Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lise seçmece

Sleeep

Öne çıkan mesajlar

Bu sene kardeşim lise seçimi yapacak 459 ortalama ile biraz puanının yukarısından biraz aşağısından biraz da denginden liseleri toplayıp çok ufak elemeler yaptık, dersaneyle tercih yapma muhabbeti 4 gün sonra o zamana kadar listeyi biraz daraltalım diyoruz, lise listesi aşağıda böyle kulağınıza gelen, benim kuzenim okuyor lanet pislik bir lise, bizim kız okuyor çok memnunuz süper lise kesin gitsin vs. dediğiniz varsa yorumları aliyim :)liste karışık, sıralı değil bu arada.

İstanbul Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi
Burak Bora Anadolu Lisesi
Haydarpaşa Lisesi Eğitim Vakfı
Kartal Anadolu Lisesi
Yüksel İlhan Alanyalı Anadolu Öğretmen Lisesi
Çağrıbey Anadolu Lisesi
İstanbul Üsküdar Lisesi
Ahmet Keleşoğlu Anadolu Lisesi
Maltepe Anadolu Lisesi
Kadir Has Anadolu Lisesi
Eca Elginkan Al
Ümraniye Al
Mustafa Saffet Anadolu Lisesi
Kenan Evren Anadolu Lisesi(yeni adı istanbul kadıköy l. gibi bişi olmalı unuttum şimdi)
Hayrullah Kefoğlu Lisesi
Göztepe İhsan Kurşunoğlu Anadolu Lisesi
İstanbul Kadıköy Lisesi
Sosyal ağlarda paylaş

Sleeep said:

Bu sene kardeşim lise seçimi yapacak 459 ortalama ile biraz puanının yukarısından biraz aşağısından biraz da denginden liseleri toplayıp çok ufak elemeler yaptık, dersaneyle tercih yapma muhabbeti 4 gün sonra o zamana kadar listeyi biraz daraltalım diyoruz, lise listesi aşağıda böyle kulağınıza gelen, benim kuzenim okuyor lanet pislik bir lise, bizim kız okuyor çok memnunuz süper lise kesin gitsin vs. dediğiniz varsa yorumları aliyim :)liste karışık, sıralı değil bu arada.

İstanbul Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi
Burak Bora Anadolu Lisesi
Haydarpaşa Lisesi Eğitim Vakfı
Kartal Anadolu Lisesi
Yüksel İlhan Alanyalı Anadolu Öğretmen Lisesi
Çağrıbey Anadolu Lisesi
İstanbul Üsküdar Lisesi
Ahmet Keleşoğlu Anadolu Lisesi
Maltepe Anadolu Lisesi
Kadir Has Anadolu Lisesi
Eca Elginkan Al
Ümraniye Al
Mustafa Saffet Anadolu Lisesi
Kenan Evren Anadolu Lisesi(yeni adı istanbul kadıköy l. gibi bişi olmalı unuttum şimdi)
Hayrullah Kefoğlu Lisesi
Göztepe İhsan Kurşunoğlu Anadolu Lisesi
İstanbul Kadıköy Lisesi

Şahsi fikrim söylediğin liselerin hepsi leş. Mümkünse yabancı müfredat uygulayan özel liselerden birine gönderin, anadolu, fen, düz vs. mebe bağlı okullar hiç hoş değil, direk geleceği köreltiyorlar. tek istisna var o da galatasaray... Mümkün değilse de burak bora derim ben.
Sosyal ağlarda paylaş

Çağrıbey Anadolu Lisesinde okudum çok köklü bir lise değil ve biraz küçüktü ama oldukça memnundum. üniversite hazırlığı konusunda destek oluyorlardı. (kendi testlerini fln hazırlatıyordu ve dersleri dershane gibi test üzerinden fln işliyorlardı, yoklamaya da pek takmıyorlardı dershaneye fln gidince.)

disiplin olayında biraz sıkıydı müdür yüzünden ama müdür fln değişmiş şimdi nasıldır bilmiyorum.

5-6 sene öncesi bu şekildeydi en azından.
Sosyal ağlarda paylaş

burak bora ve köy hizmetleri biraz yukarıda kalıyor puanı özellikle aşağıdakilar için yorumlar gelirse süper olacak, abi öyle deme meb okullarına ben kadıköy anadolu mezunuyum mesela inanılmaz derecede memnundum bir 5 sene daha lise okuyabilirim yani KAL için imkanları, yönetimi, öğretmenleri, insanları yüzünden :) heh bu arada bir de KAL yazılacak o listeye nirvana noktası olarak :P
Sosyal ağlarda paylaş

o listedeki 3 okula gittim ben,birçoğundanda arkadaşım oldu
en sonunda açık liseye geçtim
tavsiyem açık liseye geçsin,hem okul puanı daha iyi hem evde takılır falan. ama illa gidecekse gittiklerimde sıralamayı şöyle vereyim(kadıköy and a gitmedim ama dersanede nerdeyse herkes ordandı)

Eğitim kalitesi = Kadıköy and > Kadir has > Istanbul kadıköy lisesi > Mustafa saffet
Arkadaşlıklar : Seviyeli için = kadir has > istanbul kadıköy > kadiköy and > mustafa saffet
seviyesiz için kadıköy and = mustafa saffet > kadir has = istanbul kadıköy
okul puanı kasma konusunda da en iyi istanbul kadıköy, en zoru kadir hastır bence. yer olarakta istanbul kadıköy ve kadıköy anadolu diğerlerini ona katlar. bende 460 küsür yaptıydım,kadıköy anadolu gelmedi.şimdi tercih yapacak olsam direk istanbul kadıköy yazar,dersleri daha iyi notla geçer,hem eve yakın güzel manzaralı bir yerde okur hemde orta seviye arkadaşlıklar yapardım
ama en iyi arkadaşlarım mustafa saffetten çıktı,hepsi ayrıldı bir çoğu kadir has a geçti.

Keleşoğlu,ümraniye and falan önermiyorum bence bunlar arasından seçsin. ECA da feci kızlar var birde binası iyi başka birşey yok. Kenan evrende önermem.
bu dördü içinden seçsin ama ben en sonunda açık liseye geçtim,ve dersanede galatasarayda okuyan oks birincisi çocuktan daha fazla okul puanı alacağım

edit : köy hizmetleri de gayet iyi bir okuldur onu unuttum ama fazla bilmiyorum.

tavsiyem kadıköy anadolu yazsın ilk olmazsa istanbul kadıköy,puanı düşük olduğuna bakmayın diğerlerinden daha iyi
Sosyal ağlarda paylaş

Sleeep said:

burak bora ve köy hizmetleri biraz yukarıda kalıyor puanı özellikle aşağıdakilar için yorumlar gelirse süper olacak, abi öyle deme meb okullarına ben kadıköy anadolu mezunuyum mesela inanılmaz derecede memnundum bir 5 sene daha lise okuyabilirim yani KAL için imkanları, yönetimi, öğretmenleri, insanları yüzünden :) heh bu arada bir de KAL yazılacak o listeye nirvana noktası olarak :P

ben de pertevniyal mezunuyum, robert veya galatasaraya gitmemek, hem de eve uzak diye, en büyük hatalarımdan biri herhalde. roberte gitseydim bu ülkenin en iyi üniversitelerine girmeye çalışmak yerine dünyanın en iyi üniversitelerine girmeye çalışırdım. tabi iş işten geçti o yaşta nerede bende bunları düşünecek kafa... eve yakın diye lise mi seçilirmiş, zaten okul puanından ağırlıkta kalktı, sordukları kazık sınav soruları iyice girdi bir tarafımıza. artık devlet okullarında iyi okullarda okumak direk dezavantaj, sınavları zorlamaya devam ederlerse iyi anadolu veya fende okuyan bir öğrenci ösym sınavlarında ilk 5binden yukarıya gidemez sınavı fullese bile. bu bakımdan özel liseler akıyor resmen, adamlarda hem eğitim var hemde 100 100 yazılı sözlü notları... artık okul puanı sadece karne ortalamasına göre veriliyor... ki meb diploması direk çöp yurtdışında lisans eğitimi almak isteyebilecek biri için. özel okulların insana kattıklarını hesaba katmadım bile, sosyallik ve vizyon açısından. çok para gider ama imkanı olan bu imkanı kullanmalı, sonradan pişman oluyor insan kendimden biliyorum. bu arada özel derken cemaatin filan saftirik okullarından bahsetmiyorum yabancılara ait liseler, uluslararası geçerliliği olan puanlamalara vs. uygun diploma veren okullar. meb okullarında saftirik devlet hocalarının tribini nazını çekerek okursun adam akıllı bilim öğrenmeye çalışmak yerine.
Sosyal ağlarda paylaş

kami said:

Sleeep said:

ben de pertevniyal mezunuyum, robert veya galatasaraya gitmemek, hem de eve uzak diye, en büyük hatalarımdan biri herhalde. roberte gitseydim bu ülkenin en iyi üniversitelerine girmeye çalışmak yerine dünyanın en iyi üniversitelerine girmeye çalışırdım. tabi iş işten geçti o yaşta nerede bende bunları düşünecek kafa... eve yakın diye lise mi seçilirmiş, zaten okul puanından ağırlıkta kalktı, sordukları kazık sınav soruları iyice girdi bir tarafımıza. artık devlet okullarında iyi okullarda okumak direk dezavantaj, sınavları zorlamaya devam ederlerse iyi anadolu veya fende okuyan bir öğrenci ösym sınavlarında ilk 5binden yukarıya gidemez sınavı fullese bile. bu bakımdan özel liseler akıyor resmen, adamlarda hem eğitim var hemde 100 100 yazılı sözlü notları... artık okul puanı sadece karne ortalamasına göre veriliyor... ki meb diploması direk çöp yurtdışında lisans eğitimi almak isteyebilecek biri için. özel okulların insana kattıklarını hesaba katmadım bile, sosyallik ve vizyon açısından. çok para gider ama imkanı olan bu imkanı kullanmalı, sonradan pişman oluyor insan kendimden biliyorum. bu arada özel derken cemaatin filan saftirik okullarından bahsetmiyorum yabancılara ait liseler, uluslararası geçerliliği olan puanlamalara vs. uygun diploma veren okullar. meb okullarında saftirik devlet hocalarının tribini nazını çekerek okursun adam akıllı bilim öğrenmeye çalışmak yerine.

aynen katılıyorum para varsa özele , yoksa açık liseye gitsin.
mesela ben açık lisedeyim,toefl verebilecek seviyedeyim,örnegin finladiyada her üniversite kendi sınavını yapar ve sınavlar orta zorlukta,okul tamamen bedava,ayda 500€ falanda yeterli yemek içmek kalmak için,eğlenemezsiniz ama türkiyeyle hemen hemen aynı ya geliyor,istanbuldada bi öğrenciye anca 1000 tl yetiyor.yada hollanda vb yede gidilebilir lisansa,ama özel okulların avantaji buna direk olanak sağlaması + referans mektubu + aktivitelere katıldığınıza dair belge. SAT 'ı fulleyip ,toefliniz yüksek olsa,spor yapsanız ve proje yarışmalarına girseniz dahi en iyi üniversiteler bi robert mezunu falan değilseniz burslu almıyor.
para yoksa en iyi açık lise,zaten lise diploması beş para etmez.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi Finlandiya'da 500 euro yeter de, sefil gibi yaşarsın. Hollanda'da özellikle Amsterdam gibi bir yerde hiç yetmez. O 500 euro'nun 300'ü kiraya gider en az zaten.

Yukarıdaki okullardan Burak Bora var benim bildiğim kaliteli sayılabilecek. Bence son fantastik kanunla anadolu lisesi yapılan tüm okulları eleyin seçim yaparken, gidin 2001 anadolu lisesi listelerini falan bulun bir yerden, o liste üzerinden tercih yapın. Yeni AL'ler sadece isim olarak AL. (benim bildiğim bir tek Şehremini var AL olup da eski AL'ler kadar başarılı olan)

Eğer puanının yettiği iyi yerler varsa Avrupa yakasından da tercih yapın gidebileceği makul ölçüde olanlara. Madem düşük puan aldı çeksin metrobüs çilesini.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi'nden mezunum. Özellikle ingilizce eğitimi üst düzeydeydi. Konum olarak çok sosyal bir mekanda değil fakat eğitimi falan iyidir. Çok uzun zamandır AL statüsünde zaten. Puanı benim zamanımda listedeki okulların bir çoğundan bayağı yüksekti.

edit: listeye tekrar baktım da, hepsinden daha yüksekti sanırım benim zamanımda.
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

Abi Finlandiya'da 500 euro yeter de, sefil gibi yaşarsın. Hollanda'da özellikle Amsterdam gibi bir yerde hiç yetmez. O 500 euro'nun 300'ü kiraya gider en az zaten.

Yukarıdaki okullardan Burak Bora var benim bildiğim kaliteli sayılabilecek. Bence son fantastik kanunla anadolu lisesi yapılan tüm okulları eleyin seçim yaparken, gidin 2001 anadolu lisesi listelerini falan bulun bir yerden, o liste üzerinden tercih yapın. Yeni AL'ler sadece isim olarak AL. (benim bildiğim bir tek Şehremini var AL olup da eski AL'ler kadar başarılı olan)

Eğer puanının yettiği iyi yerler varsa Avrupa yakasından da tercih yapın gidebileceği makul ölçüde olanlara. Madem düşük puan aldı çeksin metrobüs çilesini.

zaten sefil gibi yaşıyorum,pek birşey değişmez
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

bu puandaki yerler için o çileyi çekmenin bir anlamı yok bi bi galatasaray, istanbul erkek olsa belki... büyük ihtimal kefoğlu olcak gibi bakalım
Sosyal ağlarda paylaş

semt neresi bilmiyorum ama istersen kartal'da oturuyor ol, puanın tutuyorsa cağaloğlu anadolu'yu yaz. ben burak bora'dan mezun oldum çok iyi okulum var falan diyordum ama cağaloğlu kadar aktif bir okul görmedim. sürekli almanya'ya gidip geliyor öğrenciler. lisede staj yapan falan var enteresan olaylar...

ayrıca kendi okulum diye demiyorum ama burak bora, köy hizmetlerinden önce yazılmalı.
Sosyal ağlarda paylaş

üsküdar lisesi uzaktan pek hoş durmuyordu. istanbul kadıköy lisesi dediğin eğer KAL ise (kadıköy anadolu diye geçen) orası eskiden iyi bir liseydi hala öyle mi bilmem. listedekilerden tek bildiğim o. kadir hası da araştırmak isteyebilirsin yeni açıldıysa puanı belki ondan düşüktür ama vakıf desteği falan varsa çok daha iyidir diğerlerinden
Sosyal ağlarda paylaş

cağaloğlu iyi lise zaten, galatasaray, istanbul erkek, kadıköy anadolu vs içinde şehrin bi ucundan diğerine gidilir millet yatılı geliyor şehir dışından ama puanımız o seviyede değil malesef şu an görünüşe göre istanbul üsküdar tutuyor, hayrullah kef, istanbul anadolu(eski kenan evren) falan yedekten kovalıyor... geçen seneki tepedeki 1000 kontenjan açığını çözdükleri için de tahminimce bu iki yedek kovaladığı okuldan birine girecek

diptnot yine : bu arada liste dediğim gibi sıralı değil yoksa o listedeki en iyi okul burak bora tabiki de
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...