GEd Mesaj tarihi: Nisan 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2014 Eu4 1.5 patch ustune conquest of paradies mi kuruluyor nedir durum? Ya da sadece conquest of paradies yeterli mi? İlk çıktığında oyun SAM çok kötülemişti patch lazım falan demişti. Şansımı şimdi deniyim, streamde oynayanları izlerken canım çekti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Nisan 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2014 o ne demek anlamadım? İşte al oyunu kendi patchler zaten. EU3'e oranla çok iyi oyun bu arada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Nisan 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2014 Hem normali hem conquest of paradisi mi alicaz yani? Bu DLC ler nedir birde? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Nisan 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2014 eğer yerli oynamıcaksan, conquest of the paradise almana gerek yok. Sadece random yeni dünya var onun içinde, onun dışında her şey update'le oyuna eklendi. Tabi amerika yerlileri oynamak istiyorsan o dlc de lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alfred Mesaj tarihi: Nisan 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2014 Ben halen oyunun çok kotu oldugunu savunuyorum; 3-6 patch olmadan almayın. Tercih yok; bir şey yok liner oynuyon oyunu. Kralım ne gelirse askerim ne yeterse vs... Butcen bile sabit arkadaş. 1 2 hatta 3 teki tercihler bile yok. Oyunun 2 güzel yanı CK II converter ve diplomasi. Başka bildiğin 3. kalite straegy oyunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Nisan 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2014 ben oyunun kötü olduğuna kesinlikle katılmayacağım, lineer olduğunu da düşünmüyorum. Mesela monarch points'i lineer olma sebebi olarak görüyorsun galiba, ancak bu tam tersine bir değişken. Hükümdarına göre farklı gelişiyor gidişat, kaldı ki iyi gelirse iyi kötü gelirse kötü olayına da katılmıyorum. Bu sadece bir etken, bir çok etkenden biri. Sen o etkenlere göre kendi stratejini kurup işin içinden çıkmaya çalışıyorsun. Bence en önemli rakibinin güçlenmesi çok daha önemli bir etken mesela. Pagan hariç her tech grupta oynadım, hükümdar yüzünden monarch points yetmemesi gibi bir durum da başıma gelmedi. Stratejini biraz da hükümdara göre kuruyorsun. Mesela diplo biriktireceksen fetihini erteliyorsun vs. Hadi ben böyle bağlayıcı etkenler olmasın, kafama göre hareket etmek istiyorum deseydin eyvallah derdim de oyuna eklenen değişkenler oyunu tekdüzelikten uzaklaştırır. O açıdan eleştirini anlamlı bulmadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Nisan 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2014 Oyun guzel olmuş çok. Biraz da oynamak için zamanım olsaydı süper olacaktı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Promenader Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2014 humble storede 10 dolar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pronoit Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2014 Nigger_of_the_sand said: Daha yavaş gelişsin o zaman. Oyun başında da Osmanlı teknolojik olarak ileri başlasın o yüzden askerleri daha iyi olsun. Uğraşıp da teknolojiyi yakalayan adamın yine daha güçsüz kalması saçma, teknolojiyi geliştirmenin sebebi güçlenmek zaten. abi dengeye sadece birim kalitesi olarak bakmamak lazım, doğulu devletler avrupali devletlere göre hayli hayli büyük, insan kaynağından dengeliyorlar aslında. ama bana kalırsa da western hikayesine radikal bir çözüm bulmalari lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2014 oyunun adı europa universalis ve avrupa'nın dünyayı tokatlamasını içeren bir dönemi anlatıyor. bu iyi gene, victoria gibi "uncivilized" deyip geçmiyorlar ehu. değişmez kısacası, değişirse de oyun civ gibi birşey olur zaten tarihle alakasız, montezuma çıkıp "OUR WORDS ARE BACKED BY NUCLEAR WEAPONS" der. