Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

gürültü yönetmeliği hakkında


SNA1L

Öne çıkan mesajlar

şimdi bizimkiler yeni ev almış ev caminin dibinde.ramazan boyunca her akşam teravihde hoca hoparlörleri açıyor ve 1 saat boyunca gürültü oluyor.bunu şikayet edebiliyormuyum yani camilerde o kapsama giriyormu.baktım konser miting kişisel gürültüler fln var ama cami göremedim.bileniniz varmı bu konu hakkında bişey?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Edebiliyorsun şikayet. Desibel'ini falan farklı zamanlarda günlerde ölçüp öyle şikayette bulunabilirsin, ya da rahatsız bi kaç kişi daha bulursan daha etkili olur.

Ama şikayetinin sonucunda ne olacağı çok farklı olabilir yere ve kişilere göre..

Bizim mahalledeki cami cuma namazında yapıyordu bu işi, dışarıya vaaz veriyordu saatlerce.. Sonra susturdular onu, dışardan hiç duyulmuyor oldu.

Ayrıca ezan sesini bile yüksek olduğu için şikayet edebilirsin, bunların sınırları var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ozaman bi bakiyim çevreye bikaç kişi bulabilecekmiyim diye sanmıyorum ama olmadı solo gider ederim şikayetimiya ezana fln karışmam günde 5 kere kısacık fln ama bu teravihde 1 saat inanılmaz gürültü oluyo lan cihad çıktı heralde fln diyorum öyle şeyler sdf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ezan konusunda red yiyen çok olmuş, şimdi google'dan gördüm. Ama haberlere bile çıkmıştı şikayet sonucu sesi kıstıkları, olması gerekenin üstünde ses çıkışı olduğu falan.

Ayrıca 65 db (ya da öyle bişey) üzeri insan sağlığı için tehlikeli sayılıyor, TR'de bir şey olmasa bile AİHM'e dava açılabilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi gozune kestrdgn yetkili bi mercie slmn alykm mubarek die basla.derdini anlat uygun bi uslupla etkili olur die tahmin ediyorum.
bi defa ben kalkıstım oyle biseye ezandan yarım saat once acıyorlardı hoparloru sacma sapan sesler cıkıyordu.sikayete gittim sinirle cami halkı dinsiz die damga vurmustu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...