Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Europa Universalis 4

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ya ora uzak kalıo şeyden uzak hatta, afrika güney Amerika geçişi arasında bi ada var, ordan atlıosun. Oradan uzak kalıo. PU yu nası kırcaksın bu arada?
Mesaj tarihi:
Daesu said:

eldar said:

ha ben bi deneme oyunu yapıyım dedim, isveç'le müttefik olmuştum. 2 yıl sonra isveç bağımsızlık savaşı açtı, çat bende girdim onla beraber, sormadı bile. 1451'de bağımsız oldum, acaba ben açsam da isveç gelecek miydi, gelmicek diye görünüyodu ama, -1000 yazıyordu.
Şimdi biraz devam edicem ama lvl7 olmadan koloni kurmaya başlanmıyormuş norveç'le onu fark ettim. İlk açılışta abusive hamleler yapmazsam yine biraz oturmam gerekecek gibi görünüyor. Büyük devletlere yamanmaya çalışacağım.

icelanddan niye atlıyamıyosun canadaya hemen, cok kısa bi mesafe var

icelanddne kanadaya atlatrsan kanada colonysinin baskenti iceland oluyo ve avrupada kalıyo kolonide bi halta yaramıyo o zaman
Mesaj tarihi:
Daesu said:

Exploration idea 3: Overseas Exploration
+50% range
birde range advisor yakalarsan.

hoş farazi konusuyorum işteyim şu an acıp bakamıyorum, level7 beklemek cok geldi gözüme norveç için

canada derken gronlandi kastettim zatn orasıda canadaya baglanıyor

faransızlar la anaca bu şekilde afrikanın en üstünde bir bölge var oraya yete bildim
Mesaj tarihi:
vermıomu nası ya?
yani range deilde direk oranın uzerınden + koyuyosun.

pfft çok sıkıcı olmuş öbür türlü. Ne anlamı kalıo docking rightin o zaman.

bence sizin oynadığınız versiyon çok basit -.-
Mesaj tarihi:
10 kere falan girdi indirime. bide diger sitelerede bakın steam keyi satan kesin vardır

art of war alınmalı kesinlikle. ama onda indirim göremezsiniz, dlclerde indirim olmuyor
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
savaş sırasında veriyosun artık art of war ile ama sınırı olması lazım.

uzaktaki ülkelerin yanınadn 1 province aldıktan sonra core yapıp veriyorum onu direk kabul ediyorlar. sonraki savaştada sınır oldugu için 4-5 4-5 yediriyorum.

eski usül non-core sell province degil yani onu yemiyorlar culture tutmuyosa
Mesaj tarihi:
hre girerseniz herşeyi yaparsınız.
43 tane prens vassal hiçbiri diplo point yemiyor, oyunun kırıldıgı yer.

hre olmadan osmanlı gene ispanyayla birlikte en pasıbıl ülkeler olabilir.
adam bunu ryukuyla frankfurtla falan yapınca godmode oluyo işte : )
aus ez
  • Yeni Oluştur...