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pronoit Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2014 evet ama batının her devletinin askeri teknolojisi veya gücü doğunun max'indan daha iyi değil ki ? western>all şekline dönsün. gerçi hoş benim tek derdim bizans'ın biraz daha oynanabilir bir tarihinden başlanabilse. gerçi şunu da söyliyeyim farkli oyunlar eyvallah ama crusader kings 2'den sonra nedense sığ geldi. ck2 deki iç politikanın diğer devletlerle olan ilişki kadar önemli olması falan bir anda herşeyin değişmesi güzel olaylardi. rajalı expi çikmiş sanırım ona bakayim ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2014 ck2 en iyi paradox oyunu zaten, ama eu4 de oldukça iyi. Ben Eu4'ü böyle nası diyim arkaya tarih konulu podcastler açıp oynuyorum mesela. Güzel bir tarih simülasyonu, kaptırıcan böyle çin olup batılı sömürgecileri durdurucaksın, hollanda'yla ticaret yollarını ele geçireceksin. Umman'la Osmanlı'yı ortadan kaldıracaksın falan. Biraz rp'li oynamak lazım :P. Ck'nın güzel yanı kendinden rp, ama eu4'e de bütün eklentiler oyuna derinlik kattı şu ana kadar, yeni gelecek olan da ticareti oldukça güzelleştirecek. Onu bekliyorum zaten hansa oynayacağım bir tane. bu arada anlamadım bütün western birimleri daha güçlü diğer birimlerden belirli bir seviyeden sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2014 yeni dlc çıktı mb'ı 3 dolardan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2014 eu3den sonra eu4 korkutuyor şimdi tekrardan oyunu öğrenmek zor mu oyuna hakim olmak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2014 mantık aynı ama oyun aynı değil, dolayısıyla bir oyun öğrenmek için oynaman gerekir. Bir de 2 dlc, 5 yama gördü ilk çıktığı hali üzerine bir çok dinamik eklendi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2014 yeni exp nasıl Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bliksem Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2014 10 dolara düşünce alıverdim. multi atmak isteyen olursa yazın beklerim, şimdi finaller falan var eheh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2014 yeni patch benim oyunu bozdu decision listesinde sürekli available olan ai_will_do_title diye açıklamasız bi decision var, available olmasına rağmen basılmıyo da ayrıca ai hiç savaş açmıyo, herkesin bi sürü müttefiği var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Haziran 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2014 daha doğrusu güçlü hedeflere saldırmıyorlar, insan da güçlü ittifaklar kurabildiği için öncelikli hedef olmuyor. Ama tabi yayılmacı politika izlersen ittifaklar bozuluyor bir süre sonra. Hatta kıl oldum, +150 relation olduklarım bir anda bozuluyor, mesaj geliyor nişanı attık gibilerden, tam çözemedim müttefiğin hükümdarı savaçı olarak değişince sanırım. Veya granada başlarsan saldırıp saldırmadıklarını görebilirsin :D. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bliksem Mesaj tarihi: Haziran 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2014 patchin adam edilmesi lazım, oyun şu anki haliyle korkunç resmen. g*tü b*klu yerden 10 biner 10 biner rebel çıkmamalı. EU3'te de bir versiyonda nationalism olayını fazlaca abartmışlardı, sonra adam etmişlerdi. paradox hiç mi ders almıyor merak ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Haziran 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2014 hatanın sebebi benim yarattığım bir decisionun yeni update ile bozulmasıymış, ai literally savaş açmıyordu hatayı düzelttim artık açıyorlar yanlız yeni updatetten sonra save yapınca ana menüye dönmüyo artık, elinle cancela basıp öyle dönüyosun menüye o çok sıkıcı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Haziran 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2014 bu arada burda uzun uzun tartışması dönmüştü birimlerin olayı tamamen değişmiş. Artık batılılaşınca birimlerin değişmiyor. Ancak doğu birimleri daha güçlü. Mesela 0 level afrika birimleri 8 lvl batı birimleri gücünde olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Caladorn Mesaj tarihi: Haziran 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2014 Ne zamandır oynamıyorum, AE artık yarı sürede azalıyor diye osmanlıyla girdim, ilk yıldan istanbul ve atinayı aldım, kalan 2 şehriyle bizansı vassal yaptım. -24 ilişkide macaristan direk koalisyona girdi, hemen gönderdim diplomatı. 3+ yıl geçti hala aynı, memlükler ve timur da girecek şimdi koalisyona oh şenlik ironman'de local olarak kaydedebilmeyi eklemişler sonunda eheh tl;dr: power play'e alışmış n00b'un ironman draması. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Haziran 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2014 Granada çok zor ya, şu ülkeyi seçip de hayatta kalabilen var mıdır acaba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Haziran 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2014 imkansıza yakın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar