Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Europa Universalis 4

Komutan

Öne çıkan mesajlar

tötonlar çok sakat yerde ya, gerçi polonya'nın hayvanlığından nasibini almadan hre'a girersen gerisi geliyor. bende yeni isveç açtım, polonya ile hemen kanka olduk. önce sapkın rusları temizledik, sonra katolizmin öncüleri olarak hre'da din savaşlarına el attık. bu arada bu şuursuz fransayla ally olmuş nasıl olduysa, fransa'da kralsız kalınca union'a düştüler, polonya union'da baskın taraf tabii. vassal'a düşen fransa'da öyle böyle değil, güneyde madride kadar dayanmış, doğuda savoyu ve isviçreyi tamamen yemiş romayı zorluyor, kuzeyde de burgundy falan kalmamış. en son 3 koldan hre'a giriyorduk.

ayrıca bu lucky nations kapalı olarak ilk oyunumdu, bu büyük devletler genelde saçmalıyor galiba böyle olunca. sırplar osmanlı falan bırakmamıştı, ingilterede 700-800 tane falan rebel kafalarına göre siege yapıyordu.
Sosyal ağlarda paylaş

en başta üye oldum aslında, ama 1600lere kadar din savaşları başlamadı, dolayısıyla ortadox/protestan/reformist adamı emparor yapmıyorlar.
neyse sonra katoliklere karşı kazandık ama ben cok agrasif exp puanı aldıgım için (3 tane electoru vassal yaptım kafadan emparorum yani hep)
reform oynarını geciremez oldum, 100 yıl kadar bekledim ama arada dayanamayıp austria ve kücük adamları yiyince imkansız hala geldi.

şimdi sırayla yürüyorum hollandaya kadar çünki yalan oldu hre işi, 4 reform gecirir ordan gelen bonuslarla yoluma bakarım diyordum.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada Roma ile oynadım ama müthiş kolay oluyor zaten ck 2'de tüm dünyayı ele geçirmiştim, Afrika,Amerika, Birde Asya'nın bir bölümü kalıyor geriye benim yüz ölçümü zaten öeh. Ordu desen ck 2'de bastığım ordu aynen çıkıyor. 1700'lere gelmeden world conqueror oluyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

oyunda din değiştirme nasıl oluyor? daha doğrusu var mı böyle bir şey? katolik protestan gibi değil, osmanlıyı şii yapmak gibi, yönetim şeklini falan değiştirmek falan önceden tasarlanmış şekilde mi oluyor?

gerçi yeni aklıma geldi, barış şartı olarak "dinimi değiştiryorum" var mı, varsa nasıl çalışıyor?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...