Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Europa Universalis 4

Komutan

Öne çıkan mesajlar

Eu4 1.5 patch ustune conquest of paradies mi kuruluyor nedir durum?
Ya da sadece conquest of paradies yeterli mi?

İlk çıktığında oyun SAM çok kötülemişti patch lazım falan demişti. Şansımı şimdi deniyim, streamde oynayanları izlerken canım çekti.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben halen oyunun çok kotu oldugunu savunuyorum; 3-6 patch olmadan almayın.

Tercih yok; bir şey yok liner oynuyon oyunu. Kralım ne gelirse askerim ne yeterse vs... Butcen bile sabit arkadaş.

1 2 hatta 3 teki tercihler bile yok.

Oyunun 2 güzel yanı CK II converter ve diplomasi.

Başka bildiğin 3. kalite straegy oyunu.
Sosyal ağlarda paylaş

ben oyunun kötü olduğuna kesinlikle katılmayacağım, lineer olduğunu da düşünmüyorum. Mesela monarch points'i lineer olma sebebi olarak görüyorsun galiba, ancak bu tam tersine bir değişken. Hükümdarına göre farklı gelişiyor gidişat, kaldı ki iyi gelirse iyi kötü gelirse kötü olayına da katılmıyorum. Bu sadece bir etken, bir çok etkenden biri. Sen o etkenlere göre kendi stratejini kurup işin içinden çıkmaya çalışıyorsun.

Bence en önemli rakibinin güçlenmesi çok daha önemli bir etken mesela. Pagan hariç her tech grupta oynadım, hükümdar yüzünden monarch points yetmemesi gibi bir durum da başıma gelmedi. Stratejini biraz da hükümdara göre kuruyorsun. Mesela diplo biriktireceksen fetihini erteliyorsun vs.

Hadi ben böyle bağlayıcı etkenler olmasın, kafama göre hareket etmek istiyorum deseydin eyvallah derdim de oyuna eklenen değişkenler oyunu tekdüzelikten uzaklaştırır. O açıdan eleştirini anlamlı bulmadım.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
Nigger_of_the_sand said:

Daha yavaş gelişsin o zaman. Oyun başında da Osmanlı teknolojik olarak ileri başlasın o yüzden askerleri daha iyi olsun. Uğraşıp da teknolojiyi yakalayan adamın yine daha güçsüz kalması saçma, teknolojiyi geliştirmenin sebebi güçlenmek zaten.

abi dengeye sadece birim kalitesi olarak bakmamak lazım, doğulu devletler avrupali devletlere göre hayli hayli büyük, insan kaynağından dengeliyorlar aslında. ama bana kalırsa da western hikayesine radikal bir çözüm bulmalari lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

oyunun adı europa universalis ve avrupa'nın dünyayı tokatlamasını içeren bir dönemi anlatıyor. bu iyi gene, victoria gibi "uncivilized" deyip geçmiyorlar ehu.

değişmez kısacası, değişirse de oyun civ gibi birşey olur zaten tarihle alakasız, montezuma çıkıp "OUR WORDS ARE BACKED BY NUCLEAR WEAPONS" der.
Sosyal ağlarda paylaş

evet ama batının her devletinin askeri teknolojisi veya gücü doğunun max'indan daha iyi değil ki ? western>all şekline dönsün.

gerçi hoş benim tek derdim bizans'ın biraz daha oynanabilir bir tarihinden başlanabilse. gerçi şunu da söyliyeyim farkli oyunlar eyvallah ama crusader kings 2'den sonra nedense sığ geldi.

ck2 deki iç politikanın diğer devletlerle olan ilişki kadar önemli olması falan bir anda herşeyin değişmesi güzel olaylardi. rajalı expi çikmiş sanırım ona bakayim ben
Sosyal ağlarda paylaş

ck2 en iyi paradox oyunu zaten, ama eu4 de oldukça iyi. Ben Eu4'ü böyle nası diyim arkaya tarih konulu podcastler açıp oynuyorum mesela. Güzel bir tarih simülasyonu, kaptırıcan böyle çin olup batılı sömürgecileri durdurucaksın, hollanda'yla ticaret yollarını ele geçireceksin. Umman'la Osmanlı'yı ortadan kaldıracaksın falan. Biraz rp'li oynamak lazım :P.

Ck'nın güzel yanı kendinden rp, ama eu4'e de bütün eklentiler oyuna derinlik kattı şu ana kadar, yeni gelecek olan da ticareti oldukça güzelleştirecek. Onu bekliyorum zaten hansa oynayacağım bir tane.

bu arada anlamadım bütün western birimleri daha güçlü diğer birimlerden belirli bir seviyeden sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
daha doğrusu güçlü hedeflere saldırmıyorlar, insan da güçlü ittifaklar kurabildiği için öncelikli hedef olmuyor. Ama tabi yayılmacı politika izlersen ittifaklar bozuluyor bir süre sonra. Hatta kıl oldum, +150 relation olduklarım bir anda bozuluyor, mesaj geliyor nişanı attık gibilerden, tam çözemedim müttefiğin hükümdarı savaçı olarak değişince sanırım.

Veya granada başlarsan saldırıp saldırmadıklarını görebilirsin :D.
Sosyal ağlarda paylaş

Ne zamandır oynamıyorum, AE artık yarı sürede azalıyor diye osmanlıyla girdim, ilk yıldan istanbul ve atinayı aldım, kalan 2 şehriyle bizansı vassal yaptım.
-24 ilişkide macaristan direk koalisyona girdi, hemen gönderdim diplomatı. 3+ yıl geçti hala aynı, memlükler ve timur da girecek şimdi koalisyona oh şenlik
ironman'de local olarak kaydedebilmeyi eklemişler sonunda eheh

tl;dr: power play'e alışmış n00b'un ironman draması.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...