline, no extra tactics or ANY thing that could favour them. Additionally they are mil-tech 4-5 .... I get attacked in the mountains and I was squished instantly.... Any explanations?! huh? hello? WTF is this? ... okay that was only a waste of around 3-4 hours gameplay. - Playing Granada ... already owning half of iberia .... war against portugal (3 provinces nothing more of portugal), no allies, no nothing ... I declare war and suddenly around 45k of merceneries/condottierie are hired and they come from allllll over the continent ... what the actual ♥♥♥♥ paradox??? WHAT THE ACTUAL ♥♥♥♥?!?!?! Okay ... no problem .... only a waste of about 15 hours gameplay. - Playing the papal state: Going for the holy trinity achievement ... only 3 wars away from completing the achievement. Huge coalition forms ... no problem ...declares war on me ... no problem --> I have commonwealth and France as allies .... both with +200 relations, at peace, owing me alltogether about 50 favours ... they dont accept .... WTF??!?!?!?!?! What the actual ♥♥♥♥ paradox?! Stop kidding everyone with your secret mechanics... that is a joke ... okay around 30-35 hours of gameplay lost ... what a waste .... These are only 3 of 100s of frustrating examples where u end up quitting the game with your heart in your pants, asking yourself what the hell happened right there ... Then screaming at the screen cuz u have literally wasted so many hours for absolutely nothing. This is enough paradox ... go to hell, i will uninstall this devilish game and never turn it on again. You guys know very well why you chose the brand name "Paradox" ... because it is all damn paradox and non logical ... U guys are crazy ... Additionally wanting around 15-20 EUR for every DLC ... dont get me started on that one .... you guys suck ... sorry, I supported your games since the release of HOI2 ... but it has all turned into a money making joke. Hope your business crumbles by no logical means, just like my empires did ... Kesinlikle bir strateji oyunu değil tamamen harita boyama oyunudur bu oyun. Büyük bir iddia olduğunun farkındayım ama bu yazan arkadaşla aynı hisleri yaşadığım, binlerce kez şu salak saçma eventlara, durumlara şahit olduğum için artık bunu iddia edebilirim. Rusya'yı olması gerekenden önce kurup da, 22k'lık ordumla 5k'lık kazak ordusuna (moralleri de düşüktü kazakların) yenilince sildim bu oyunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Eylül 3, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2016 https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_military_disasters lut fen praise johan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fili Mesaj tarihi: Eylül 3, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2016 Murray said: Gel gör ki; oyunda güçlenen oyuncuyu dengelemek için yazılmış salak scriptlerden gına gelmişti. Kesinlikle bir strateji oyunu değil tamamen harita boyama oyunudur bu oyun. lol ne istediğine karar vermen lazım önce Hem güçleneyim kimse karışmasın ta ki sıra onlara gelene kadar diyorsun sonra ama bu bir strateji oyunu değil harita boyuyoruz diyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar