batuhan Mesaj tarihi: Eylül 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2013 Bu oyunada bi expansion dizisi gelmeden adam olmayacak. Alıştık artık klasik paradox. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Eylül 23, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2013 Yarın gelecek 1.2 yamasının içeriği: MP: http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?723688-1.2-Multiplayer-changes Economy: http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?723681-1.2-Economical-Changes Military: http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?723683-1.2-Military-Changes New features: http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?723701-1.2-New-Features Religious: http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?723680-1.2-Religious-Changes Expansion: http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?723679-1.2-Expansion-changes Diplomacy: http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?723684-1.2-Diplomacy-Changes Misc: http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?723682-1.2-Misc-Changes Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Eylül 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2013 bakalım open beta ne zaman bitecek, yılbaşına indirime girer herhalde. O zaman alırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Eylül 23, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2013 Bu oyunun şu andaki hali open beta ise, open beta olarak çıkmayan oyun yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alfred Mesaj tarihi: Eylül 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2013 Promenader said: eu3'ün idea hariç hiç bi kötü yanı yok buna göre. Her akşam eu3 ceviriyoruz arkadaşlarla, malesef 4 ten umduğumuzu bulamadık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Eylül 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2013 ottoman ideadaki -33 core creation cost ile administrative ideasdan aldıgımız -25 staklanabiliyormu acaba? birde bu cost admin. power cost dimi ducat fln dil cok salakça olur öleyse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Eylül 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2013 evet stacklanıyor ama hungarian/berber traditions %200 eklediği için böyle bakakalıyorsun gene. admin cost, ducat değil. keşke ducat olsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Eylül 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2013 onlara böl parçala vassal et yöntemiyle gidiyorum ben ducattan bol ne var keşke admin diplo milit power satın alınabilse onla :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Eylül 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2013 işte advisor'la oluyor o dediğin bir bakıma ama devamlı 3 yıldız advisor çıkmıyor, o kötü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Eylül 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2013 Bu yeni patch zorlaştırmış oyunu. Birde ecnebi vasalları annexliye biliyormuyuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Eylül 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2013 +190 ve 10 yıl sonra evet royale gerek yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Eylül 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2013 eu hayatımda ilkkez peasant war gördüm dün. başkalarına olur gülüp geçerdim. 10 yılımı öldürdü resmen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Eylül 30, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2013 Oyunda diplomasi rulz resmen gerisi yalan. Ne kadar diplomatın var, ne kadar diplomatik relation sayın var o kadar güçlüsün. Normal eziyim geçiyim moduna girince koalisyonla eziyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Ekim 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2013 1-2-1 Padişahtan 6 5 6 3 gibi abuk bir komutan çıkarttım oyunun biraz makul hale delmesi lazım. Birde bu trade nasil çalışıyor. Productiondan ve taxden ümidi kesitm. :) galiba kendi nodumuza merchant göndermezsek oluyormuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Ekim 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2013 padişahın oglumu : p bizde fatih yavuz süleyman harici padişah yok zaten. en yüksek fatih geliyor oda oyunun başında. hoş habsburg falanda baya düşük geliyor puanları oyunda, +5/+5/+5 kim var oyunda merak ediyorum. bu steamworkshop paradoxu baltalamış. cıkan dlclerin freemod versiyonları var lel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Ekim 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2013 birde şu building dengesini nasıl kurmak lazım. trade bölgelerini (const,alexan,ragusa fln)trade binalarını fulluyorum. factory attıgım yerlerde productu fulluyorum. anadoludada 5-6 şehirde army gidiyorum sadece. gene trade yerlerinde naval ship zımbırtılarını atıyorum birde her şehre +1 tax binası atıyorum. önerisi olan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2013 hedefin her şekilde tax ultimate binalarını maxlamak olsun. onun dışında trade için production iyi olan şehirlerde trade binaları. para fışkırıyor zaten mint filan dikmeye başlayınca artık. ben harcayacak yer bulamıyordum, bottleneck monarch point. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Ekim 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2013 Ekonomiye bağlı biraz bina işi, paran yoksa production ve tax. Paran varsa baracks, armory, docks Allah ne verdiyse. Diplomacy power çoksa paran da çoksa trade aban. Hangi noda merchant göndermek mantıklı ben onu çözemedim. En büyük trade nodelar bende şu anda. Etraftaki küçük nodelara mı yollasam pek çözemedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2013 başkentine en yakın nod'da merchant olacak malı toplamak için, kalanları o noda giden nodlarda steering yapacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Ekim 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2013 ha bi sn anlamadım onu. başkente merc dikicen. digerlerine transfer trade powermı yapıcan ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Ekim 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2013 birde biri forumda vassallar din degistirip komple provinleride degistiriyor fln demiş ama ben idealarda falanda öyle birşey görmedim sıkmışmı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2013 başkentine giden nodlara değerlerine göre değişen önem sırasına göre steering için merchant yollarsın çünkü başkent nodun değilse bayağı ağır penalty alıyorsun collecting için. başkentine yönlendirip orada toplaman daha getirili. ama bazen de çok toprağın olan yer var ama başkentine gitmiyor, oraya collecting için yollayabilirsin. mesela şöyle örnek vereyim. 1600'ler osmanlı sınırlarını düşün, o sınırlara sahiptim. merchantlarım şöyleydi: - istanbul collect - ragusa collect (çünkü ist'ten ragusa'ya akıyor trade, rakiplerim steering yapıyordu çok, ben de venedik'e gitmeden toplamak istiyordum) - persia steering (ist'e gidiyor direkt) ama mesela iskenderiye ve basra'daki değerin hepsi otomatik ist'e gidiyordu çünkü kimsenin merchant yoktu collect yapan. bunun haricinde tunus ve kırım'da birşey yapamıyordum, benim değerimi avrupa'ya taşıyorlardı çünkü merchant yetmiyordu önem sırasına göre. steering yapacağın yerlerde trade power aban bina ve gemilerle. vssal olayını hatırlamıyorum öyle birşey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Ekim 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2013 yih süper oldu bu saol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ekim 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2013 sam ya senin söylediğinde hata var ya benim oyunda değişik oldu. aynen osmanlıyla oynuyorum dediğin şartlarda. basradan ve persiadan merchant yollamasam bile bana akıyor ama yarısı akıyor. üstelik başka steer eden de yok, persianın yarısı bana yarısı kırıma akıyodu mesela. ragusadan topluyodum mesela çünkü 3 4 province vardı sadece macarların elinde. ama penaltı çok oluyo o yüzden light ship abandım oraya. ayrıca istanbula merchant yollamadım ben çünkü merchant 10 power veriyodu sadece onun yerine light shiplerin büyük kısmı istanbuldaydı yoksa power çok azalıyo ve steerden sıçıyosun yine. ya da yanlış hatırlıyo da olabilirim ama böyle bişeydi. osmanlıyla biraz oynayım macarları türk yapınca kapattım oyunu ssdılfjsl Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Ekim 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2013 Daesu said: birde biri forumda vassallar din degistirip komple provinleride degistiriyor fln demiş ama ben idealarda falanda öyle birşey görmedim sıkmışmı Olay şu. Büyük ama ortada olmuyan ülkeler var. Persia ukrayna gibi veya büyük ama yok olmuş ülkeler oluyor etrafta örnek moskova. Bunlardan bir tane providence kapıyorsun. Sonra bunu vasal olarak relase ediyorsun. Bu vasal senin dininde çıkıyor ne hikmetse :) Sonra cani isterse vasal convert ediyor senin dinine. Ara sıra kendi dinlerine dönüyorlar. Ama genelde 1-2 providence'i senin dine çeviriyorlar. Zaten providence çok kıymetli ve stratejik değilse vasal annex tek çözüm. Yoksa administration power yetmiyor. Oyunda diplomasi tek geçiyorum. Trademiş, navalmış yalan :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar