BonePART Mesaj tarihi: Aralık 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2015 ya cok sacma bişi bence bu en para neden yarı fiyatına oyun alıyoruz kesinlikle anlamıs değilim 2 aydır ayda 50 tl atıyorum hesaba christmas indirimi icin eauhuhea Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hollwanderrr Mesaj tarihi: Aralık 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2015 dijital hayrat falan mı bu enpara? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yabgu Mesaj tarihi: Aralık 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2015 23 ediyorsa dlc + içerik paketi hemen havale ile para atayım biri bana giftlesin, tamam en sevdiğim oyunlardan birisi ama bu fiyat kabul edilebilir değil, günlerdir bekliyorum :D fiyatı görünce oha çektim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Aralık 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2015 said: Increased base number of buildings per province from 1 to 2. This is still significantly less than the "thousands" common in most provinces in the real world, but we are approaching greater realism. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Aralık 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2015 abi actır bi enpara hesabı sende kurtuar kendini Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Aralık 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2015 en azından bi temple bi market kurabilcez demek eh işte ama hala embassyi arıyor gönül hel4e bide hre uyesi olunca 2 diplomat üzüyor insanı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Aralık 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2015 en para ne ya anlatsanıza bi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Aralık 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2015 http://www.finansbank.enpara.com/ banka hesabı açtırıyosun üyelik ucreti yok her ay ilk 50 tl harcadıgın paranın yarısını geri veriyolar şube kullanmıyolar ordan uye ol diyosun bir gun sonra gelip uye ediyolar kartını getiriyolar kredi kartı değil banka kartı o nedenle ne para yuklersen o kadar paran oluyor steamde felan harcadıgtın tabe onu unuttum solemeyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Aralık 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2015 lan cok pahali, buna bu kadar para veriyosak oncekilere neden verdik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Aralık 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2015 Oyun 31 lira yahu 40 falan değil. Osmanlı Ai bufflanmış, pat diye İstanbul'u alıyor, sonra sıradan tüm core'ları topluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yabgu Mesaj tarihi: Aralık 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2015 küfrede küfrede aldım ben, ne yapayım çok oynuyorum sigar içki de yok :D bizim israfımız da bu asdaf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Aralık 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2015 COSSACKS YUKLEYİNCE Bİ YAVASLAMA OLDU MU? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Aralık 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2015 BonePART said: http://www.finansbank.enpara.com/ banka hesabı açtırıyosun üyelik ucreti yok her ay ilk 50 tl harcadıgın paranın yarısını geri veriyolar şube kullanmıyolar ordan uye ol diyosun bir gun sonra gelip uye ediyolar kartını getiriyolar kredi kartı değil banka kartı o nedenle ne para yuklersen o kadar paran oluyor steamde felan harcadıgtın tabe onu unuttum solemeyi Ayrı olarak para transfer ücreti yok,eft beleş. Ayda bir kere istediğin atm'den ücretsiz parada çekebiliyorsun. (normalde ortak atm'den para çektiğinde komisyon vs. alınıyor ayrı ücret kesiliyor) Bunlar ayrı artıları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Aralık 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2015 BonePART said: COSSACKS YUKLEYİNCE Bİ YAVASLAMA OLDU MU? olmadı ama arada bug oluyor, pencereler saydamlaşıyor. Yani sorunsuz değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Aralık 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2015 bütün modlarda gitti sinir oldum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Aralık 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2015 Bu arada prod ya da tax binasi yapmanin ne manasi var cozemedim. Ay basina 0.40 gelir arttiracak bina icin neden 360 ducat harcayim ki, sirf kendi parasini cikarmasi 900 ay surmuyor mu bu mantiga gore? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hollwanderrr Mesaj tarihi: Aralık 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2015 BonePART said: bütün modlarda gitti sinir oldum e gider benim gibi bekleyeceksin yeni exp packle uyumlu mod versiyonları çıkana kadar, ben daha almadım cossacksı bu yüzden modlar daha common sense'e bile adapte olamamıştı aslında doğru düzgün, o yüzden oynamıyordum stabilize olmasını bekliyordum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Aralık 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2015 Nigger_of_the_sand said: Bu arada prod ya da tax binasi yapmanin ne manasi var cozemedim. Ay basina 0.40 gelir arttiracak bina icin neden 360 ducat harcayim ki, sirf kendi parasini cikarmasi 900 ay surmuyor mu bu mantiga gore? tax binasının dısardan gelen cok bonusu var. öle etkili oluyo. production bınasınında esprisi direk production kadar (hatta yerine göre daha fazla) trade'e katkısı. domine ettiği bir routun en ucundan baslarsan production binası dikmeye anlarsın demek istediğimi. mesela western powersın East indies spice islands, afrıka falan tradeleri almıssın. endonezyada attığın production binası productiona +0,6 verirken mesela trade value olarak katlana katlana senın topladığın yere geldğinde 3-4 oluyo. bide üstüne marchantların verdiği bonus var. bide üstüne trade efficienty var. Haliyle dünyanın öbür ucuna attığın bina kat kat fazlsıyla dönebiliyo. Ha tabi, onun yerine mercanary alırsın o parayla gibip birilerini döversin her türlü daha karlı olur o baska. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Aralık 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2015 baya baya kötü yorumlar, bugpool olmuş gene oyun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Aralık 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2015 bu arada eu 4 gibi bir oyun icin 900 ay kısa bir sure oyun 350 sene suruyor 40 sene hic bir sey değil bir de su var binalar baseline tax veriyor senin tax karlılıgın arttıkca oda artıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Aralık 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2015 100 yılda bile kendini çıkaracaksa paran varsa yaparsın, özellikle değeri artacak mallara basmak lazım. Üretimde lider olunca bir %10 bonus daha geliyor o ürün için. Bir Venedik oyunu oynayım dedim, allah yani. Osmanlı bana savaş açınca satan Fransa ve Aragon. Osmanlı'nın önce Macaristan sonra Avusturya ile müttefik olması. Şunlar olmazdı hiç. Favor sistemi bence daha iyi olmuş 10 yılda bir çağırabilmekten ama estate sistemi yüzünden büyük devletler zaman zaman büyük isyanlarla uğraşıyor, o yüzden eskisi kadar güvenilir değiller. Şimdilik 60 yıl oynayabildim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Aralık 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2015 Para ceplerinden tasmiyorsa bina dikmenin opportunity costu cok fazla, 40 yil sonra kendi fiyatini cikarsa bile 40 yil boyunca o parayi kullanamamis olmanin fiyati cok fazla. Oyunun en basinda dikmedigin muddet de alabilecegin verimin cok daha azini almis oluyosun, ki kimsenin de oyunun basinda o kadar parasi olmaz. Zaten en pahali binalari acacak teknoloji bi 200 yil sonra geliyo. Oyunun bitimine 200 yil kalmisken de 40 yil sonra break even olacak bi yatirim yapmak sacma geliyo bana. Ki province ne kadar verimsiz ise o kadar artiyo bu geri donus suresi, o 40 oluyo 100 mesela. Hani binalarin nasil isledigini anlayamamisimdir umarim diyorum, umarim benim anladigimdan daha fazladir bonuslari. Cucenin dedigi production olayini deniycem mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Aralık 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2015 Birincisi para oyunda çok boş bi resource. YAne kasanda 1000 gold durcağına income'ını 2 arttırmak cok daha iyi bir yatırım cunku duran para bir gelir getirmiyor. Bu sebebple tax gelirlerini arttırmak her zaman yararlı. Ayrıcaq her bina her yere yapılması sart değil. Production binalarını değerli production olan (silk dye salt gold) yerlere yapmak mantıklı. Trade binaları güçlü olan nodeunda yapmak özellikle center o tradelerde çok önemli. Tax binalşarı tax geliri fazla olan yerlerde ya da develeopment arttıracağın yerlerde önemli. Dediğim gibi gelirlerin hepsi bir çok çarpandan geçiyor. Sadece orda yazan değer değil. Ki bir çok ülkede cidden para çeplerden taşıyor. Venice spain portugal austria felan paraları koycak yer bulamıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Aralık 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2015 Ama oyunda bir suru ulke var, bu oyunu oynamanin tek yolu privileged ulkeler secip world domination yapmak degil ki. Bircok ulkede degil, ayricalikli birkac tanesinde tasiyor para yani. Yatirimin sadece parasi zaten bol olana yaramasinda ya da sadece parasi bol olanin yatirim yapabilmesinde bir sorun var bence. Esas parasi az olana bir faydasi olmasi lazim yatirimin ki bir islevi olsun. Tax value'su 15 olan provinceime bakiyorum, 360 ducat harcayip en guclu tax binasini diksam ayda 0.40 getirecek bana. 900 ay yani 70 yil sonra o parayi ben ancak geri alabilecegim yani. 903 ay sonra param bugunkunden 1 kurus fazla olsun diye neden bugun 360 ducat harcayim ki mesela. Benim hesaplayamadigim baska katkilari yok ise durum boyle. Ki oyunda 15 tax valuelu province de bir elin parmaklari kadar, ortalama bir bolgeye yapsam 0.1 falan verecegi deger. Evet para oyunda durdugu muddet bir ise yaramayan bir kaynak, iste bu yuzden bir yatirima donusturulebilmesi gerekiyor. Kucuk bir devletin para biriktirdigi zaman o parayi kendine gozle gorulur bir faydasi olacak sekilde harcayabilmesi lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Aralık 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2015 Marksaisst gördüm seni. PARASI OLAN KAZANIR ARKADAS! BOĞUN EY! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar