Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

uyarlama filmler için fancast listeleri

Bone

Öne çıkan mesajlar

çizgi romandan / çizgi filmden (ya da mangadan/animeden) uyarlanan filmlerin bir çoğu orjinal materyale uymuyor. sevdiğimiz kahramanların sevdiğimiz özelliklerini göremediğimiz karakterler yer aldığında hayal kırıklığı oluyor.
örneğin bazen hulk filmlerindeki gibi (son üç filmi) değişik aktörler ile karakterlere değişik tatlar katılır, bazen de dragonball filmindeki gibi tamamen alakasız ve saçma bir kurgu yaratılır.
bunlardan dolayı fanlar tarafından, görmek istedikleri oyuncular için "fancast" listeleri hazırlanır. orjinal materyallere daha uygun olabileceği düşünülen aktörler/aktrisler seçilir.
ilginç fikirler çıkabiliyor bu fancastlerden.

yorumlarınız veya sizin de listeleriniz varsa yazın.

ben de bir cowboy bebop fancasti yapayım dedim...

Spike

ince vücutlu, sivri yüzlü, kıvırcık saçlı bir adam lazım spike için. olası bir filmde Keanu Reeves adı geçmiş. saçma olur bence Keanu, mimiklerini pek kullanan birisi değil. hem sarkastik hareketler yapacak, hem de avare gülümsemesiyle dolaşabilecek bir kişi düşündüm. Sherlock ile sevdiğimiz Benedict Cumberbatch çıktı hemen.

Jet

bunu seçmek baya zor. hem en az orta yaşlı (ya da öyle görünen) biri olcak, hem uzun boylu, hem kaslı, hem de derisi hafif koyu olacak. bunlara uyabilecek aklıma NCIS LA'de izlediğim LL Cool J geldi.

Faye

Faye rolüne herhangi bir kadını koyup oynatabilirsin. ama biraz değişik bişi istedim. hem sevimli, hem de seksi bakabilecek birisi aradım. hem televizyonlarda, hem bilgisayarlarda oyunculuk deneyimi olan Felicia Day'in şu alttaki fotoğrafı aklıma geldi ve gözümde birden Faye canlanmış gibi oldu.

Vicious

Vicious serinin en önemli kötü karakteri, "Spike'ın baş düşmanı" olarak tanıdık. onun için, hem ince yüzlü/vücutlu hem de böyle bir rolün altından kalkacak, bizi etkileyebilecek birisi lazım. sanırım buna en iyi Adrien Brody uyar.

Julia

Julia için de herhangi bir kadın seçilebilinir aslında. ancak benim istediğim, Julia'daki o hüzünlü duruşu verebilecek bir kadın. aklıma ilk başta Tuba Ünsal geldi. gençliğinde baya güzel fotoğraflar çektirmiş (google). şimdi ise yaşlılık, hastalık felan derken iyi çökmüş, yüzü solgunlaşmış.
ancak sonradan Rachel Nichols'un birkaç fotoğrafını gördüm. istediğim aynı saç tipi, aynı hüzünlü bakış bu kadında da var. şu alttaki pozuna benzer bazı pozları var google'da, ve onlardaki donuk bakışları hoşuma gitti. tuba ünsal kadar iyi oynar mı emin değilim, ama role daha iyi oturacağını düşünüyorum.

Sosyal ağlarda paylaş

bir diğer fancast listem olarak marvel karakterlerini vermek istiyorum, çoğunlukla X-men içeriyor.

filmlerde iyi seçim olduğunu düşündüklerimi aynen korudum.

not: liste epey uzun...

Storm - Zoe Saldana

Zoe Saldana, hem vücut olarak hem tip olarak Storm'a cuk diye oturabilecek birisi. izlediğim birçok filminde oyunculuğunu beğendim. kendisini Storm kostümü içinde de görmek istiyoruz.

Gambit - Josh Holloway

Lost'un karizmatik serseri rolünde tanıdık çoğumuz. ordaki karakteri başarılıydı. bence Gambit rolünde de çok başarılı olacaktır.

Deadpool - Ryan Reynolds

Blade 3'teki rolünü çok sevmiştim. Deadpool fanları için çok iyi bir seçim kendisi. ancak Wolverine filminde çok rezil bir hale çevrilmişti. Deadpool fanları olarak orjinal hikayelere daha sadık bir film görme arzusu içindeyiz.

Bishop - Michael Jai White

Spawn rolünde çok beğenmiştim kendisini. hem yapı olarak, hem de aktörlük deneyimi olarak Bishop için iyi bir seçim olduğunu düşünüyorum.

Bullseye - Colin Farrel

Colin Farrel sevdiğim bir aktördür, yetenekli bulurum. Daredevil filminde de gayet enfes olduğunu düşünmüştüm.

Sue - Elizabeth Banks

Fantastic Four'daki Sue için seçtikleri kişiyi hiç beğenmedim. Normalde Sue, hem anne olgunluğunda gözüken birisi, hem de güzel bir havası vardı. ancak Jessica Alba filmde karaktere oturmamıştı, fazla genç, fazla çıtır, fazla deneyimsiz ve fazla esmer bi görüntüsü vardı.

Black Cat - Diora Baird

Black Cat için seksi, oynak, hareketli olabilecek bir kadın gerekiyor. Diora Baird'in birkaç resmine bakınca, maskeyi taktığı an Black Cat haline geleceği hissi uyandırdı.

Daredevil - Matthew Fox

gene Lost'tan tanıdığımız bir aktör. maskeyi taktığında, çizgi romanlardaki Daredevil'e çok benziycek bir yüz yapısı var. ayrıca kör avukat rolünde de başarılı olacağı kanaatindeyim.

Alfred Molina - Doc Ock

Örümcek Adam filmlerinin en iyi aktör seçimlerinden biri. Spider-Man 2 filminin en iyi kısmıydı, çok da iyi oynamıştı. çocukluğumdan beri izlediğim Doctor Octopus'u görmüştüm resmen kendisinde.

J. Jonah Jameson - JK Simmons

Örümcek Adam filmlerinden bir diğer iyi seçim. JK Simmons cuk diye oturmuş role. Aynen Doc Ock'ta olduğu gibi, çocukluğumdan beri takip ettiğim Jameson karakteri hayat bulmuştu. Zaten aktör de Portal 2'de sırf sesiyle müthiş etkilendiğimiz bir karakter yaratabilen birisi.

Dr. Curt Connors - Dylan Baker

Spider-Man 4 filminde Dylan Baker'in Lizard'ı oynayacağı söylenmişti. yeni Amazing Spider-Man filmindeki Connors çok da kötü değil, ama Dylan Baker'ın şu görüntüsüyle çok daha iyi bir Lizard olacağını düşünüyordum.

Mysterio - Bruce Campbell

Mysterio rolü için Bruce Campbell'in oynamasında, çoğu Örümcek Adam fanı hemfikir durumda. eski film geçmişinin de bunda etkisi var elbette.

Pepper - Gwyneth Paltrow

Iron Man filmlerindeki bu seçimin de gayet müthiş olduğunu düşünüyorum. resmen çizgi romanlardaki Pepper hayat bulmuş. Gwyneth'in sevimli tavırları da çok güzel olmuş.

Punisher- Thomas Jane

birçok farklı aktörden punisher çıkabilir. ama yeni bir punisher filmi çevrilse mutlaka bu adamın oynamasını isterim.

General Ross - William Hurt

filmdeki haliyle çok iyi bir general ross olmuştu.

Thing - Michael Chiklis

Thing fanı olduğunu söylemişti Michael Chiklis. Ben Grimm'e de gayet iyi uyuyor. Fantastic Four'da daha iyi bir Ben Grimm düşünemiyorum.

Thor - Chris Hemsworth

2000'lerde yeniden tasarlanan stiliyle Thor'u izlemiştim sinemada. Chris Hemsworth de Thor rolünü başarıyla taşımıştı.

Vulture - Ben Kingsley

fanların hem fikir olduğu bir başka kişi. Ben Kingsley mutlaka Vulture'u oynamalı diyorlar. gayet de karaktere çok benziyor.

Shadowcat - Ellen Page

Shadowcat eski bir karakter olsa da, çocuk / genç kız gibi aktarılır. hep çocuk gibi kalan Ellen Page de Shadowcat rolüne çok iyi uyacaktır.

Jubilee - Hayley Kiyoko

şu resmiyle Jubilee'nin haylaz tipini çok iyi yansıtıyor.

Wolverine - Christian Kane

Wolverine diyince insanların aklına Hugh Jackman geliyor. çünkü 5 filmdir aynı adamı görüyoruz. çünkü çizgi romanı hiç okumamış kişiler Hugh Jackman'le tanımış oldu. çünkü Hugh Jackman yakışıklı adam, ve çizgi roman okuyanları aşağılayan kızlar bile "oooovv Wolverine!" diyor. ancak çizgi romanla hiç bir alakası olmayan bir Wolverine yarattı. 2000 yılına kadar Wolverine fanı olmama rağmen, 2000 yılından sonra Wolverine'den tamamen soğuttu. hele o Wolverine Origins filmi tam anlamıyla faciaydı.
1.60-1.65 boyunda badass bir aktör bulmak zor. ama en azından Hugh Jackman'den daha kısa ve Wolverine'in "bestial" yanını daha iyi yansıtabilecek ve Hugh Jackman gibi "liseli tripleri atan Wolverine"den uzaklaştırabileceği için, Wolverine fanları tarafından Christian Kane öneriliyor hep.

Forge - Sharlto Copley

yeni X-Men filmlerinde Forge'u görmeyi çok istiyorum. Sharlto Copley de iyi bir seçim olarak gözüküyor.

Psylocke - Jamie Chung

Psylocke hastası olduğum karakterlerden biriydi. X-Men 3'te küçük bir figüran rolü dışında gösterilmemiş olması hayal kırıklığı yaratmıştı. Jamie Chung'ı oynatıp daha etkin bir karakter olarak sunulmasını çok isterim.

Quicksilver - Tom Felton

Pyro - Joe Anderson

tipiyle Pyro'yu çok andırıyor.

Lady Deathstrike - Zhang Ziyi

X-Men 2 filmindeki gibi robot Deathstrike yerine, Wolverine'e kinini döken o agresif Deathstrike'ın geri gelmesini istiyorum. Zhang Ziyi gibi iyi bir aktrisin elinde çok zevkli bir rol olabilir.

Sebastian Shaw - Jason Isaacs

Apocalypse - Michael Clarke Duncan

bir Apocalypse kostümüne girip yüzüyle ve sesiyle haşmetli bir Apocalypse canlandırabilir.

Mr. Sinister - Viggo Mortensen

Viggo Mortensen oynarsa, çok daha tehditkar bir Sinister izlemiş olabiliriz.

Cable - Dolph Lundgren

iri yarı bir Cable enfes gözükecektir. ayrıca Dolph Lundgren'in eski askeri deneyimleri sayesinde karaktere daha bir taktiksel rol sunabilecektir.

Emma Frost - Kate Bosworth

X-Men First Class filmindeki Emma Frost iyi bir rol sergilemişti. Ama biraz fazla yaşlı gelmişti. daha genç bir Emma Frost olarak Kate Bosworth iyi gider.

Marrow - Rosario Dawson

Marrow 90'lardaki X-Men'lerden biriydi, yeniden döndüğünü görmek güzel olurdu.

Juggernaut - Nathan Jones

iri kıyım ve güçlü bir Juggernaut için Nathan Jones iyi bir seçim.

Nightcrawler - Alan Cumming

İlk 4 X-Men filmini ne kadar eleştirsem de, Alan Cumming harika bir seçimdi. yeniden Nightcrawler rolüne harika gider.

Erik The Red - Vinnie Jones

X-Men 3 filminde anlamsız bir Juggernaut görmüştük. Ama şu kostümüyle Erik The Red'e baya iyi uyar.

Silver Fox - Moon Bloodgood

Silver Fox için Moon Bloodgood çok iyi bir seçim olmuştu. Silver Fox'u tekrar görürsek onu Moon Bloodgood'un oynamasını isterim.

X-23 - Jodelle Ferland

X-23 için Summer Glau öneriliyor genelde. Ama Summer Glau'nun yüz ve boy açısından X-23'e oturabileceğini düşünmüyorum. daha sevimli ama daha tehlikeli gözüken bir kız lazım, Jodelle Ferland da güzel durur gibi.

Omega Red - Oleg Taktarov

Omega Red vs Wolverine sahnesi görmeyi çok istiyorum. Oleg Taktarov'u Predators filminde çok beğenmiştim.

Daken - Rain

Jean Grey - Rachel Nichols

Jean Grey seçmek çok zor. Hem cool, hem seksi, hem de manken gibi birisi olması lazım, ama supermodellerden olmayacak. Rachel Nichols'un G.I. Joe filmindeki hali Jean Grey'e çok benziyor. belki bir ihtimal Amanda Righetti de olabilir diycem, ama biraz kütük gibi duruyor, role iyi gideceğini sanmıyorum.

Mystique - Sienna Miller

X-Men filmlerindeki cambaz ve ölümsüz Mystique yerine, çizgi romanlardakine benzer ajan benzeri bir Mystique görmeyi istiyorum. Bunu da Sienna Miller iyi kotarır.

Spider-Woman - Michelle Ryan

Wasp - Ginnifer Goodwin

Captain America - Chris Evans

Captain America filmi için çok çok iyi bir tercih olmuştu, Chris Evans gayet iyi bir oyunculuk sergilemişti.

