Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Europa Universalis 4

Komutan

Öne çıkan mesajlar

ben de osmanlı'yla ipek achievement'ını yapıyordum, baktım kolay gidiyor 1001 province achievement'ını yapabilir miyim diye bir zorlıyım dedim. Asya'da province mi yok yahu, yemyeşil oldu ortalık 480 province diyor ledger'da. Şöyle bir kabaca baktım, bundan sonra iyi gitsem bile 700 civarında kalırım gibime geldi. Art of war olsa client state'lerle daha kolay olurdu sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.youtube.com/watch?v=vYDn6JhHEuw

The centerpiece of El Dorado is the Nation Designer, a tool that let’s you customize your starting nation in a campaign. Choose your starting capital and neighboring provinces, modify your starting culture and leader and then lead this new nation to new and original heights of glory. The infinite replayability of EU4 has just gotten even more infinite, if that’s possible (the company mathematician is still on holiday).

This expansion’s historical focus on the Central American and South American theaters of exploration will challenge you with new decisions worthy of a king or conqueror. As the Aztecs, subject the Mexican plain to your rule but make sure you have enough vassal kings to sacrifice to your angry gods. As the Europeans, push deeper into the jungles of the Amazon, following rumors of lost cities and magical fountains. Defer to the Pope as he intervenes to divide the New World among squabbling empires.

Features include:

- A deep Nation Designer gives you new starting options for your games, including national ideas and custom monarchs
- Experience the new Nahuatl, Inti and Mayan religions with blood sacrifices or Sun Worship
- Send your conquistadors to hunt for the Seven Cities of Gold, or your explorer on exploration missions around the world
- Gold Fleets can traffic New World wealth back to Europe, and be targeted by your privateer fleets
- Use your trade fleets to hunt dangerous pirates
- Maintain good relations with the Pope so you can get a corner of the world to call your own in the Treaty of Tordesillas

Europa Universalis IV: El Dorado will be available on major digital delivery platforms for Windows, Mac and Linux next month.
Sosyal ağlarda paylaş

1500 küsür civarı osmanlıyı batılaştırdım, valla büyük kolaylık memleket rahatladı, ama birimlerde bir değişiklik olmuyor galiba ve 15 üstü piyadeler dandik gibi

soru olarak bu batılılaşma tam olarak nasıl oluyor? teknolojide geri kalınca mı açılıyor yoksa, batılı toprak almak yeterlimi?

timur ile oynarken moğolistan civarında bir ülke görmüştüm, batılılaşmış, o nasıl oluyor?
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

Viyana kapıları kolay lan. Ama 1700 1750'lerden önce girmek zor OSmanlı olarak. HEr taraf mountain cünkü. 1 e 3 kayıp vererek girmeyi göze alman laızm. Ama gazi ile felan osmanlı ile benim en son 950 k manpowerım vardı avusturyanın 150 k varken.

zrolasam girerimde. butun dünya koalisyondayken nereye winscore alacam.
Sosyal ağlarda paylaş

Feamer said:

1500 küsür civarı osmanlıyı batılaştırdım, valla büyük kolaylık memleket rahatladı, ama birimlerde bir değişiklik olmuyor galiba ve 15 üstü piyadeler dandik gibi

soru olarak bu batılılaşma tam olarak nasıl oluyor? teknolojide geri kalınca mı açılıyor yoksa, batılı toprak almak yeterlimi?

timur ile oynarken moğolistan civarında bir ülke görmüştüm, batılılaşmış, o nasıl oluyor?

batı ile komşu olman
ya da batılı bir ülkenin toprağını almış olman gerekiyor

ayrıca o batılı ülke ile aranda 7 tech farkı olması gerekiyor
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

BonePART said:

Viyana kapıları kolay lan. Ama 1700 1750'lerden önce girmek zor OSmanlı olarak. HEr taraf mountain cünkü. 1 e 3 kayıp vererek girmeyi göze alman laızm. Ama gazi ile felan osmanlı ile benim en son 950 k manpowerım vardı avusturyanın 150 k varken.

zrolasam girerimde. butun dünya koalisyondayken nereye winscore alacam.

ya o sıkıntı işte ben osmanlı ile oynarken genelde 3 cephe döndürmüştüm

afrika / batı / doğu şeklinde
aggresvice expansionu düşüren bi tech yok muydu ya
offensivede miydi
Sosyal ağlarda paylaş

NolaxThensbane said:

benim manpower hep sıkıntıda quanttiye vermek istemiyorum quaility güzel ama osmanlıyken bile manpower sıkıntısı çektim nedir çözümü?

bütün yerlerde armory dikili

osmanlıyken manpower sıkıntın olması sacma
quantity alınmaz zaten osmanlıyken
armoryde varsa olmaması lazım sıkıntın
aa dur lan
autonomy mi çok aceba
baktın mı hiç
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

aldığın AEyi azaltan varmı işste influence. ama sırf onun ıcınde alınmaz ya.

zaten 3 cephe oynuyodum hindistan cin avrupa seklinde ama azalmıyo AE yetmiyo. sende 3 puan dusuyo bi ülke alıyom 40 geliyo...

direk annex mi yoksa vassal mı
vassallayıp sonra annexlesen çok daha az cunku expansiyon
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

NolaxThensbane said:

benim manpower hep sıkıntıda quanttiye vermek istemiyorum quaility güzel ama osmanlıyken bile manpower sıkıntısı çektim nedir çözümü?

bütün yerlerde armory dikili

osmanlıyken manpower sıkıntın olması sacma
quantity alınmaz zaten osmanlıyken
armoryde varsa olmaması lazım sıkıntın
aa dur lan
autonomy mi çok aceba
baktın mı hiç

autonomy yeni corelarda yüksek tabi gelmiyor orda da diğer bölgelerde 0 1550lerde senede 6-7k arası adam geliyordu. İlk defa böyle birşey gördüm bende osmanlıyken 30k adam zor topluyorum ki jannisary var
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...