Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Europa Universalis 4

Komutan

Öne çıkan mesajlar

el dorado alıp aztec deneyen var mı?
1525 falandı bütün reformları geçirdim son kez tüm vassalları topluyodum
insaf ingiltere 1528de savaş açtı ya
bi de truce falan dinlemeden aldım hızlı hızlı ne de olsa admin power falan başka işe yaramıyo
reform religion yapınca da 8/8/8 tech oluyosun direkt

daha hızlı nasıl yapılabilir bilemedim
redditte de paradoxta da bulamadım hiç bişey
Sosyal ağlarda paylaş

aztek değil de cusco(inkalar) ile oynuyorum.

Baya agresif başlayıp etrafımdaki ülkelerden 4'ünü diplo annexledim, kalanları -Inca'yı kurmayı unuttuğumdan- claim falan olmadan full annex diyip geçtim, Hatta o yüzden dini reformları bitirdiğimde benim teknolojiler 4/1/4'tü eheh. castille korumasında rahat rahat 1526'da batılılaşmayı bitirdiğim gibi alliance kurup ingiltereye saldırdım.

Bir kaç farklı twitch kanalında sordum; başkente kesintisiz bağlantılı olsa da colonial nation oluşur diyor millet,
ahanda oluşmuyor
SS alayım hatta;

ispanya-portekiz her zamanki gibi ally. He çareler tükenmiyor tabi ispanya ile alliance kurdum, ingiltereye beraber saldırıyoruz, o esnada portekiz'e de dalıyorum; ispanya katılamıyor tabi eheh.
Bi 100 yıla falan anca bırakırım ispanyayı; Aragon + naples'ı erkenden yedi bitirdi wedding event'i sayesinde, üstüne burgundy'i annexleyen avusturya ile alliance kurdu.
Amaç başkent ile bağlantıyı bozmadan adım adım gidip 2 kıtaya da %100 sahif olmak :)

O değil de portekiz kolonileşmesi OP; 1544'de 145/year

Sosyal ağlarda paylaş

Aynen westernization bitmeden kayık dahi yapamıyorsun
exploration + dinden gelen kolonistleri direk kuzeye yolladım, castille zor olduğundan portekiz'den koruma istemekti amacım da tordesillas antlaşması muhabbetinden herkes tek koloniye focuslanıyor, 60 colony range'i vardı zaten nasıl gideyim brezilya'ya eheh

Base tax yüksekti zaten, max force limit asker + max opinion + statesman ile ucu ucuna korumayı kabul etti castille. Ben batılılaşıp alliance kurduktan 2 yıl sonra aragon + naples'ı annexledi zaten, beklemiş olsaydım kabul etmezdi büyük olasılık, portekiz de direk rival attı tabi.

İspanya Kolonileşmeyle de pek uğraşamadı zaten, avusturya paso savaşa çağırıyor bunu, o bitince de ben çağırıyorum ingiltereye karşı falan

Azteklerde var mı bilmiyorum da inka için convert bonus yok hiç, +2 base, 1,5 da 3 stability'den gelsin hadi = 3,5.
-2 penaltı kültür farkından geliyor zaten, 4 nüfuslu şehre dahi dokunamıyorsun. religious ya da humanist 4. idea olarak şart gibi duruyor
Sosyal ağlarda paylaş

güney amerika kıtasında çıkmaz da, kuzey amerikada 5 tane overseas province olsun, direk koloni oluşturur, karayipler görünüyor mesela ss'de. Olay orda.
Kuzey amerikada aynı colonial region'da 4 overseas province'ı geçmeden başkente kara bağlantılı ilerlediğimden meksika oluşmadı misal.
panama ile aztekler arasındaki kolonileri yapmadan anca 3 tane şehirlerini aldım falan.
Sosyal ağlarda paylaş

knoxville said:

zırvalığa gel

- You now have automatic access to any countries that are granting military access to those you are at war with.

fransanın oyunda military access verdiği navarra vardı
burgundy ordan otomatik almış
mantık yok

Aslında mantıklı yardım ve yataklık yapınca bi tarafa taraf sayılıyo adam giriyosun sende. Çoks açma değil.

CK II de direk her yere giriyosun mesela o daha elenceli
Sosyal ağlarda paylaş

Caladorn said:

güney amerika kıtasında çıkmaz da, kuzey amerikada 5 tane overseas province olsun, direk koloni oluşturur, karayipler görünüyor mesela ss'de. Olay orda.
Kuzey amerikada aynı colonial region'da 4 overseas province'ı geçmeden başkente kara bağlantılı ilerlediğimden meksika oluşmadı misal.
panama ile aztekler arasındaki kolonileri yapmadan anca 3 tane şehirlerini aldım falan.

küba galiba colonial olmuş bundan dolayı yanlısmıyım ? tam göremedim ss ten ama rengi daha acık.
aslen yerlisi oldugu için amerikan bölgelerde yapmasa coloni daha iyi olurmus.
Sosyal ağlarda paylaş

aynen karayipler mecbur ayrı koloni oluşturuyor. Gene kolonilerle ilgili;
Bir de savaş esnasında, yapımı devam eden düşman kolonisine asker yollayıp "seize colony" deyince, direk senin oluyor o koloni. Üstüne, gene koloni tamamlanmadan kolonist yollarsan tamamlandığında senin kültür & dinini alıyorlar. ingizlerden çala çala karayipleri kurdum zaten kendim çivi çakmadım eheh
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...