Black Widow - Scarlett Johannson

Black Widow'u Scarlett Johannson olarak görmek istiyorduk, öyle de oldu zaten. yaşıtım olduğu için de her zaman torpilim var.

Nova - Garrett Hedlund

sinemalarda görmemiz gereken karakterlerden biri Nova. Garrett Hedlund da iyi oturur gibi.

Black Panther - Andewale Akinnuoye Agbaje

Black Panther için neredeyse herkesin hemfikir olduğu bir isim. ayrıca geçmişine ve oyunculuk karakterine baktığımızda, Black Panther için muhteşem bir seçim olduğunu görüyoruz.

Firestar - Laura Prepon

Spider-Man and Amazing Friends dizisinde çok sevdiğim bir karakterdi Firestar. Laure Prepon'un şu resmini görünce, "aha işte Firestar'ın tıpkısı" dedirtti. kendisini filmlerde görmeyi çok isteriz.

Sandman - Thomas Haden Church

Spider-Man filmlerinde başarılı seçimlerden biri daha.

Cage - Tyrese Gibson

Mr. Fantastic - Ioan Gruffudd

Fantastic Four filminde Thing gibi beğendiğim ikinci aktör. Mr. Fantastic'in o snob tavrını gayet iyi taşıyordu Ioan Gruffudd.

Nick Fury - Samuel L. Jackson

zaten Ultimate Evrenindeki Nick Fury, Samuel L. Jackson'a bakılarak hazırlandığı için, filmlerde de kendisinin oynamış olması iyi oldu.

Beast - Tom Hardy

X-Men filmlerindeki Beast, kostümüyle felan çok iyi durmuştu. ama aktör olarak Tom Hardy'nin çok daha başarılı bir Beast olabileceğini düşünüyorum.

Rogue - Eliza Dushku

aslında ilk başta Kelly Brook seçmek istemiştim. çizgi romanlardaki çizimlere çok daha iyi oturuyor. öte yandan çizgi filmlerde alıştığımız o boğuk aksanına en iyi gidebilecek kişi de Eliza Dushku. ayrıca yüzü/vücudu da Kelly Brook kadar olmasa da, Rogue'a uyacaktır.

Scarlet Witch - Serinda Swan

Xavier - Colm Feore

iki X-Men filmi serisinde de (James McAvoy ve Patrick Stewart) çok iyi Xavier rolleri görmüştük. ama ikisinin ortasını alınca Colm Feore çıkıyor.

Cyclops - Justin Hartley

X-Men filmlerinde çok pısırık ve çok etkisiz bir Cyclops görmüştük. Alfa erkek ve takım lideri olabilecek bir Cyclops'u Justin Hartley çok daha iyi oynayacaktır. en azından Wolverine'den kısa bir Cyclops görmemiş oluruz.

Banshee - Ewan McGregor

Arclight - Eva Mendes

Callisto - Morena Baccarin

Pixie - Kathryn Presscott

Toad - Seth Green

Magneto - Jeremy Irons

Ian McKellen'in ses tonu çok iyiydi, ama biraz zayıf ve çelimsiz kalıyordu. First Class'ta Michael Fassbender enfes bir Magneto sergilemişti. ama biraz daha yaşlı bir Magneto için Jeremy Irons daha oturaklı bir seçim olacaktır.

Sabretooth - Triple H

ilk filmdeki Sabretooth fena değildi. ama Wolverine'le hiç bir etkileşimi olmamıştı. Triple H ise tam olarak Sabretooth'a benzeyen bir tip. o vahşiliği ve caniliği çok iyi oynayacaktır.

Iron Man - Robert Downey Jr.

müthiş seçim, müthiş Iron Man.

Loki - Tom Hiddleston

bir başka çok iyi bir seçim. Tom Hiddleston'u izlerken sanki Loki'yi izlemiş gibi oluyorsunuz.

White Tiger - Vanessa Ferlito

Gwen Stacy - Emma Stone

Gwen Stacy için bundan iyi seçim olabileceğini sanmıyorum.

Mary Jane Watson - Bryce Dallas Howard

çok zor bir seçim. ilk üç örümcek adam filmindeki Mary Jane seçimi çok kötüydü. manken gibi bir vücuda sahip olmalı ve aynı anda sevimli olmalı, bir yandan da evinin kadını gibi durmalı. bunlara en iyi uyanı Bryce Dallas Howard gibi geldi bana.

Colossus - Michael O'Hearn

boy ve vücut açısından daha iyi bir aday göremedim.

Isaiah Bradley - Terry Crews

yanyana koyunca birbirinin aynısıymış gibi duruyorlar.

Ms Marvel - Kelli Giddish

Ms Marvel'ı oynayacak kişi güzel bir hatun olmalı, sinirli ve öfkeli bakmalı, sert bir tavrı olmalı. Kelli Giddish benzeri polis rollerinde oynadığından, iyi bir seçim gibi duruyor.

Havok - Trevor Donovan

Domino - Kate Beckinsale

Dr. Nemesis - Neal McDonough

Namor - Jason Behr

T-Ray - Tyler Mane

Taskmaster - Jason Statham

Black Swan - Joseph Fiennes

Black Tom - Tim Curry

Elektra - Olivia Munn

Eddie Brock - Dominic Purcell

Deathlok - Denzel Washington

Electro - Ben Foster

Enchantress - Mena Suvari

Iron Fist - Ray Park

Kraven The Hunter - Josh Brolin

Mandarin - Chow Yun Fat

Mole Man - Danny DeVito

Ms Marvel 2 - Ali Larter

Northstar - Tom Welling

Falcon - Gary Douldan

Thunderstrike - Alexander Skarsgard

Sosyal ağlarda paylaş

bu da batman / jla listem
bir üstteki kadar uzun değil.

Joker - Vincent Cassel

Nathan Jones - Bane

Lady Shiva - Maggie Q

Poison Ivy - Alicia Witt

Harvey Bullock - James Gandolfini

James Gordon - Bryan Cranston

Penguin - Timothy Spall

Lucius Fox - Billy Dee Williams

Nightwing - Ian Somerhalder

Robin - Joel Courtney

Superwoman - Gina Carano

Black Canary - Yvonne Strahovski

Granny - Kathy Bates

Cheetah - Danneel Harris

Deathstroke - Gerard Butler

Gorilla Grodd - Michael Clarke Duncan

Martian Manhunter - Roger Cross

Zatanna - Serinda Swan

Green Arrow - Barry Pepper

Hawkman / Hawkgirl - Joe Manganiello / Ashlee Green

Flash - Justin Hartley

Wonder Woman - Kim Smith

Kyle Rayner - Antonio Sabato Jr

Jon Stewart - Tyson Beckford

Batman - Aiden Turner

Mr. Freeze - Mads Mikkelsen

Ra's Al Ghul - Jason Issacs

Mad Hatter - Simon Pegg

Black Mask - Dominic West

Renee Montoya - Alice Braga

Batgirl - Nailee Steinfeld

Harley Quinn - Mary Kate Olsen

Talia Al Ghul - India de Beaufort

Booster Gold - Sean William Scout

Aquaman - Paul Walker

Victor Zsasz - Robert Knepper

The Riddler - James McAvoy

Scarecrow - Tim Blake Nelson

Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

Kaede said:

bir karakteri bile tutmaz mı bebop için

madem öyle sen yaz hehehe.

spike Antonio Banderas,
jet Samuel L. Jackson,
vicious Caleeb Pinkett,
julia Salma Hayek mi olsun mesela?

spike
http://kadinsak.com/wp-content/gallery/resimler/K%C4%B1van%C3%A7-Tatl%C4%B1tu%C4%9F-foto.jpg

jet
http://www.medyaradar.com/f1/6c7_781d5.jpg

faye
http://fotogaleri.haberler.com/galeri-resimleri/32/mahidevran-polat-i-birakti_29856_b.jpg

ed
http://www.adiniferihakoydumizle.gen.tr/wp-content/uploads/2011/09/hazalkayakapici.jpg

vicious
http://i.milliyet.com.tr/TvRehber/2011/04/08/ali-kaptan-in-intikami-1261741.Jpeg

julia
http://galeri.uludagsozluk.com/27/oyle-bir-gecer-zaman-ki-caroline_81919.jpg

al turkish uyarlama yaptim, 4 sezon gider, babadoveni filanda bi sekil dahil edip hamilelik ve dusuk cocuk drami, tecavuz ve aile ici cinsel iliskide sokarsak paraya para demeyiz
Sosyal ağlarda paylaş

Kaede said:

al burdan başla

http://i.imgur.com/FJkKQ.jpg

böyle bir şey yapmaya emin misin kaede?

hiç gülmeyen, üzülmeyen, sinirlenmeyen, endişelenmeyen, robot gibi bi spike yaratmış olacaksın.

http://i.imgur.com/b7nLa.jpg

bunu anime dünyasına yapmana izin veremem.

*arkadan dram müziği çalmaya başlar*
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...