Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Europa Universalis 4

Komutan

Öne çıkan mesajlar

bana üstüste terribad 6-7'lik monarch'lar geliyor, avrupa major'lerine paso 15'likler. bir saçmalık var ama neyse.

yalnız müslümanlar ve doğu avrupa teknolojinin gerisinde kalmıyor hiç, direkt batı avrupa ile aynılar. military tech için puan hayli hayli yetiyor zaten komutan kullanılmadığı sürece fazla.
Sosyal ağlarda paylaş

Roqq said:

fede said:

prussia ideaları ve defensif ideaları aldım. austria fransayla personal union kurdu o arada. bakıyorum prestij mi inmiş. giriyorum austuryaya zevkine adam kesip çıkıyorum. daha savaş kaybetmedim ki savaşların yarısında sayı üstünlüğü fransızlarda oluyo. fazla imba

Polonya ve Litvanya ile nasıl başa çıktın ? Macaristan ile müttefik olmayı deniyorum. İlk savaşı atlatıyorum, ama sonraları çöküyorlar tepeme. Tabi arada Hre'nin irili ufaklı kralcıklarıda saldırıyor filan.

teuronic orderla değil de brandenburgla başladım. Tütonları hemen yiyo polonyayla danimarka sdflksf
Sosyal ağlarda paylaş

valla benim monarchlar çok iyi geliyo ya nazar değmesin sdşfkls. omanla bütün arabistanı aldım. teknolojide ispanyanın 2 tık gerisindeyim ama idealarda 10 idea fazlam oluyo. bi kaç tırt oyun attım onda da idealarda önde oluyorum hep. ya ai saçmalıyo ya ben yanlış yapıyorum idea-tech dengesini ama çok kolay genişledim bütün oyunlarımda ve hep trade e ambargo koydum. mesela sene 1600lerin ortası ispanya tradeden 15 kazanırken ben sırf gulf of adenden 32 kazanıyorum. kolay olmuş oyun eu3e göre, yani kolay değil de imkanın çok fazla monarch powera bile gerek kalmıyo çoğu zaman. force limit 20 mesela 50 birlikle osmanlıya daldım, hala da 15 para kar yapıyodum
Sosyal ağlarda paylaş

fede said:

Roqq said:

fede said:

prussia ideaları ve defensif ideaları aldım. austria fransayla personal union kurdu o arada. bakıyorum prestij mi inmiş. giriyorum austuryaya zevkine adam kesip çıkıyorum. daha savaş kaybetmedim ki savaşların yarısında sayı üstünlüğü fransızlarda oluyo. fazla imba

Polonya ve Litvanya ile nasıl başa çıktın ? Macaristan ile müttefik olmayı deniyorum. İlk savaşı atlatıyorum, ama sonraları çöküyorlar tepeme. Tabi arada Hre'nin irili ufaklı kralcıklarıda saldırıyor filan.

teuronic orderla değil de brandenburgla başladım. Tütonları hemen yiyo polonyayla danimarka sdflksf

Sen Prussia diyince, aklıma benim oyun geldi hemen :)

Macaristan ve Livonia Order ile müttefik oluyorum. Ama birinden biri satış koyuyor. Polonya ve Litvanya'ya yetemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Remus said:

Attirition çöp olmuş diyorsun. Akşam bakiyım 12 12 stacklemiyim öyleyse.

Oyun tamamen ne kadar goldun olduğuna bakıyor. Bas merc yolla.

atrition feci çöp ya. eu3te sürekli supply limite bakardım. bunda hiç bakmadım çünkü manpower izin veriyosa parasını basıp reinforcement yapabiliyosun o yüzden attritionmış suplly limitmiş hikaye. bi tane trade node a ne kadar light ship var gönderiyosun keyfine bakıyosun ondan sonra sşldfkslkf
Sosyal ağlarda paylaş

aslinda tam tersine, eu3'te supply limit'e bakmıyordum çünkü reinforcement para istemiyordu ve manpower bitme tehlikesi olmayan birşeydi. burada hemen kaydırıyorum adamları att yemesinler diye çünkü iki katına çıkıyor upkeep hepsi bir tık yese bile. otomatik loan yedim iki kere o yüzden.

bu arada avrupalıların olayı lucky nations imiş. +2 all stats filan alıyormuş monarch'ları lucky olanların.
http://christopherfountain.files.wordpress.com/2013/04/clint-eastwood-dirty-harry.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

personal union yalan dolan zaten, 50 yıl sürüyor sonra kendi yoluna gidiyor sıfırdan hanedanla. öyle ülke almak pek mümkün değil.

şu macaristan tam karın ağrısı oldu ama, toprağını alamadığım gibi vassal da edemiyorum çok büyük diye. tam mp'de milleti trollesin diye ülke yapmışlar.
Sosyal ağlarda paylaş

ne gerizekalı mekanik şu religious unity. şiilik yayılıyor anadolu'nun HERYERİNE. yunanlar bile şii oluyor. bir seçenek bile vermiyor event. hayır tolerence filan yüksek ama religious unity stab cost ve rr veriyor. e arkadaş madem böyle birşey veriyorsun, bırak da misyoner göndereyim ama o da yok.

illa zorla gerici yaptıracak oyun yani sonuçta olacağı bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

ne gerizekalı mekanik şu religious unity. şiilik yayılıyor anadolu'nun HERYERİNE. yunanlar bile şii oluyor. bir seçenek bile vermiyor event. hayır tolerence filan yüksek ama religious unity stab cost ve rr veriyor. e arkadaş madem böyle birşey veriyorsun, bırak da misyoner göndereyim ama o da yok.

illa zorla gerici yaptıracak oyun yani sonuçta olacağı bu.

Şiilik nasıl yayılıyor tam olarak?

Anadolu ve Suriye civarlarında Şii bir devlet kurmaya çalışcam da o yüzden soruyorum, önce Sünni başlayıp sonra Şii'ye dönmek mümkün mü?
Sosyal ağlarda paylaş

devletin dinini değiştiremiyorsun sünni iken ama şii de olsan farketmez, bu sefer "ayetollah is concerned" diye geliyor aynı event.

innovative idea group'da ilerledikçe çıkmaya ve sıklaşmaya başlıyormuş event. küçük ülkede dert değil ama 200 prov olunca sağdan soldan fışkırdı resmen. şimdi işin komiği o yerleri geri convert edebilmek için pious gitmem gerekecek gibi bir süre ya da religious idea grubu almam lazım ki alsam da onda ilerlemem imkansız admin puanı bulamadığımdan.

hayır free subjects gitmezdim eskiden zaten çok kritik önemi yoktu ama burada innovative'de bayağı önemli şeyler var tradition decay neredeyse yarılama vs gibi.

bu arada, hungarian/berber traditions'ı aşmanın yolunu bu kadar geç farkettiğim için kızdım kendime. core yapmadan önce tekrar savaş açıp "KALDIR LAN CORELARINI" diyorsunuz anlaşma masasında. (:P)

derken bu dediğim yöntem olmuyor, niye olmuyor onu da anlamadım. böyle troll görülmedi bir paradox oyununda.
Sosyal ağlarda paylaş

oiratlarla başladım.adamlar budist nası olsa tolerance bonusu var diye yardırdım kieve kadar geldim.ülkenin %80 i sunni şimdide.tolerance var diye dikkat etmemiştim ama şu religious unity ne illetmiş ya.%20 şuan 250 ad istiyo bi stability boost.hükümeti reformlıcam yapamıyorum.sunni olmanın yolu yokmu budist olarak?

religion ekranında convert falan olamıyorum.tek tek missionary strength kasıp province convertlersemde fransız ihtilaline falan anca yetişirim heralde.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...