Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Europa Universalis 4

Komutan

Öne çıkan mesajlar

Estates sistemi farklı bir dinamik getiriyor ama onu ne kadar iyi yapacaklar şüpheli. Müslümanlara da Osmanlı'nın millet sistemi benzeri bir estate gelecekmiş, hem 3(kilise, asiller,burjuva) estates hem milletler mi olacak onu anlamadım, çünkü müslümanlarda farklı bir dinamik var.

Bu estate'lere toprakların kontrolünü veriyormuşsun onları memnun etmek için, öte yandan çok güçlenen estate sana kafa tutabiliyormuş.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
The well-known Three Estates of Clergy, Nobility and Burghers are all represented, but in addition to these, there are also a number of special Estates that only appear in certain nations. Eastern technology group countries that control Steppe territory will get Cossacks as an Estate, and Muslim countries will get a special called Dhimmi that represents something like the Millet system practiced in the Ottoman Empire.Each Estate has a level of influence, loyalty and territorial control. While we are aware that calling for example Cossacks an 'Estate' is a bit of a misnomer, we felt that the system would be much poorer for excluding power groupings that fall outside the traditional Three Estates.
Sosyal ağlarda paylaş

eldar said:

Ben de öyle yazdım, millet sistemi benzeri bir estate gelecekmiş.

Anlamadığım 3 estate sadece Batı teknoloji grubu ülkelerinde mi olacak.

batıda din adamları-soylular-tüccarlar

eastern tech- tüccar yerine kazaklar

westernize oldugunda kazak estatei gidio hatta,forumda paradox modları oyle yazmıs

bu arada

https://www.reddit.com/r/eu4/comments/3ozqjv/if_eu4_has_taught_me_one_thing_it_is_how_to_pull/
Sosyal ağlarda paylaş

İngiltere Campaignim bitti
Colonization inanılmaz derecede sıkıcı b ir şeymiş tekrar hatırladım bi daha hayatta oynamam fransa ispanya portekiz ingiltere felan
Birde Asyaya yayılmak ne sıkıcı bir şey ya OCD mi tetikledi tesmen tam ben bi adayı kompel kolonize ederken yanıma koloni atan AI

en azından arada 50 tane asivmınt aldım
Sosyal ağlarda paylaş

victoria daha iyide dahada imnmax abi, herhangi bi ülkeyle azıcık ordu toparla git japonyayı al gerekiyosa tam rebelların cıktığı ana dnek getir, orda zaten 30-40 birigadfe ordu var parada var, onunla git cinin en yüksek poplu yerlerini al ordan ordu bas diye gidiyo
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
DoGMeaT said:

viktoryaya gelin

eu4 blob similatörü,sürekli min-max'a itiyor insanı

ck2'De komik şeyler oluyor,uyuz olduun adamın karısı kızını yataga atmaca,yahut

kör çocugunuza courty caliagrapher title'ı vermece fln,eğlendiriyor.

vanilla oynarsan tabi blob simülatörü, vanilla oyunun tutorialı

uzun lafın kısası vanilla oynayan euya bok atmasın, var olan en iyi strateji serisi eu
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...