S-H Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2012 Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2012 canım çekti allahsızlar ayarı bozuk bi dolabımız vardı,buzluğunda 1-2 saat içinde birayı akışkanlığını bozacak kadar dondurmuştu,buzlu boza kıvamında bişeye dönüşmüştü.
CaNNi Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2012 Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2012 copry said: CaNNi said: biranın sıcaklığı kaç derece tam olarak? Oda sicakligindaki biralari buzluga koymustum cabuk sogusunlar diye .. Bir tane kaldi buzlukta yarin ogleye kadar patlamasa net olur abi o patlar, çıkar buzluktan aşağı koy o soğuk kalır işte
vivavale Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2012 Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2012 S-H said: canım çekti allahsızlar ayarı bozuk bi dolabımız vardı,buzluğunda 1-2 saat içinde birayı akışkanlığını bozacak kadar dondurmuştu,buzlu boza kıvamında bişeye dönüşmüştü. evlat acısı :/
S-H Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2012 Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2012 bende görünce çok üzülmüştüm ama ev arkadaşlarımdan biriyle değiştirdik öyle sıyırmıştım.
Lelouchshiba Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2012 Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2012 S-H said: bende görünce çok üzülmüştüm ama ev arkadaşlarımdan biriyle değiştirdik öyle sıyırmıştım. tadı çok daha iyi olmuş olamaz mı ? şu cappynin ramazan şerbetini yarı buz şeklinde içtim normal halinden çok daha hoştu. onda da aynı hissi yaşatır diye deneyeyim mi yoksa içindeki alkolden dolayı kötüleşir mi ? müyendiz arkadaşlar bir el atsın. sorularıma cevap istiyorum !1!!
S-H Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2012 Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2012 fena değildi zaten biraz içtim fakat çok zor içimi yani şişeden doğru düzgün akmıyo filan
Laraken Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2012 Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2012 cam patlamaz 15 20 gün. sonrasını tecrübe etmedim bilmiyorum. ha ama kutu acımaz sabahına patlar.
Trans Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 yaklaşık olarak 1 gün buzlukta kalıp birayı beton kıvamına getirmiştim.efes tombul ve tuborg gold.sonrasında içilmiyor zaten.tadı berbat oluyor.yarına kadar patlamaz yani
S-H Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 bi tane keski alıp camı kırarsın sonra şişe şeklinde buzu eme eme içersin birayı
Teodor Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 en fazla 3 ay durduğu oldu deep freeze de hiç bir şekilde ALKOL PATLAMAZ SAÇMALAMAYIN.
Fili Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 vay arkadaş doğru düzgün bir cevap verebilen çıkmamış bu kutunun camın vb ıvır zıvırın patlamasının sebebi tamamen içeceğin içindeki su ile alakası var. Genel olarak sıvılar donduklarında hacimleri azalır ancak su bir istisnadır ve hacmi artar. Haliyle içeriğinin çok büyük bir kısmı su olan içecekleri derindondurucuya koyduğunuzda bu su buz olup genişleyecek ve muhafaza kabına çok acayip bir baskı kuvveti uygulayacak. Tabii bu noktada muhafaza kabının yapıldığı malzemenin de sıcaklığın düşmesi etkisi ile tokluğunun azalıp daha kırılgan bir hale gelmesi söz konusu olsa da bu çok da önemli değil. Patlar mı patlamaz mı? Patlarsa ne zaman patlar? Eğer firma içeceğin tamamen katı fazı gecteginde sıgacagı kadar bosluk bıraktıysa cok büyük ihtimalle patlamaz. Buradaki küçük ihtimal belki katıdan değil ancak şişe içindeki gazlar için çok az bir hacim kalması ve basınçlarının artması, tabii ortamın soğuk olması ile bu gazın basıncı da düşecektir böyle bi faktör de var. Genleşme için yeterli yer varsa patlama olmaz büyük ihtimalle. Patlarsa ne zaman patlara gelirsek. Bu şişe içinde 2 faz varken sıvı ve katı halde su var. Su yavas yavas katılasıyor. Katılaştıkça boş hacmi dolduruyor ve ardından yer kalmadığında hala su varsa ve katılaşmaya devam ediyorsa işte o noktada patlama yakındır. Süresi kabın sağlamlığına kalmış artık.
roket adam Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 teneke kutular patlamıyor. bira veya kola kutusunun altına bakın, içeri doğru bi bombe var di mi? işte o bombe dışarı doğru esniyor, kutunun altı düzden biraz daha dışarı bombeli hale geliyor, üstten de biraz yukarı gerilme oluyo kutuda, patlamadan kalabiliyor. şişe öyle değil, şişenin esneyecek bi yeri yok. basınç eşik değeri geçerse patlar.
patatespresi Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 şişe birayı patlattım bizzat tecrübem var. öğlen koyduğum bira ertesi günün akşamında patlamıştı. ama patlamanın tam olarak ne zaman gerçekleştiğini otopsiden sonra öğrenebiliriz sanırım. çok kötü oluyo yalnız, bütün dolap yapış yapış ve leş gibi kokmuştu. ben de o panikle şişeyi falan balkon eşiğine koymuştum onu da orda unutmuşum, ertesi sabah alkol kokusuyla uyandım erimiş tabi mutfağa..
copry Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 PATLAMAMISssss ^______^ Donmamis bile , sanirim buzluk bozuk lol
fenris Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 corona patlamıyor. bira donuyor...
Saeros Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 antibiyotik içtim alkol alsam bişey olur mu sorusuna benzemiş
Qualance Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 1 - sonsuz saat(dolap çalımıyor olma ihtimali için)
Masakari Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 mübarek ramazan ramazan töbe töbe
Öne çıkan mesajlar