0ne Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 İs yerinden bi arkadasim bi kursa baslamisti. odemeleri senetle yapiyodu. ilk ay guzel guzel gitti geldi ilk senedini odedi. ama 2. Ay kurs kapanmis kimseye haber vermeden. kapi duvar. telefonlari acan yok vs. bu arkadasta kursa gidemedi ama isin pesinede dusmedi ne polise ne savciliga basvurdu. Bugun icra kagidi gelmis. kurs senetleri avukata vermis. 300tl olan senet avukat masrafi faiz falan 560 olmus. Simdi bu arkadas ne yapabilir once ne yapmasi gerekir. yaaal prosedur nedir. bi bilen bilgilendirirse cok makbule gecer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Onu almadığı bir mal/hizmet için senetleri vermeden önce düşünecekti. Paşa paşa ödesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Düz senet mi vermiş, sözleşme var mı ortada? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
0ne Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Sozlesmeyi sormadim ama senet var ortada. icra kagidina sarili bide senet fotokopisi vardi. Bu saatten sonra artik semsiye acilmaz mi yoksa bi itiraz falan olsa ne kadar umut olur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Valla avukat değilim ama yapabileceği bir şey yok diye düşünüyorum. Adamın elinde senet var ve arkadaşın hizmeti almadığını kanıtlayamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 adamların yaptığı dolandırıcılığa girmiyor mu? Yoksa normal bir alacak-verecek davası olarak mı görülür? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 kurs kapatılınca gidip senetleri alması lazımdı. ama bi çıkar yol vardır illa, almadığı hizmet için senet ödetmek bu kadar kolay değildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 tr'deki yasaları ve türk insanını azıcık bile tanıyorsam eğer. kesin parayı ödedikten sonra itiraz etmesi ve uzuuuuuun sancılıııı bi süreç izlemesi ve binbir tane salakça yasa ile uğraşması gerekecektir. çünkü hukuk dediğin zamazingoda common sense dediğimiz minimum yeter şart hiçbir zaman olmadı galiba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Abi dava açıcak. Senetler haksız yolda alınmıştır. Hizmet alınmamıştır dicelk. Devlet kanıtla bakalım dicek. 5 sene sürüğcek dava avukata 1000 tl ödücek kazanırsa kursdan alıncak sözde para ama avukat bu süreçte arkadaşından en az 1000 2000 tl para isticek felan falan. Gidip dövsün icarıyı acan adamı daha temiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Dolandırıcılık değil işte, adam ben kursu verdim bu almamış dese aksini nasıl kanıtlayacak ki? O yüzden yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
0ne Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Kurs kapaninca adamlar kayboldu ortadan. dolayisiyla senetlerde. biz te o zaman dedik git polise savciliga diye ama ugrasmak istemedi. simdi patladi iste elinde. Su saatten sonra gitse kurs kapanmisti hizmet almadim dese yirtar mi... yoksa pasa pasa odeyecek mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mardox Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 kurs olaylarından biraz anlıyorum, eğer gittiği yer dersane kurs vs. olarak kayıtlıysa (hangi devlet kurumu olduğunu uunttum, vergi dairesi olaiblir) kurs iflas edip kapandıysa senetleri geçersiz konuma düşer. ama mesela bazı çakal yerler kendini kitapevi, bilim, etüd, toplantı merkezi vs.. olarak gösteriyor. yani resmi olarak kurs diye göstermemişse o senetleri tahsil ederler. dolandırıcılık ama etik olarak. yoksa hukuksal olarak sen hizmet/mal almış gözüküyorsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Abi kazanır davayı kesin. Nasıl kazanır başka öğrencileri bulucak tanık olucak adamlar. Hatta topluca dava açılır felanda işte en az 2 sene sürer dava onu diyorum. Sıkıntı o. İşte yoklamalı bişise yoklama şeylerini isticekler felan bilmemne. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 dava açarsın kazanırsın. ister senet imzala, ster sözleşme. Hiçbir senet, sözleşme yasalara aykırı hazırlanamaz. Ortada dolandırıcılık varsa eğer senin altına imza atman pek önem taşımıyor.Kanıtlayabilirse arkadaşın dolandırıcılığı mahkeme masrafları dair karşı tarafa ödetir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mardox Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 zamanında bir vali yardımcısnıa danışmıştım benzer bi olayın başıma gelme ihtimali vardı. kurs olarak kayıtlı değilse gittiği yer o senetleri %100 geri alır diye bir olay yok. önce arkadaşının gittiği kurum resmi olarak kurs/dersane olarak gözüküyor mu ona bakın. iflas eden dersanelerde devlet senetleri geçersiz sayıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
spawn77 Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Yukarıdaki bazı arkadaşların bilmeden yorum yapmalarına kulak asma. Tvden öğrenir bizim vatandaş hukuku. Görülmemiş bir edim için icrada bulunmak o kadar da kolay değil. Arkadaşının kazanacağını düşünüyorum. Bir avukata başvurmasında yarar var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Kazanır tabii, ama elinde bir sözleşme filan varsa daha kolay kazanır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Abi kazanmak deil uraşmak sıkıntı. 2 sene sürcek dava 30 defa mahkemeye gitcen felan. Avyukat masraflarını karşıdan alırsın diceksin ama avukat 560 tlnin %12.5 una çalışmayacağından mecburen açıktan para verceksin felan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Yok ya mahkemeye o kadar gitmiyosun, en fazla 1-2 kere, gerisini avukat hallediyo. Bir de dava kazanilinca, dava giderlerini karsi taraftan aliyo avukat, para kaybin olmuyo. Ama avukat a basta para veriyosun, bati sistemi degil yani bizdeki :) Basta verirsin bi kac bin ytl, 3-5 sene sonra alirsin onu geri dava kazanilinca ve adamdan giderler alininca. Sirf bu is icin buyuk ugras, ama normalde bi avukatin varsa is icin vs, o zaman cok zor olmuyo, cok ugrastirmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Avukat masrafı şu bu derken astarı yüzünden pahalıya çıkar bi sürü de stres Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Adamlar avukat parasını vermez, oradan dava açılır... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
antiban Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 ya gidip durumu anlatan bi dilekçe vericek ki bedava, üç beş de şahit bulacak. hatta arkadaşı olarak sizi bile şahit yazdırabilir. yok 30 kere duruşma olurmuşta yok şuymuş da, bilip bilmeden konuşuyorsunuz. illa avukat tutmasına bile gerek yok. hukuk forumları var oraya da yazsın durumu ilgili maddeleri öğrensin, o maddelere göre yazar dilekçeyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Bilip bilmeden yazmıyoruz. İçine senet girdi mi çok karışıyo işler onu diyoruz. Adamın evine haciz yazısı gelmiş adamlar yarın gidip 100 200 lira para yatırıp evden mal kaldırıp rezalet çıkarırlarsa oz aman bilip bişlmeden yazan sen olucan. Ha şuda olabilir ya yerse diyede dava açmış olabilirler. Senedi icraya koyan kim ona bi bakın adam senedi cirolayıp başkasına vermiş mi kendi mi koymuş? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Doğdum doğalı senet, sözleşme konulu davaların çalışıldığı yerdeyim, uzuyor. 3-4 yıl sürüyor büyükse dava, adam isterse sırf süre uzatmak için Yargıtay'a bile gidebilir kaybedince, orada da sıra bir yıla anca gelir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2012 borç senetten bağımsızdır, kıymetli evraklar kayıtsız şartsız borç yüklenimi içerir dolayısıyla senede ilişkin borcun ödenmesi devamında ödenen paraya ilişkin hukuki yola başvurulması gerekir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar