Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Europa Universalis 4

Komutan

Öne çıkan mesajlar

Sonbaharda gelecek dlcde teknoloji sistemine el atmışlar. Bundan sonra hiçbir ülke için technology group penalty olmayacakmış. Ek olarak enstitüler geliyormuş.

What does this mean?

The progress of Europe is not guaranteed, but most importantly, a nation in Asia or Africa is no longer crippled from day 1, and forced to avoid spending power on ideas and development.

devamı için
Sosyal ağlarda paylaş

Teknoloji olayı iyi olmuş ama suyunu çıkartmayı bulur yine birileri. Sevmediğin şey her patch de oyun değişiyor. İyi yönüde var kötü yönü de. Her patch yeni oyun gibi oluyor. Bi oynarken diyorum öteki oyunda kırım oynayayım. Hop bi patch sil baştan. Eu5 te saçma sapan bi sistem olur kesin.
Sosyal ağlarda paylaş

oh be sonunda afrika ya da japonya oynamak işkence olmaktan kurtulucak
sırf bu yüzden soğuyodum her düşük tech krallık oynadığımda

bu arada abi bu espionage olayı ne yorucu olmuş ya
spy network kurunca %20ye kadar tech bonus kazanıyosun
resmen yapmazsan boşu boşuna puan harcamak
yapmakta durmadan bi diplomatı oraya bağlamaktan öte sürekli kontrol edip aman kaçmasın düşmesin demek oluyo çok yordu
Sosyal ağlarda paylaş

Oyun bozuk değildi ki şimdiye kadar. Mevcut hal bir tercihti ekonomik sebeplerle. Mercedesle renaultyu kıyaslayıp renault bozuk çünkü mercedesteki özellikler yok demek gibi bir şey dediğin ama aradaki fiyat farkını da sorguluyor musun?

Oyunun bir satış fiyatı var, ne kadar satabileceği belirli aşağı yukarı. Firmanın bir kar beklentisi var. Buna göre bir bütçe belirlenip oyunda neler olacağına karar verilip yapılıyor. Sınırsız bütçeyle ve zamanla ellerinden gelenin en iyisini yapıp sonra 60 liradan satmalarını mı bekliyordun?
Sosyal ağlarda paylaş

o satis forecastleri da goruyoruz ki oyunu degistire degistire, ayni ismi 5 farkli oyun olarak satmak uzerine kurulu. "oyunu bi cikaralim da zaman icinde degstire degistire baska bir oyun haline getiririz" mantigi ile bir ek pakedi release ederken digerini duyurmalari falan oyuncuya surekli birseylerden mahrum kaldigi hissiyatini yasatiyor. paradox yine insafli firma, pakedi almasan da kokten yenilikleri oyuna tesir ediyor neyse ki. bu sayede fiyatini hak etmeyen son 2 pakede para vermedigim halde onemli yeniliklerinden faydalanabildim.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi paradox 4X lerinin mantığı şu. Oyunu temel bir oyun olarak çıkartırız. Her DLC'de bir kaç detay ekleriz. Mesela her DLC de bir bölgedeki ırkları toparlıyolar kendi idealarını yapıyolar, Bir özellik ekliyolar hatakarı düzeltşiyolar fela. Güzel aslında he r patchde değişik bir oyun oynuyoruz.

Bu arada Persleri kurdum anasına atladım orta asyanın. OSmanlıya dalıcam ürküğyorum Polonya Avusturya İsvec Delhi Hungary hepsi allyım hepsi osmanlıyı cok seviyo saldıramayız diyo bu nasıl bi olay lan.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...